Help за избор на колело

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: ше Е36 320i
Мечтае да кара: E36 M3

Help за избор на колело

Мнение от JuStDieSeL » 18 Авг 2014, 22:03

След като направих тоталка наскоро ми трябва за известно време нов превоз и се спрях на колело :D

Трябва да е направено за града и да има визия не съм много запознат с колелата за това пускам тази тема ако може да ми помогнете какво да си избера - марки ,модели и всякаква информация ще ми е полезна.

Бюджетa е 400-500 лева благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Help за избор на колело

Мнение от Владо » 19 Авг 2014, 10:17

http://www.velozona-bg.com/shop/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%20Shockblaze%20CLASSIC%2021V%2028%20MAN

За градът си взех това, втора употреба, с което цената отиде в долната ти граница.
Има 3 размера, и трябва да кажа, че 56 е наистина голямо колело. Но и аз не съм малък, и ми е тамън :mhihi: :yes: .
Много леко, леко се кара, изобщо нямам забележки до момента, малко над година употреба.

Потребител
Аватар
Кара: ше Е36 320i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от JuStDieSeL » 19 Авг 2014, 14:25

http://olx.bg/kolelo-bmw-i47214687 Ето това много ми харесва обаче не ми достигат пари :( Визията му е безупречна shimano скорости и само преден амортисьор...

Нещо подобно ако може да предложите за моите пари. 1.70 висок 65 кг съм между другото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2014, 18:21

Бегай далеко от тоя китаец. Това, че нещо е "Шимано" не значи, че е добро. Те имат едни и същи елементи на цена 20 и 2000лв, нали се сещаш ;)

Сега по веломагазините продават миналогодишни модели, търси некво такова. Без заден амотисьор мисля, че е излишно да споменаваме. (Мен ако питаш и без преден и без скорости :mhihi: )

Ако съм на теб взимам тва без да се замисля. http://einzig-shop.com
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 19 Авг 2014, 22:09

Еее, преден амортисьор е силно желателен, иаче едни павета и ще си докара сътресение. Едни 5-6 скорости отзад също вършат чудесна работа. Тея трите венеца отпред ако можеш ги избегни, ма е доста трудно да се намери без предни скорости. Тва колело БМВ също го избегни. Насочи се към Драг и Крос с тоя бюджет. Ако имаш малко отгоре можеш да тестваш и РАМ, имат малко по-готини компоненти на колела в един клас, но са и по-скъпи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 19 Авг 2014, 22:24

JuStDieSeL написа:http://olx.bg/kolelo-bmw-i47214687 Ето това много ми харесва обаче не ми достигат пари :( Визията му е безупречна shimano скорости и само преден амортисьор...

Нещо подобно ако може да предложите за моите пари. 1.70 висок 65 кг съм между другото

Tи за 800 лв ще си вземеш кола :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2014, 23:01

И тя ще е толкова кола, колкото тва е колело.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 19 Авг 2014, 23:08

Аз преди 3 месеца си взех Тогано Аполон и за сега съм доволен,миналогодишен модел и беше 600 лв. Рових и четох доста и за тези пари Аполона е най- добър,като окомплектовка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 20 Авг 2014, 0:40

Бум-бум, някъде беше постнал снимка с едно колело... ако е твое може ли малко инфо на лично да не пълним темата на човека. Зарибил съм се да си вземе колело без скорости и събирам мнения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Авг 2014, 1:04

Че какво лошо да зарибим човека по колелата с една скорост.

Изображение

Рамката е Долан Прекурса. Вилката Алпина карбон сайклокрос (бих предпочел пистова май). Каплите Мак 1. Тежки са ама пък бая здрави, карам го като МТБ :mhihi: Венците и курбела са Стърми арчър (ФСТ е модела на предния). Седалката Селле Сан Марко карбон (не препоръчвам ако нямаш здрав гъз). Спирачката е неква временна от 100 години вече, но не намирам някаква читава в бяло и зелено.

Пистовата геометрия е страшна за града. Управлява се много точно и прецизно. Средната скорост на градско ми е 20км. Вдига 70 по надолнище. Като му свикнеш и баира не е проблем. 100 пъти вече ходих до Бистрица, Железница, Плана, Ковачевци, Поповяне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Авг 2014, 1:17

:OT: Това колело струва сигурно повече от половината форумни Е36-ци :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 20 Авг 2014, 10:01

bum_bum написа:Че какво лошо да зарибим човека по колелата с една скорост.

Изображение

Рамката е Долан Прекурса. Вилката Алпина карбон сайклокрос (бих предпочел пистова май). Каплите Мак 1. Тежки са ама пък бая здрави, карам го като МТБ :mhihi: Венците и курбела са Стърми арчър (ФСТ е модела на предния). Седалката Селле Сан Марко карбон (не препоръчвам ако нямаш здрав гъз). Спирачката е неква временна от 100 години вече, но не намирам някаква читава в бяло и зелено.

Пистовата геометрия е страшна за града. Управлява се много точно и прецизно. Средната скорост на градско ми е 20км. Вдига 70 по надолнище. Като му свикнеш и баира не е проблем. 100 пъти вече ходих до Бистрица, Железница, Плана, Ковачевци, Поповяне.

Между другото забелязвам доста такива колелета да се карат по Витошка и центъра. Миналата седмица на кафето на югоизточния вход на Парадайса имаше паркирани 2 такива велосипеда, единия беше марка Диамант с бели гуми много красиви капли и рамка син металик... Изтекоха ми очите по това колело.
Бум Бум с една предавка не е ли малко трудно с това колело и с контра ли е отзад. Като тегло как е и удобно ли за каране?
ПП Аз в момента карам Gaint xtc с предно и задно окачване с балонни гуми. Комфортно е за града, като средната ми скорост е около 18-20 км/ч тази която най-често поддържам да поясня. Ще следя темата с интерес :yes:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Авг 2014, 11:52

Аз среднт скорост я меря с ГПС щото си записвам всяко каране. Иначе си поддържам 30-40, но едно спиране на светофар ти разваля рекорда :D
Няма контра, само с предната се спира. 7кг тежи без да има някакви супер олекотени части. Всичко без седалката е стандартно.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Авг 2014, 12:37

Аз си взех DRAG ZX-2 - около 400 лева е, с предна дискова спирачка. Повече за в града не ми трябва.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 20 Авг 2014, 13:01

за тия пари един Sprint Apolon ще ти дойде екстра. Аз миналата година се бях загледал много в него но като му седнах ми беше малък.

Следваща

Назад към Извън Темата