Избор на банка за дебитна карта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Избор на банка за дебитна карта

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 13:46

eminema написа: Направиха го така, защото имаше мн хора, които се замотаваха докато си приберат картата и банкомата им задържаше парите

Това ми звучи като пълна глупост... Как така никой друг банкомат не задържа парите, освен техните :dunno:

eminema написа: Картата се оставя в банкомата, защото ако някой др я вземе се приема, че е компрометирана и трябва да се преиздаде.

Тя не беше вътре в банкомата, а в слота за карти. Охраната след това я остави пак там, така че всеки следващ можеше да си я прибере в джоба...
Пълни нещастници.

Днес звънях в офиса, от чиито банкомат теглих за последно:
Аз: Да сте намирали карта в банкомата преди два дни?
Служителката: Ами, ние намираме много карти, как се казвате?

Еб@хти тъпаците... Ами като намирате много карти замислете се защо бе... :dummy:

Nucl3arDru1D написа:еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем :conf:

Ти като теглиш от банкомат, чакаш да прочетеш всичко, докато не ти каже "Довиждане, до нови срещи" нали :kuku:
Иначе ние нищо не знаем... А защо всички банкомати първо дават картата, а тия на ПИБ я дават последна, нЕма значение...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 14:03

b00st написа:Писах им един мейл по тоя повод да видим какво ще отговорят.

Ето и официален отговор на сайта им:
http://blog.fibank.bg/askfibank/
Здравейте! Промяната бе наложена с цел сигурността на нашите клиенти, поради голям брой случаи на забравени пари в брой на АТМ устройства. Повече по темата има в публикацията тук http://blog.fibank.bg/iztchakayte-za-sv ... na-fibank/

Е кой е тоя тъпак дето ще си вземе картата и ще си забрави парите :kuku: :kuku: :kuku:
Както се вижда от коментарите под цитираната публикация, никой не проумява това малоумно решение...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 17 Юли 2014, 14:10

Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.
Но което и от двете да забравиш, трябва да търсиш проблема в себе си, а не в банката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 14:13

Teogop написа:Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.
Но което и от двете да забравиш, трябва да търсиш проблема в себе си, а не в банката.

E как да търся проблема в себе си, като това е единствената банка с такава политика? Защо другите банки нямата такава политика? Имаш ли логичен отговор? Едва ли?

Да взема да пусна една анкета, колко души са си забравяли пари в банкомата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 17 Юли 2014, 14:16

Логичният отговор е следният: Ако си забравиш парите, никой няма да ти ги върне. Ако си забравиш картата, банката ще ти я преиздаде.
В случая банката повече залага на това да няма ощетени хора откъм пари, което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.

Проблемът го търси в себе си за това защо забравяш, което и да е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 17 Юли 2014, 14:21

ако си забравиш парите, банкоматът ги задържа, спира да бачка и после ти се връщат!
ако си забравиш картата или парите, не виждам кой може друг да има вина, освен този пред банкомата :mhihi: все някой ни е виновен деа ейййй :mrgreen:

иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така :winky:

важното е пара да има, па карта ли, банкноти ли - все тая :ok:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 14:30

Teogop написа:което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.

в света, нали :mhihi:
Брей тия ПИБ, големи пионери... :mhihi:

Nucl3arDru1D написа:иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така :winky:

Кое начало? Аз ползвам карти от 10 години и никога не е било така...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Юли 2014, 14:34

Teogop написа:Колега, това е по-доброто решение, защото парите са си пари и имат стойност, а пластиката без пин код е просто една пластмаса (като изключим случаите на някой по-навътре, който да използва номера от картата, за да си купи нещо от нета). По-добре да забравиш пластиката в банкомата, отколкото парите.

Да бе, айде дай ми пластиката ти за 1 минута само да си снимам номерата отпред и отзад, пина ти въобще не ми трябва. Като олекнеш с половината сметка, ще те питам пак дали е "само една пластмаса".
Трябва да си страшен дебил за да я наложиш тая политика като "мярка за сигурност", то в БГ вече малко неща ме очудват :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 17 Юли 2014, 14:43

b00st написа:

Да бе, айде дай ми пластиката ти за 1 минута само да си снимам номерата отпред и отзад, пина ти въобще не ми трябва. Като олекнеш с половината сметка, ще те питам пак дали е "само една пластмаса".
Трябва да си страшен дебил за да я наложиш тая политика като "мярка за сигурност", то в БГ вече малко неща ме очудват :mhihi:

Прав си, колега, точно затова сложих и скобите. Все пак в 5% от случаите на забравена карта, някой ще направи този золум. Докато ако някой забрави парите, в 95% от случаите, следващия на банкомата ще си ги "намери" (ако не ги е прибрал банкоматът вече).

Но вече навлизаме в някакъв спор, който няма нищо общо с избора на банка за дебитна карта, затова аз се оттеглям.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 17 Юли 2014, 14:51

drago_pavlov написа:
Teogop написа:което аз бих го считал за едни гърди напред, спрямо останалите банки.

в света, нали :mhihi:
Брей тия ПИБ, големи пионери... :mhihi:

Nucl3arDru1D написа:иначе, ако има колеги ползващи карти отдавна, навярно помнят, че този ред беше и в самото начало - кеш, бележка, карта, спосле го смениха и сега пак е така :winky:

Кое начало? Аз ползвам карти от 10 години и никога не е било така...

12г ;)

а забравената карта също се задържа от банкомата след 20-30 секунди някъде
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 14:52

Teogop написа:Но вече навлизаме в някакъв спор, който няма нищо общо с избора на банка за дебитна карта, затова аз се оттеглям.

Има и то много общо...
Ако трябва да си преиздавам картата всеки месец срещу 5 лева... Еб*м ти и банката, и ниските такси...

Nucl3arDru1D написа:а забравената карта също се задържа от банкомата след 20-30 секунди някъде

Тогава какво е обяснението на тази случка:
drago_pavlov написа:Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе" :shock: След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата :shock: Е няма такива дебили...

???
Картата си седеше в слота, не беше задържана вътре в банкомата...

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 17 Юли 2014, 14:57

Давам ти "пластиката" - снимай я, помни я, каквото искаш. Дори да напазариш нещо в някой пробит сайт, който не използва SecureCode на MasterCard или VerifiedbyVisa, след първото SMS известие за трансакция картата е блокирана и ти си оставаш със снимката й. Няма да успееш да ме ощипеш сериозно, защото картата си има и трансакционен лимит. Ама то като всичко останало и тука се изисква малко мисъл.
Каквато мисъл се изисква и при използването на банкомат, колкото и на някои да не им се ще. Явно е трудно да се запомни, че отиваш на банкомат с едно нещо (картата си), но следва да си тръгнеш с две - картата си и парите. Наистина има много оплаквания от хора, забравили парите си на банкомата. В най-добрия случай никой няма да ги види и банкомата ще ги прибере, но филма да си ги получиш после, както казаха и преди мен, е голям. А картата, в случай че си знаеш ПИН кода, не е необходимо да я преиздаваш, така че банката няма да удари кьоравото с прословутите 5 лева.
За колегата, който се интересуваше от дебитна карта. Коя друга банка, освен Fibank, ще ти даде дебитна карта, с която да теглиш от всеки банкомат без такса, да я ползваш на места, на които приемат само кредитни и това срещу 1.50 на месец?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 17 Юли 2014, 15:16

drago_pavlov написа:
Teogop написа:Но вече навлизаме в някакъв спор, който няма нищо общо с избора на банка за дебитна карта, затова аз се оттеглям.

Има и то много общо...
Ако трябва да си преиздавам картата всеки месец срещу 5 лева... Еб*м ти и банката, и ниските такси...

Nucl3arDru1D написа:а забравената карта също се задържа от банкомата след 20-30 секунди някъде

Тогава какво е обяснението на тази случка:
drago_pavlov написа:Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе" :shock: След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата :shock: Е няма такива дебили...

???
Картата си седеше в слота, не беше задържана вътре в банкомата...

обяснението на тази случка се можеш да откриеш в интервала забравена от теглещия и видяна от колегата, няма как да седи с дни в слота :nono:
Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Юли 2014, 15:20

MapkoB написа:Давам ти "пластиката" - снимай я, помни я, каквото искаш. Дори да напазариш нещо в някой пробит сайт, който не използва SecureCode на MasterCard или VerifiedbyVisa, след първото SMS известие за трансакция картата е блокирана и ти си оставаш със снимката й. Няма да успееш да ме ощипеш сериозно, защото картата си има и трансакционен лимит. Ама то като всичко останало и тука се изисква малко мисъл.
Каквато мисъл се изисква и при използването на банкомат, колкото и на някои да не им се ще. Явно е трудно да се запомни, че отиваш на банкомат с едно нещо (картата си), но следва да си тръгнеш с две - картата си и парите. Наистина има много оплаквания от хора, забравили парите си на банкомата. В най-добрия случай никой няма да ги види и банкомата ще ги прибере, но филма да си ги получиш после, както казаха и преди мен, е голям. А картата, в случай че си знаеш ПИН кода, не е необходимо да я преиздаваш, така че банката няма да удари кьоравото с прословутите 5 лева.
За колегата, който се интересуваше от дебитна карта. Коя друга банка, освен Fibank, ще ти даде дебитна карта, с която да теглиш от всеки банкомат без такса, да я ползваш на места, на които приемат само кредитни и това срещу 1.50 на месец?

:OT:
Аз правя такива плащания всеки месец, давай насам, пък спокойоно VierifiedbyVisa и лимита ще те опази :mhihi:
За транзакции до $500 никой не ми се е обаждал да ме пита от банката до сега. 1 път звъняха само, сумата беше $600. Нали се сещаш, че ще изпаткаш един път от някой къде разбира, sms-а ще ти остане за спомен само и няма да си толкова отворен повече?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 15:28

MapkoB написа:след първото SMS известие за трансакция...

Тия смс-и безплатни ли са?
"Само 1.50 на месец", но като прибавим и смс-ите стават минимум 5 лв. на месец... Айде моля ти се с тия рекламни трикове...
А ПИБ ще ти даде ли дебитна карта, с която да теглиш безплатно в цяла Европа?

Стига с тия плоски реклами... Всяка банка си има плюсове и минуси, няма най-добра...

b00st написа: :OT:
Аз правя такива плащания всеки месец, давай насам, пък спокойоно VierifiedbyVisa и лимита ще те опази :mhihi:
За транзакции до $500 никой не ми се е обаждал да ме пита от банката до сега. 1 път звъняха само, сумата беше $600. Нали се сещаш, че ще изпаткаш един път от някой къде разбира, sms-а ще ти остане за спомен само и няма да си толкова отворен повече?

Имах познат като бях студент, който си прехвърляше по 10-20 к. евро от разни чужди сметки в чужбина, а хората тук със смс се успокояват :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата