Новата Веспа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Новата Веспа

Мнение от turieca » 11 Юли 2014, 19:13

С X9-та карам по два кашона хартия за ксерокса и два пакета по евтина хартия за принтера. Нито с ЦБР-а можех нито с Вирагото. 500 кубика е гори ми 4-4,5 като не карам повече от 120. Докато свикна ми беше малко странно стойката не е като на мотор, но си е кеф. А и това ни е компромис вкъщи понеже казах, че вече няма да карам големи мотори с деца сме вече. Дъртизъм.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2014, 20:14

michev написа:Е някой малък мотор с едни 50-125 кубика няма ли да върши същата работа при същия разход?

Предимството на скутера е, че е"туист енд го". Навиваш си масурчето, ръгаш се между колите на задръстванията и така.. На мотор 50-125 кубика между два светофара ще му изредиш всичките скорости. Няма паралел между двете, определено мотора е в пъти по-добре от скутер ако искаш да караш за кеф.Въпреки, че и двете са на две колелета нямат много общо като усет и предназначение. Аз лично не виждам смисъл от скутер 500 кубика или мотор 150. :dunno:

А моят скутер си е с рамка на мотор и има какво да стискам между баджаците. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 11 Юли 2014, 20:27

Ти не виждаш ама аз съм 120 кила и искам да знам че ще ме вози не само да бъмчи под мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2014, 22:28

michev написа:ама аз не харесвам и коли автоматици :mhihi:

Мислиш ли, че 318-ката има значение дали е със скорости, автомат, вариатор, 7 джитроник или правозъба скоростна кутия :mhihi:

turieca написа:Ти не виждаш ама аз съм 120 кила и искам да знам че ще ме вози не само да бъмчи под мен.

По-малко яж :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 13 Юли 2014, 3:57

bum_bum написа:
BMW_RIDER написа:Да и аз не мога да разбера тия скутери

Харчи ли 3/100? Провира ли се лесно между коли? Върви ли с литър масло? Консумативите евтини ли са? ...

3 /100 няма как да стане дори с 50 кубиков :mhihi: (освен ако не е 4 тактов) За 5-6-7, по съм съгласен(за 50 кубиков) :shock: :|
Ама нормално, те като почти постоянно са в максимални обороти няма как да не горат.
А по темата: На мен лично тая нова Веспа ми прилича супер много на старата :mhihi: :mhihi:
И за тези пари не знам, кой би си я купил. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2014, 17:21

Дааа, 50 кубиков харчи 5 до 7 литра :mhihi:

Не, че няма и такива ама разните лапетии, дето са ги направили по 70сс с карбуратори, валове, вариатори, пружини и 100 глупости още.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 13 Юли 2014, 18:32

Е сега ми беше един приятел на гости и каза ,че е засякъл неговия на 3.5 на 100 а е 400 кубика скутера.

Малките харчат много щото са двутактови, а там мета бензина на поразия.

Между другото и разни моторетки от типа на нинджа 250 и бандит пак харчат 3-4, даже и за по големи двуцилиндрови е постижим същия разход.
Е моята ламя си си праи и 10/100 от 100 октановия ама тва е.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2014, 18:55

Моят беше около 3 като го купих, сега 3.6 явно малко като му свикнах. Това е абосолютно точна сметка, защото е на еднаква колонка и наливам точно до ръба. Самия скутер е маломощен- 15кс, а тежи 146 кила. Та тоя разход е направо перфектен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юли 2014, 8:54

На мен супермотото ми гори в града 4,2- 4,5 без да карам икономично от светофар до светофар пак се изреждат скоростите до 5та. Проблема е че тръгна ли за някъде по работа съм с един сак на гърба не товароспособен е :) пък препасан с две чанти през рамо малко кофти.... Затова загледах тия скутери с модерна ретровизия ;) но пък класика :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Юли 2014, 11:50

А защо не си вземеш един истински скутер, който ще ти върши работа. Веспата, според мен, е единствено за градско кръгче между кафетата. Даже да си призная пробвах една за кръгче и нещо не ми беше много удобна от към кормило.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юли 2014, 12:13

Kris написа:А защо не си вземеш един истински скутер, който ще ти върши работа. Веспата, според мен, е единствено за градско кръгче между кафетата. Даже да си призная пробвах една за кръгче и нещо не ми беше много удобна от към кормило.

Гледам и на външен вид да ми допада пък и за извън града няма къде да ходя със скутер. Дистинации до работа и по задачки дребни. Другото, което ме интересува е общо говоря за скутерите, пластмасите отпреде пазят ли ти краката от вятъра при по хладно време и в дъжд цапат ли те или калниците са добре направени, че със супермтото като завали и целия ме цапа с кал и пръски заради късите калници...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Юли 2014, 12:21

Моят не даваше и капка кал да ти капне.. докато не му махнах задния калник :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Юли 2014, 17:42

bum_bum написа:Моят не даваше и капка кал да ти капне.. докато не му махнах задния калник :mhihi:

И аз така. :mhihi:

Сега ако е мокро и имам една черта от каската до... долу.

А за неудобно имах предвид, че дръжките са ми малко "свити" навътре и някак си ми ограничава движенията.

Иначе и без това си знам как изглеждам на скутера. Аз съм 184см и 92кг, нормално телосложение (не кат за плажа :mhihi: ). Все едно съм яхнал моноблок, :mhihi: но пък ми е идеален за придвижване из София.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 14 Юли 2014, 20:40

И аз да се поваля с разход - 4.5 до 6.5/100 ама съм с 600 кубика :wave:
Колкото до удоволствието - не намирам такова при каране на скутер. Според мен идеята на това нещо е да бъде практично, а това значи и да не го мисля всеки път като изляза с него, дали и ще се прибера с него. В този смисъл за нашия стандарт ми се струва, че са най-подходящи китайците - сигурно и те се крадат, но поне кандидатите ще са по-малко, просто защото нищо не струват. А тази веспа ще трябва да я гледам постоянно и да не се отдалечавам от нея, даже и до магазина ще ме е страх да отида :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Юли 2014, 21:24

Мотора с какво е по-труден за крадене от скутера?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата