Еърбегът на Аурис разпорва крака.Не признават дефектаТойота

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Еърбегът на Аурис разпорва крака.Не признават дефектаТой

Мнение от Jordana » 11 Юни 2014, 0:20

Мисля че темата не е дали човека си е сложил колана през кръста през главата или около лявото ухо.
Въздушните възглавници са ОПАСНИ и това е многократно доказано от практиката .Цялата тая гадост се случва защото стандарта на който трябва да отговарят има минимални изисквания по отношение на причинени наранявания при задействане .
Дори и напълно изправни ,с правилно поставен колан бега може да ви претерепе до такава степен че да останете инвалид .Има хора с най различно телосложение ,килограми ,ръст и при задействане бега се задейства по един и същи начин .Тоест няма никакво адаптиране към човека и само не ми обяснявайте че човек със тегло 120 кг и такъв със 75кг заема едно и също положение като се намачка ламарината .
Ако удара е достатъчно силен с големи поражения никой няма да търси под вола теле и да пита защо освен счупени крака , бега му е счупил и главата .
Обаче като е лек удар и очевадно че здравето на човека е увредено от бега , кво правят производителите ? Почват да хъкат и да мъкат само да не си развалят имиджа и да не платят .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Юни 2014, 0:42

Прав си, сега се сещам че миналата седмица се возих в едно Ауди ТТ (от тия облите, не знам първите ли са или вторите???) , та приятеля ми ми показваше колко много върви (някакво 225к.с.) и раздаваше ластици наляво надясно, а положението ми в колата беше такова че главата ми опираше в тавана и колената в жабката (толкова си може седалката). И постоянно му виках че това не е кола а някаква дамска сапунерка.

И сега се замислям ако недай си боже нещо беше станало, бега сигурно щеше да ме направи на мармалад.

P.S.
Сега ще кажете сигурно си голем и не трябва да се возиш в такава кола. Но аз съм 184см на 95кг и не се смятам за нещо "гоУемо". Пък и никъде по колата или където и да е в която и да е кола не съм срещал указания за максимални размери на хората които се возят/управляват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 11 Юни 2014, 8:18

Ами темата си е точно за колана ...
Както писа някой малко по напред, всеки може да се ограмоти за srs системите ..
И като в това ТТ колената са ти били до жабката, ако долната част на тялото ти не е прихваната с колан - къде ще се забиеш ми е интересно !
Съдейки по раната на крака - точно си е летял с краката напред и се е наместил в таблото ... Да, болтовете наистина стърчат към купето (говоря гледайки схеми от оригиналната програма на Тойота) и при евентуален удар в него се получава точно това ..

Не съм някакъв адвокат на Тойота или нещо такова, не целя и да изкарам човека виновен !
Просто гледайки снимката и съдейки по други неща, лично за мен си мога да определя че е седял върху долната част на колана !
И ако случайно се е изстрелял болта, защо на снимката си е още там ми е интересно !?
И ако е станало наистина така - каква е таз траектория на тоз болт, че да направи толкова дълбока и дълга рана ????
Просто от любопитна гледна точка не ми се връзват някой неща :dunno: :conf:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Юни 2014, 9:58

http://www.vesti.bg/novini/tojota-otnov ... ga-6014448
Тойота отново изтегля коли заради проблем с еърбега
Ще бъдат изтеглени около 650 000 коли в Япония и 1,62 милиона в други страни по света.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Юни 2014, 10:07

drago_pavlov написа:http://www.vesti.bg/novini/tojota-otnovo-izteglia-koli-zaradi-problem-s-eyrbega-6014448
Тойота отново изтегля коли заради проблем с еърбега
Ще бъдат изтеглени около 650 000 коли в Япония и 1,62 милиона в други страни по света.

Това е само 2 месеца след като направиха изтегляне на 6.5 милиона коли.
http://www.mediapool.bg/toiota-izteglya ... 18996.html
Така че дефекти се получават и цялата работа е напълно възможна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 11 Юни 2014, 10:33

Дали японското качество вече е мит. Ако е така какъв е смисъла да броиш пари колкото за расов немец, за кола която изглежда отвсякъде отегчително и всички мислят, че ти е служебна?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 11 Юни 2014, 10:39

b00st написа:Така че дефекти се получават и цялата работа е напълно възможна.

Из статията : " ... Потенциалният проблем на около 3.5 млн. коли е окабеляването на модула за страничната въздушна възглавница на шофьорското място. "

Няма много общо, но все пак е възможно да има нещо ...

Отделно : "Освен това 20 хилади автомобила от шест различни модела се изтеглят заради проблем със стартера. Известно е, че в два случая тези проблеми са довели до "придърване" на автомобила. "
Това ако не са малоумните американци, аз си режа макарите ... :no:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

User
Аватар

Мнение от b00st » 11 Юни 2014, 10:58

ивчо написа:
b00st написа:Така че дефекти се получават и цялата работа е напълно възможна.

Из статията : " ... Потенциалният проблем на около 3.5 млн. коли е окабеляването на модула за страничната въздушна възглавница на шофьорското място. "

Няма много общо, но все пак е възможно да има нещо ...

Отделно : "Освен това 20 хилади автомобила от шест различни модела се изтеглят заради проблем със стартера. Известно е, че в два случая тези проблеми са довели до "придърване" на автомобила. "
Това ако не са малоумните американци, аз си режа макарите ... :no:

Ккакъвто и да е проблем/дефект свързан с еърбеците или кабелите или модулите им, ми е абсолютно достатъчен за да почна да се притеснявам за тия неща и да предполагам, че нещо може да не стане както е мислено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Юни 2014, 13:57

човеко, говорим за 3 автомобила от 6,5 милиона.
другото което ми прави кеф на джапанките, че го правят това изтегляне и ремонт, при най-малки съмняния.
преди време пак тойота ако не се лъжа върнаха милиони автомобили понеже стелката можела да се хлъзне, и да натисне накой от педалите.
да не забрявяме че тойота имат на 10 мил произведени за 2013, а и не направно БМВ точно с тях решиха да си разменят патенти :clap:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

User
Аватар

Мнение от b00st » 11 Юни 2014, 14:30

Doberman_vas написа:човеко, говорим за 3 автомобила от 6,5 милиона.
другото което ми прави кеф на джапанките, че го правят това изтегляне и ремонт, при най-малки съмняния.
преди време пак тойота ако не се лъжа върнаха милиони автомобили понеже стелката можела да се хлъзне, и да натисне накой от педалите.
да не забрявяме че тойота имат на 10 мил произведени за 2013, а и не направно БМВ точно с тях решиха да си разменят патенти :clap:

Слагай очилата и чети - 3.5 милиона от предишната акция и 2.27 млн от днес, свързани само с беговете.
Това са коли по света. Ти знаеш ли къде се правени тойотите, където се продават в България? Давам ти жокер, не е от нашия континент, не е и от Америка. Последната история където знам е, че на един пич на королата му забравили да сложат предна стабилизираща щанга от завода :mhihi:
Кат си толкова Джапан фен, вземи си една королка made in Южна Африка и си джиткай :yes:

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 11 Юни 2014, 15:11

(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Юни 2014, 22:32

b00st написа:

Слагай очилата и чети - 3.5 милиона от предишната акция и 2.27 млн от днес, свързани само с беговете.
Това са коли по света. Ти знаеш ли къде се правени тойотите, където се продават в България? Давам ти жокер, не е от нашия континент, не е и от Америка. Последната история където знам е, че на един пич на королата му забравили да сложат предна стабилизираща щанга от завода :mhihi:
Кат си толкова Джапан фен, вземи си една корока made in Южна Африка и си джиткай :yes:

Не си мисли че цялата ти кола и всичко по нея е правено от Ханс.
И да голям джапан фен съм, тия хора сега да спрат 100 години не можем да ги настигнем на технологии, още по-малко пък на МАНТАЛИТЕТ
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

User
Аватар

Мнение от b00st » 11 Юни 2014, 22:36

Doberman_vas написа:
b00st написа:

Кат си толкова Джапан фен, вземи си една корока made in Южна Африка и си джиткай :yes:

Не си мисли че цялата ти кола и всичко по нея е правено от Ханс.
И да голям джапан фен съм, тия хора сега да спрат 100 години не можем да ги настигнем на технологии, още по-малко пък на МАНТАЛИТЕТ

Аз най-малко си мисля такова нещо, понеже следя нещата и не е като да не съм си отварял капака. Ама освен свещи и компресор за климатик не се сещам за другите японски чарколяци от колата ми, които да са особено важни и без аналог. За технологиите си в голяма заблуда. Японските коли също не са това, което бяха, колкото и да ти се иска. В момента тойота са изключително технологично изостанал производител на фона на немските конкуренти. За манталитета и културата си колкото прав, толкова и не. Ако за тебе политиката на компанията винаги трябва да се определя от най-възрастния (реално погледнато дядо ти все едно) и тва е положението искаш или не искаш, ок :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юни 2014, 22:46

И какъв им е манталитета ? Изобщо имаш ли преки впечатления от такива оризарници ?
За мен това не са хора .Държат се като роботи и работят като такива и то с ниска ефективност .Това за което говориш не е манталитет а стереотипи в обществото им .Бял човек изключително трудно би се вписал в такава среда а и не е нужно .Може да ти се струва смешно това което говоря , но сам ще си промениш мнението ако имаш възможност да работиш с оризарници .Нищо повече не са от нас .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Юни 2014, 23:28

Какви джапанки - какви бермуди?! Тойота Аурис - Корола и новото Версо се произвеждат в Турция. Точно така произвеждат - а не само сглобяват като наще ловешките от Китай.

Само Ленд Круизър е 100% японски и Сергюн не го е пипал!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата