Избор на банка за дебитна карта
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Избор на банка за дебитна карта
eminema написа: Направиха го така, защото имаше мн хора, които се замотаваха докато си приберат картата и банкомата им задържаше парите
Това ми звучи като пълна глупост... Как така никой друг банкомат не задържа парите, освен техните

eminema написа: Картата се оставя в банкомата, защото ако някой др я вземе се приема, че е компрометирана и трябва да се преиздаде.
Тя не беше вътре в банкомата, а в слота за карти. Охраната след това я остави пак там, така че всеки следващ можеше да си я прибере в джоба...
Пълни нещастници.
Днес звънях в офиса, от чиито банкомат теглих за последно:
Аз: Да сте намирали карта в банкомата преди два дни?
Служителката: Ами, ние намираме много карти, как се казвате?
Еб@хти тъпаците... Ами като намирате много карти замислете се защо бе...

Nucl3arDru1D написа:еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем![]()
Ти като теглиш от банкомат, чакаш да прочетеш всичко, докато не ти каже "Довиждане, до нови срещи" нали

Иначе ние нищо не знаем... А защо всички банкомати първо дават картата, а тия на ПИБ я дават последна, нЕма значение...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Писах им един мейл по тоя повод да видим какво ще отговорят.
Ето и официален отговор на сайта им:
http://blog.fibank.bg/askfibank/
Здравейте! Промяната бе наложена с цел сигурността на нашите клиенти, поради голям брой случаи на забравени пари в брой на АТМ устройства. Повече по темата има в публикацията тук http://blog.fibank.bg/iztchakayte-za-sv ... na-fibank/
Е кой е тоя тъпак дето ще си вземе картата и ще си забрави парите

Както се вижда от коментарите под цитираната публикация, никой не проумява това малоумно решение...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.
Но което и от двете да забравиш, трябва да търсиш проблема в себе си, а не в банката.
Но което и от двете да забравиш, трябва да търсиш проблема в себе си, а не в банката.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Teogop написа:Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.
E как да търся проблема в себе си, като това е единствената банка с такава политика? Защо другите банки нямата такава политика? Имаш ли логичен отговор? Едва ли?
Да взема да пусна една анкета, колко души са си забравяли пари в банкомата?
- Teogop
- младши ентусиаст
-
Логичният отговор е следният: Ако си забравиш парите, никой няма да ти ги върне. Ако си забравиш картата, банката ще ти я преиздаде.
В случая банката повече залага на това да няма ощетени хора откъм пари, което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.
Проблемът го търси в себе си за това защо забравяш, което и да е.
В случая банката повече залага на това да няма ощетени хора откъм пари, което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.
Проблемът го търси в себе си за това защо забравяш, което и да е.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
ако си забравиш парите, банкоматът ги задържа, спира да бачка и после ти се връщат!
ако си забравиш картата или парите, не виждам кой може друг да има вина, освен този пред банкомата
все някой ни е виновен деа ейййй
иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така
важното е пара да има, па карта ли, банкноти ли - все тая
ако си забравиш картата или парите, не виждам кой може друг да има вина, освен този пред банкомата

иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така

важното е пара да има, па карта ли, банкноти ли - все тая

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Teogop написа:което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.
в света, нали

Брей тия ПИБ, големи пионери...

Nucl3arDru1D написа:иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така![]()
Кое начало? Аз ползвам карти от 10 години и никога не е било така...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Teogop написа:Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.
Да бе, айде дай ми пластиката ти за 1 минута само да си снимам номерата отпред и отзад, пина ти въобще не ми трябва. Като олекнеш с половината сметка, ще те питам пак дали е "само една пластмаса".
Трябва да си страшен дебил за да я наложиш тая политика като "мярка за сигурност", то в БГ вече малко неща ме очудват

- Teogop
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Teogop написа:Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.
Да бе, айде дай ми пластиката ти за 1 минута само да си снимам номерата отпред и отзад, пина ти въобще не ми трябва. Като олекнеш с половината сметка, ще те питам пак дали е "само една пластмаса".
Трябва да си страшен дебил за да я наложиш тая политика като "мярка за сигурност", то в БГ вече малко неща ме очудват
Прав си, колега, точно затова сложих и скобите. Все пак в 5% от случаите на забравена карта, някой ще направи този золум. Докато ако някой забрави парите, в 95% от случаите, следващия на банкомата ще си ги "намери" (ако не ги е прибрал банкоматът вече).
Но вече навлизаме в някакъв спор, който няма нищо общо с избора на банка за дебитна карта, затова аз се оттеглям.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Teogop написа:което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.
в света, нали![]()
Брей тия ПИБ, големи пионери...
Nucl3arDru1D написа:иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така![]()
Кое начало? Аз ползвам карти от 10 години и никога не е било така...
12г

