Новата Веспа
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Новата Веспа
С X9-та карам по два кашона хартия за ксерокса и два пакета по евтина хартия за принтера. Нито с ЦБР-а можех нито с Вирагото. 500 кубика е гори ми 4-4,5 като не карам повече от 120. Докато свикна ми беше малко странно стойката не е като на мотор, но си е кеф. А и това ни е компромис вкъщи понеже казах, че вече няма да карам големи мотори с деца сме вече. Дъртизъм.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
michev написа:Е някой малък мотор с едни 50-125 кубика няма ли да върши същата работа при същия разход?
Предимството на скутера е, че е"туист енд го". Навиваш си масурчето, ръгаш се между колите на задръстванията и така.. На мотор 50-125 кубика между два светофара ще му изредиш всичките скорости. Няма паралел между двете, определено мотора е в пъти по-добре от скутер ако искаш да караш за кеф.Въпреки, че и двете са на две колелета нямат много общо като усет и предназначение. Аз лично не виждам смисъл от скутер 500 кубика или мотор 150.

А моят скутер си е с рамка на мотор и има какво да стискам между баджаците.

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Ти не виждаш ама аз съм 120 кила и искам да знам че ще ме вози не само да бъмчи под мен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
michev написа:ама аз не харесвам и коли автоматици
Мислиш ли, че 318-ката има значение дали е със скорости, автомат, вариатор, 7 джитроник или правозъба скоростна кутия

turieca написа:Ти не виждаш ама аз съм 120 кила и искам да знам че ще ме вози не само да бъмчи под мен.
По-малко яж

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
bum_bum написа:BMW_RIDER написа:Да и аз не мога да разбера тия скутери
Харчи ли 3/100? Провира ли се лесно между коли? Върви ли с литър масло? Консумативите евтини ли са? ...
3 /100 няма как да стане дори с 50 кубиков

Ама нормално, те като почти постоянно са в максимални обороти няма как да не горат.
А по темата: На мен лично тая нова Веспа ми прилича супер много на старата

И за тези пари не знам, кой би си я купил.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дааа, 50 кубиков харчи 5 до 7 литра
Не, че няма и такива ама разните лапетии, дето са ги направили по 70сс с карбуратори, валове, вариатори, пружини и 100 глупости още.

Не, че няма и такива ама разните лапетии, дето са ги направили по 70сс с карбуратори, валове, вариатори, пружини и 100 глупости още.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Е сега ми беше един приятел на гости и каза ,че е засякъл неговия на 3.5 на 100 а е 400 кубика скутера.
Малките харчат много щото са двутактови, а там мета бензина на поразия.
Между другото и разни моторетки от типа на нинджа 250 и бандит пак харчат 3-4, даже и за по големи двуцилиндрови е постижим същия разход.
Е моята ламя си си праи и 10/100 от 100 октановия ама тва е.
Малките харчат много щото са двутактови, а там мета бензина на поразия.
Между другото и разни моторетки от типа на нинджа 250 и бандит пак харчат 3-4, даже и за по големи двуцилиндрови е постижим същия разход.
Е моята ламя си си праи и 10/100 от 100 октановия ама тва е.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Моят беше около 3 като го купих, сега 3.6 явно малко като му свикнах. Това е абосолютно точна сметка, защото е на еднаква колонка и наливам точно до ръба. Самия скутер е маломощен- 15кс, а тежи 146 кила. Та тоя разход е направо перфектен.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
На мен супермотото ми гори в града 4,2- 4,5 без да карам икономично от светофар до светофар пак се изреждат скоростите до 5та. Проблема е че тръгна ли за някъде по работа съм с един сак на гърба не товароспособен е
пък препасан с две чанти през рамо малко кофти.... Затова загледах тия скутери с модерна ретровизия
но пък класика 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

А защо не си вземеш един истински скутер, който ще ти върши работа. Веспата, според мен, е единствено за градско кръгче между кафетата. Даже да си призная пробвах една за кръгче и нещо не ми беше много удобна от към кормило.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Kris написа:А защо не си вземеш един истински скутер, който ще ти върши работа. Веспата, според мен, е единствено за градско кръгче между кафетата. Даже да си призная пробвах една за кръгче и нещо не ми беше много удобна от към кормило.
Гледам и на външен вид да ми допада пък и за извън града няма къде да ходя със скутер. Дистинации до работа и по задачки дребни. Другото, което ме интересува е общо говоря за скутерите, пластмасите отпреде пазят ли ти краката от вятъра при по хладно време и в дъжд цапат ли те или калниците са добре направени, че със супермтото като завали и целия ме цапа с кал и пръски заради късите калници...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Моят не даваше и капка кал да ти капне.. докато не му махнах задния калник
И аз така.

Сега ако е мокро и имам една черта от каската до... долу.
А за неудобно имах предвид, че дръжките са ми малко "свити" навътре и някак си ми ограничава движенията.
Иначе и без това си знам как изглеждам на скутера. Аз съм 184см и 92кг, нормално телосложение (не кат за плажа

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
И аз да се поваля с разход - 4.5 до 6.5/100 ама съм с 600 кубика 
Колкото до удоволствието - не намирам такова при каране на скутер. Според мен идеята на това нещо е да бъде практично, а това значи и да не го мисля всеки път като изляза с него, дали и ще се прибера с него. В този смисъл за нашия стандарт ми се струва, че са най-подходящи китайците - сигурно и те се крадат, но поне кандидатите ще са по-малко, просто защото нищо не струват. А тази веспа ще трябва да я гледам постоянно и да не се отдалечавам от нея, даже и до магазина ще ме е страх да отида

Колкото до удоволствието - не намирам такова при каране на скутер. Според мен идеята на това нещо е да бъде практично, а това значи и да не го мисля всеки път като изляза с него, дали и ще се прибера с него. В този смисъл за нашия стандарт ми се струва, че са най-подходящи китайците - сигурно и те се крадат, но поне кандидатите ще са по-малко, просто защото нищо не струват. А тази веспа ще трябва да я гледам постоянно и да не се отдалечавам от нея, даже и до магазина ще ме е страх да отида

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3