e60 vs X5
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
e60 vs X5
колеги търся си такава кола но немога да реша между двата модела попринцип гледам 3000 кубиковоте бензин или дизел няма значение
х5 ме кефи че е джип но не ме кефи отвътре , а е60тката ме кефи отвътре но като возия не е кои знае какво а и може да се намери и с по малък двигател , карал съм и двата модела с ръчни скорости и немога да реша , е според вас кое е по добре кое е по-малко чупливо и изгодно за тези вече 10 годишни коли ?
х5 ме кефи че е джип но не ме кефи отвътре , а е60тката ме кефи отвътре но като возия не е кои знае какво а и може да се намери и с по малък двигател , карал съм и двата модела с ръчни скорости и немога да реша , е според вас кое е по добре кое е по-малко чупливо и изгодно за тези вече 10 годишни коли ?
bedrock city racing
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: e60 vs X5
Е60 е в пъти по-добра возия от X5, това е все едно да сравниш каруца с автомобил, X5 се лашка вътре, като цяло поддръжката на X5 е всичко по 1.5 дори по 2 спрямо Е60
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
явно не съм се изразил правилно возията на е60 е добра но си е като на добре поддържана е34ка ...но ме кефи отвътре ,а Хса си е джип , и кое е 2 пъти по скъпо в поддръжката на Хса ? и аз засега клонъ кам е60 и се оглеждам мисля си за комби тдс 2.5 или 3.0 тдс с ръчни скорости гледам че често излизат такива такива , имат ли проблеми с автоматиците че по масовите са автоматик ?
bedrock city racing
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
///ivanE30 написа:и аз засега клонъ кам е60 и се оглеждам мисля си за комби тдс 2.5 или 3.0 тдс

///ivanE30 написа:аз засега клонъ кам е60 и се оглеждам мисля си за комби тдс 2.5 или 3.0 тдс
Може и да промениш наклона към 535тдс

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Нормално да има такива мнения. Всеки баничар вече кара Е60. И аз влизам в това число, на каращите де.
Не, че при първото Х5 нещата стоят по-различно.
По-добре наистина си вземи Е60, че с тая Х5, ако случиш на някой неподдържан автомат, ще има да плюеш по марката. Има бая неща, които са по-скъпи на Х5, но не виждам защо тогава ще си купуваш изобщо Е60 ако те притеснява поддържката на едното или другото. Тази на Е60 не е без пари, но като ти гледам темата, постовете и разни други неща, спокойно ще минеш като типичния съдържател на Е60 в България, който се е чудил изобщо БМВ ли да си купи, Е-класа, ХаЛуди или Волксваген и накрая е избрал БМВ-то защото е по-гъзарско и "върви много".
Ако Е60 има общо с някоя друга петица, то това е с Е39, не с Е34. Хайде да не пишем чак такива простотии в този форум.

По-добре наистина си вземи Е60, че с тая Х5, ако случиш на някой неподдържан автомат, ще има да плюеш по марката. Има бая неща, които са по-скъпи на Х5, но не виждам защо тогава ще си купуваш изобщо Е60 ако те притеснява поддържката на едното или другото. Тази на Е60 не е без пари, но като ти гледам темата, постовете и разни други неща, спокойно ще минеш като типичния съдържател на Е60 в България, който се е чудил изобщо БМВ ли да си купи, Е-класа, ХаЛуди или Волксваген и накрая е избрал БМВ-то защото е по-гъзарско и "върви много".

возията на е60 е добра но си е като на добре поддържана е34ка
Ако Е60 има общо с някоя друга петица, то това е с Е39, не с Е34. Хайде да не пишем чак такива простотии в този форум.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
как беше , в Български форум питаш и ти обясняват колко си прост
моля темата да се изтрие направо няма да е полезна на никои