а забравената карта също се задържа от банкомата след 20-30 секунди някъде
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Teogop написа:Но вече навлизаме в някакъв спор, който няма нищо общо с избора на банка за дебитна карта, затова аз се оттеглям.
Има и то много общо...
Ако трябва да си преиздавам картата всеки месец срещу 5 лева... Еб*м ти и банката, и ниските такси...
Nucl3arDru1D написа:а забравената карта също се задържа от банкомата след 20-30 секунди някъде
Тогава какво е обяснението на тази случка:
drago_pavlov написа:Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе"След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата
Е няма такива дебили...
???
Картата си седеше в слота, не беше задържана вътре в банкомата...
Давам ти "пластиката" - снимай я, помни я, каквото искаш. Дори да напазариш нещо в някой пробит сайт, който не използва SecureCode на MasterCard или VerifiedbyVisa, след първото SMS известие за трансакция картата е блокирана и ти си оставаш със снимката й. Няма да успееш да ме ощипеш сериозно, защото картата си има и трансакционен лимит. Ама то като всичко останало и тука се изисква малко мисъл.
Каквато мисъл се изисква и при използването на банкомат, колкото и на някои да не им се ще. Явно е трудно да се запомни, че отиваш на банкомат с едно нещо (картата си), но следва да си тръгнеш с две - картата си и парите. Наистина има много оплаквания от хора, забравили парите си на банкомата. В най-добрия случай никой няма да ги види и банкомата ще ги прибере, но филма да си ги получиш после, както казаха и преди мен, е голям. А картата, в случай че си знаеш ПИН кода, не е необходимо да я преиздаваш, така че банката няма да удари кьоравото с прословутите 5 лева.
За колегата, който се интересуваше от дебитна карта. Коя друга банка, освен Fibank, ще ти даде дебитна карта, с която да теглиш от всеки банкомат без такса, да я ползваш на места, на които приемат само кредитни и това срещу 1.50 на месец?
Каквато мисъл се изисква и при използването на банкомат, колкото и на някои да не им се ще. Явно е трудно да се запомни, че отиваш на банкомат с едно нещо (картата си), но следва да си тръгнеш с две - картата си и парите. Наистина има много оплаквания от хора, забравили парите си на банкомата. В най-добрия случай никой няма да ги види и банкомата ще ги прибере, но филма да си ги получиш после, както казаха и преди мен, е голям. А картата, в случай че си знаеш ПИН кода, не е необходимо да я преиздаваш, така че банката няма да удари кьоравото с прословутите 5 лева.
За колегата, който се интересуваше от дебитна карта. Коя друга банка, освен Fibank, ще ти даде дебитна карта, с която да теглиш от всеки банкомат без такса, да я ползваш на места, на които приемат само кредитни и това срещу 1.50 на месец?
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Teogop написа:Но вече навлизаме в някакъв спор, който няма нищо общо с избора на банка за дебитна карта, затова аз се оттеглям.
Има и то много общо...
Ако трябва да си преиздавам картата всеки месец срещу 5 лева... Еб*м ти и банката, и ниските такси...Nucl3arDru1D написа:а забравената карта също се задържа от банкомата след 20-30 секунди някъде
Тогава какво е обяснението на тази случка:drago_pavlov написа:Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе"След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата
Е няма такива дебили...
???
Картата си седеше в слота, не беше задържана вътре в банкомата...
обяснението на тази случка се можеш да откриеш в интервала забравена от теглещия и видяна от колегата, няма как да седи с дни в слота

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
MapkoB написа:Давам ти "пластиката" - снимай я, помни я, каквото искаш. Дори да напазариш нещо в някой пробит сайт, който не използва SecureCode на MasterCard или VerifiedbyVisa, след първото SMS известие за трансакция картата е блокирана и ти си оставаш със снимката й. Няма да успееш да ме ощипеш сериозно, защото картата си има и трансакционен лимит. Ама то като всичко останало и тука се изисква малко мисъл.

Аз правя такива плащания всеки месец, давай насам, пък спокойоно VierifiedbyVisa и лимита ще те опази

За транзакции до $500 никой не ми се е обаждал да ме пита от банката до сега. 1 път звъняха само, сумата беше $600. Нали се сещаш, че ще изпаткаш един път от някой къде разбира, sms-а ще ти остане за спомен само и няма да си толкова отворен повече?
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
MapkoB написа:след първото SMS известие за трансакция...
Тия смс-и безплатни ли са?
"Само 1.50 на месец", но като прибавим и смс-ите стават минимум 5 лв. на месец... Айде моля ти се с тия рекламни трикове...
А ПИБ ще ти даде ли дебитна карта, с която да теглиш безплатно в цяла Европа?
Стига с тия плоски реклами... Всяка банка си има плюсове и минуси, няма най-добра...
b00st написа:![]()
Аз правя такива плащания всеки месец, давай насам, пък спокойоно VierifiedbyVisa и лимита ще те опази![]()
За транзакции до $500 никой не ми се е обаждал да ме пита от банката до сега. 1 път звъняха само, сумата беше $600. Нали се сещаш, че ще изпаткаш един път от някой къде разбира, sms-а ще ти остане за спомен само и няма да си толкова отворен повече?
Имах познат като бях студент, който си прехвърляше по 10-20 к. евро от разни чужди сметки в чужбина, а хората тук със смс се успокояват