Сигнали и знаци между водачите.
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Сигнали и знаци между водачите.
На това ме научиха тираджии преди почти 30 години.
Ако сте група от 2 или повече коли и първата започва да задминава и прецени, че следващият също може да задмине си оставя включен левия мигач при цялото изпреварване, а ако следващият е опасно да задмине моментално се изключва левия мигач.
Ако сте група от 2 или повече коли и първата започва да задминава и прецени, че следващият също може да задмине си оставя включен левия мигач при цялото изпреварване, а ако следващият е опасно да задмине моментално се изключва левия мигач.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Наскоро пътувам си по един междуградски път и един бус ми присветка. Викам си катаджии, има един знак 40 точно след табелата за населено място и като влезнеш с 55-60 те спират и се започва с въпроси - от къде си, какво работиш, абе знете как е
Странното беше, че само въпросния бус ми присветна, обикновено когато са се заложили полицаи, в насрещното настава една цвето-музика. Та минавам през въпросното място, ама няма никой - викам си, сигурно са се изнесли, не им е вързало. Продължавам към следващото градче и пак един ми премигна и нещо ме налегнаха едни Радини вълнения - да съм забравил да пусна фаровете, не съм. Само ще да съм забравил да си затворим предния капак, защото винаги преди по-дълъг път отварям да правя проверка на масло, антифриз, хидравлики и прочие. Спирам на първата отбивка и точно това се оказа
А след това се качвах на магистралата и с незаторен капак при висока скорост кой знае каква беля можеше да стане
Та идеята ми е, ако ви присветкат някакво странно такова и няма полиция или някаква опастност на пътя, спрете и си проверете колата 

Не Мы такие, Жизнь такая
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
stefanoff написа:: А след това се качвах на магистралата и с незаторен капак при висока скорост кой знае каква беля можеше да станеТа идеята ми е, ако ви присветкат някакво странно такова и няма полиция или някаква опастност на пътя, спрете и си проверете колата
Между другото 250км съм карал с незатворен капак, даже вдигах 160 по едно време, няма проблем (поне при Е36)

Щях да сипвам течност, ама нямаха вода на бензиностанцията и го бях забравил.
- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
И на мен ми се е случвало това с капака, ама на е36 се вижда лесно, а и куката го държи.
Сега он:
Вози ме един колега взел книжка 2013г. и на едно нерегулирано кръстовище от дясно на нас една жена, и двете коли спрели, жената ни гледа и тогава колегата се потупа 2-3 пъти по дясното рамо.
Изненадан останаx и от това, че тя го разбра и се усети, че е с предимство и от това, че още ги учат на нещо в школите.
Sent from my PAP5300DUO using Tapatalk
Сега он:
Вози ме един колега взел книжка 2013г. и на едно нерегулирано кръстовище от дясно на нас една жена, и двете коли спрели, жената ни гледа и тогава колегата се потупа 2-3 пъти по дясното рамо.
Изненадан останаx и от това, че тя го разбра и се усети, че е с предимство и от това, че още ги учат на нещо в школите.
Sent from my PAP5300DUO using Tapatalk
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Като изпреварвам някъде и се движим колона или зад мен има друг човек, който иска да изпреварва и виждам, че платното е чисто, седя в него с пуснат ляв мигат, за да покажа, че е свободно за изпреварване.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Никога,ама никога не разчитайте на някой друг да ви казва дали може да се изпреварва.
Никога,ама никога не тръгвайте след друга кола да изпреварвате,ако не сте сам на изпреварване и да имате реална ,собствена преценка за пътя пред вас.
И ако попаднете на ситуация,някой срещу вас идва и изпреварва кола ,погледнете дали има място в банкета (почти винаги има) и не го притеснявайте олигоелемента,защото като почнете да му светкате може да направи голяма беля ако се паникьоса,поне аз така правя,смятам че вече оценява грешката си и "яйце му се пече на задника",но пък има и идиоти,цялото им каране е рисково.
По темата.
ако някой ме засече и после ми махне ръка за извинение ,естествено всичко ми минава,чак ми се иде да го почерпя бира.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Е.Димитров написа::OT:
По темата.
ако някой ме засече и после ми махне ръка за извинение ,естествено всичко ми минава,чак ми се иде да го почерпя бира.
Извинявай

ATR-42/72
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ако видите жена да пуска чистачките в слънчево време да знаете, че завива

Ubi dubium, ibi libertas
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
За камъка в гумите съм го чувала от шофьори на автобус. Камъкът е опасен и защото може да се засили доста мощно към джама на колата отзад.... Бяха ми споделили и други хитринки, но не си ги спомням в момента.
За извинение/благодарност - просто махване с ръка. Аварийките също са израз за "благодаря" към този зад теб.
За фаровете (ако не са пуснати например) от свита ръка се разтварят пръстите няколко пъти.
Присветването е знак за "опасност" на пътя генерално, просто "внимавай!".
.........
А на мен ми се е случвало изобщо да не усетим, че имаме спукана гума. И след усърдните жестикулирания на едни мили хора от някаква кола, спряхме да видим какво не ни е наред.....
За извинение/благодарност - просто махване с ръка. Аварийките също са израз за "благодаря" към този зад теб.
За фаровете (ако не са пуснати например) от свита ръка се разтварят пръстите няколко пъти.
Присветването е знак за "опасност" на пътя генерално, просто "внимавай!".
.........
А на мен ми се е случвало изобщо да не усетим, че имаме спукана гума. И след усърдните жестикулирания на едни мили хора от някаква кола, спряхме да видим какво не ни е наред.....
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Вероятно на дясноhell's angel написа:Ако видите жена да пуска чистачките в слънчево време да знаете, че завива![]()
![]()

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
При подаване на сигнал за изпреварване от друго превозно средство, му се отблагодарявам чрез пускане на ляв-десен-ляв десен мигач. Това се използва при камионите.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
пантомимата е на ниво
освен присветкване и аварийни, друго не знам

освен присветкване и аварийни, друго не знам

You said: "Time will change!" What if it changes you?
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3