bedrock city racing
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMW Power ACM написа:Нормално да има такива мнения. Всеки баничар вече кара Е60. И аз влизам в това число, на каращите де.Не, че при първото Х5 нещата стоят по-различно.
По-добре наистина си вземи Е60, че с тая Х5, ако случиш на някой неподдържан автомат, ще има да плюеш по марката. Има бая неща, които са по-скъпи на Х5, но не виждам защо тогава ще си купуваш изобщо Е60 ако те притеснява поддържката на едното или другото. Тази на Е60 не е без пари, но като ти гледам темата, постовете и разни други неща, спокойно ще минеш като типичния съдържател на Е60 в България, който се е чудил изобщо БМВ ли да си купи, Е-класа, ХаЛуди или Волксваген и накрая е избрал БМВ-то защото е по-гъзарско и "върви много".возията на е60 е добра но си е като на добре поддържана е34ка
За съжаление е така .
Принципно винаги бих избрал луксозния седан пред джипарка , но точно Е70 е тоооооооооолкова по-красиво от Е60, че доста бих се замислил да си взема 2 тоновия танк ... особено ако не си фен на бързите завои и агресивното шофиране , за нашите лунни пейзажи Х5цата е добър избор ...
Е60 е в пъти по-добра возия от X5, това е все едно да сравниш каруца с автомобил, X5 се лашка вътре
Всъщност за кое Х5 с говори - Е53 или Е70 ?
е53 предполагам.
Аз лично бих избрал по следния ред е70->е60->е53, но даже не знам дали въобще бих взел е53.
Признавам, гледал съм две три е53-ки и съм карал такова само 200метра, но просто не ми хареса нито от вътре нито от вън.
п.с. е60 няма тдс мотори, не е нужно колегата да знае всичко.
Аз лично бих избрал по следния ред е70->е60->е53, но даже не знам дали въобще бих взел е53.
Признавам, гледал съм две три е53-ки и съм карал такова само 200метра, но просто не ми хареса нито от вътре нито от вън.
п.с. е60 няма тдс мотори, не е нужно колегата да знае всичко.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
///ivanE30 написа:как беше , в Български форум питаш и ти обясняват колко си простмоля темата да се изтрие направо няма да е полезна на никои
Колега излагаш се, от 6 години си във форума, а задаваш не добре формулирани въпроси, пишеш за някакви тдс-и 5-6 години след като са ги спрели от производство и тн. и тн. а после пък се жалваш че са те нахранили, еми извинявай, ама с така постната тема си поредния е36чкаджия който е готов да си причини - "на гол тумбак чифте пищови".

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Сега се смеем, но след 10-ина години като масово навлезнат електрическите автомобили и ние няма да помним ко беше туй ТДС-а
Истината е, че и Е60 и Е53 са си стари модели и каквото да вземеш от този клас се набутваш с ремонти и поддръжка. Забелязал съм, че психологията на българския купувач на 10+ годишно БМВ (и аз в това число) се основава на това, че много е искал съответния модел, когато е бил нов, но не е можел да си го позволи. Когато вече може да си го купи на старо, в съзнанието му колата е все още така здрава, луксозна, бърза и икономична каквато е била за времето си, но уви вече не е нито едно от трите.

Истината е, че и Е60 и Е53 са си стари модели и каквото да вземеш от този клас се набутваш с ремонти и поддръжка. Забелязал съм, че психологията на българския купувач на 10+ годишно БМВ (и аз в това число) се основава на това, че много е искал съответния модел, когато е бил нов, но не е можел да си го позволи. Когато вече може да си го купи на старо, в съзнанието му колата е все още така здрава, луксозна, бърза и икономична каквато е била за времето си, но уви вече не е нито едно от трите.

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Alexch написа:Сега се смеем, но след 10-ина години като масово навлезнат електрическите автомобили и ние няма да помним ко беше туй ТДС-а![]()
Само да напомня, че Е60 се спира от производство през 2010-та, но явно за теб ако една кола не е с найлоните по седалките е пълна антика. За Е30 нещо ще кажеш ли

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
///ivanE30 написа: клонъ кам
ко прайш?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
In_Memoriam написа:Alexch написа:Сега се смеем, но след 10-ина години като масово навлезнат електрическите автомобили и ние няма да помним ко беше туй ТДС-а![]()
Само да напомня, че Е60 се спира от производство през 2010-та, но явно за теб ако една кола не е с найлоните по седалките е пълна антика. За Е30 нещо ще кажеш лиА това дали ще се набутваш с ремонти при закупуването на стара кола зависи от това колко си стиснат или тарикат (защото все пак купуваш стара кола и няма как тя да струва толкова - още една черта в психологията на българския купувач).
В мнението ми (а и в темата явно) става въпрос за първите Е60 от 2003-2004, но щом спомена за 2010-та мога да споделя и наблюденията си за българския купувач на 4-8 годишно БМВ от високия клас (5ца, Х5 и 7-ца). Там дилемата е дали БМВ на старо или чисто нов автомобил от по-нисък клас и/или по-скромна марка. Естествено надделява БМВ-то, защото е по-престижно, разбирай гъзарско. После заради тарикатстството както ти писа, купувача се набутва с барутарника скоро излезнал от гаранция и закрепен като за продажба и след време съжалява, че не си е взел чисто нов Форд, Опел, Волво и т.н.т. Оттам вече е ясно как го поддържа БМВ-то, от което пък страда следващият купувач. Това е БГ реалността и подчертавам, че това се отнася за масовия купувач, а не за членовете на форума. Тук са събрани по-скоро изключенията (при които се избира автомобил доста над средната цена за пазара, дори двойно) и това включва Е30, което във форумния случай отнема повече средства за поддръжка от средностастистическото Е60 за България.
КАжи сега, точно с кое не си съгласен?

П.С. Ако не греша ти имаше Е39 М5, което си е правилен избор отвсякъде. С какъв по-нов модел би го заменил и защо?

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2