Сигнали и знаци между водачите.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Сигнали и знаци между водачите.

Мнение от Фидел Кастро » 14 Сеп 2014, 14:58

На това ме научиха тираджии преди почти 30 години.
Ако сте група от 2 или повече коли и първата започва да задминава и прецени, че следващият също може да задмине си оставя включен левия мигач при цялото изпреварване, а ако следващият е опасно да задмине моментално се изключва левия мигач.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Сеп 2014, 18:46

Наскоро пътувам си по един междуградски път и един бус ми присветка. Викам си катаджии, има един знак 40 точно след табелата за населено място и като влезнеш с 55-60 те спират и се започва с въпроси - от къде си, какво работиш, абе знете как е :mhihi: Странното беше, че само въпросния бус ми присветна, обикновено когато са се заложили полицаи, в насрещното настава една цвето-музика. Та минавам през въпросното място, ама няма никой - викам си, сигурно са се изнесли, не им е вързало. Продължавам към следващото градче и пак един ми премигна и нещо ме налегнаха едни Радини вълнения - да съм забравил да пусна фаровете, не съм. Само ще да съм забравил да си затворим предния капак, защото винаги преди по-дълъг път отварям да правя проверка на масло, антифриз, хидравлики и прочие. Спирам на първата отбивка и точно това се оказа :mhihi: А след това се качвах на магистралата и с незаторен капак при висока скорост кой знае каква беля можеше да стане :confused: Та идеята ми е, ако ви присветкат някакво странно такова и няма полиция или някаква опастност на пътя, спрете и си проверете колата :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Сеп 2014, 22:05

stefanoff написа:: А след това се качвах на магистралата и с незаторен капак при висока скорост кой знае каква беля можеше да стане :confused: Та идеята ми е, ако ви присветкат някакво странно такова и няма полиция или някаква опастност на пътя, спрете и си проверете колата :yes:

Между другото 250км съм карал с незатворен капак, даже вдигах 160 по едно време, няма проблем (поне при Е36) :mhihi:
Щях да сипвам течност, ама нямаха вода на бензиностанцията и го бях забравил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Мнение от BIRICHKA » 14 Сеп 2014, 22:46

И на мен ми се е случвало това с капака, ама на е36 се вижда лесно, а и куката го държи.
Сега он:
Вози ме един колега взел книжка 2013г. и на едно нерегулирано кръстовище от дясно на нас една жена, и двете коли спрели, жената ни гледа и тогава колегата се потупа 2-3 пъти по дясното рамо.
Изненадан останаx и от това, че тя го разбра и се усети, че е с предимство и от това, че още ги учат на нещо в школите.

Sent from my PAP5300DUO using Tapatalk
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Сеп 2014, 13:19

Като изпреварвам някъде и се движим колона или зад мен има друг човек, който иска да изпреварва и виждам, че платното е чисто, седя в него с пуснат ляв мигат, за да покажа, че е свободно за изпреварване.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Сеп 2014, 14:07

:OT:
Никога,ама никога не разчитайте на някой друг да ви казва дали може да се изпреварва.
Никога,ама никога не тръгвайте след друга кола да изпреварвате,ако не сте сам на изпреварване и да имате реална ,собствена преценка за пътя пред вас.
И ако попаднете на ситуация,някой срещу вас идва и изпреварва кола ,погледнете дали има място в банкета (почти винаги има) и не го притеснявайте олигоелемента,защото като почнете да му светкате може да направи голяма беля ако се паникьоса,поне аз така правя,смятам че вече оценява грешката си и "яйце му се пече на задника",но пък има и идиоти,цялото им каране е рисково.

По темата.
ако някой ме засече и после ми махне ръка за извинение ,естествено всичко ми минава,чак ми се иде да го почерпя бира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 15 Сеп 2014, 16:33

Е.Димитров написа::OT:
По темата.
ако някой ме засече и после ми махне ръка за извинение ,естествено всичко ми минава,чак ми се иде да го почерпя бира.

Извинявай :bchug: :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Сеп 2014, 17:02

Ако видите жена да пуска чистачките в слънчево време да знаете, че завива :mrgreen: :mhihi: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 15 Сеп 2014, 17:42

За камъка в гумите съм го чувала от шофьори на автобус. Камъкът е опасен и защото може да се засили доста мощно към джама на колата отзад.... Бяха ми споделили и други хитринки, но не си ги спомням в момента.

За извинение/благодарност - просто махване с ръка. Аварийките също са израз за "благодаря" към този зад теб.

За фаровете (ако не са пуснати например) от свита ръка се разтварят пръстите няколко пъти.

Присветването е знак за "опасност" на пътя генерално, просто "внимавай!".

.........

А на мен ми се е случвало изобщо да не усетим, че имаме спукана гума. И след усърдните жестикулирания на едни мили хора от някаква кола, спряхме да видим какво не ни е наред.....
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 15 Сеп 2014, 17:50

hell's angel написа:Ако видите жена да пуска чистачките в слънчево време да знаете, че завива :mrgreen: :mhihi: :ok:
Вероятно на дясно :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 15 Сеп 2014, 21:27

При подаване на сигнал за изпреварване от друго превозно средство, му се отблагодарявам чрез пускане на ляв-десен-ляв десен мигач. Това се използва при камионите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Сеп 2014, 8:59

пантомимата е на ниво :help:

освен присветкване и аварийни, друго не знам :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Предишна

Назад към Извън Темата