Питане за Texas Holdem?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Питане за Texas Holdem?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- BobiMinev
- Потребител
-
- Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
- Мечтае да кара: e30 cabrio v10
Момчета можете ли да ударите едно рамо в посока откриване на софтуери за игра в покерстарс-а , че цъкам от няколко години вече и ми се струва, че съм единствения без софтуер за статистика :/ Едва ли ще помогне много, но е хубаво все пак да съм в час с останалите сънародници
Също ще съм благодарен за малко разяснения относно hm 2 . Ако има инфо някъде -
?

Също ще съм благодарен за малко разяснения относно hm 2 . Ако има инфо някъде -

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
doomy525 написа:http://www.officialpokerrankings.com/pokerstars/Ned_bg/poker/results/9149B60D57D44DB99B39F1B63F016621.html?t=2
Има доста други играчи освен Неделчо Караколев които играят на най високите лимити, ECENTRIC_BG, cocojamb0, K0VAK, suarez_bg, kuul, trionojnika, isestream, erebgil_bg, grind4fame, psmozak, deizo и доста други които сигурно забравям да спомена.
BobiMinev написа:Момчета можете ли да ударите едно рамо в посока откриване на софтуери за игра в покерстарс-а , че цъкам от няколко години вече и ми се струва, че съм единствения без софтуер за статистика :/ Едва ли ще помогне много, но е хубаво все пак да съм в час с останалите сънародници![]()
Също ще съм благодарен за малко разяснения относно hm 2 . Ако има инфо някъде -?
HM 2 е Holdem Manager 2 - http://www.holdemmanager.com/
Това е най-известната програма, другата е Poker Tracker, но не я препоръчвам (по-бавна е)
Дали помага HM2? Зависи. Автоматично по никакъв начин няма да ти изкара някой милион.. все едно да си купиш протеин, да го пиеш, да не тренираш изобщо и да очакваш да изглеждаш като Арнолд Шварценеггер

Затова и преди писах, че много про играчи първо им е било хоби и са имали основна работа, холдем-а изисква време знанията да се "уталят", да четеш книги и т.н.. дет се вика, ако беше лесно, всеки щеше да е покер милионер

Последна промяна acer на 15 Сеп 2014, 19:25, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BobiMinev написа:Момчета можете ли да ударите едно рамо в посока откриване на софтуери за игра в покерстарс-а , че цъкам от няколко години вече и ми се струва, че съм единствения без софтуер за статистика :/ Едва ли ще помогне много, но е хубаво все пак да съм в час с останалите сънародници![]()
Също ще съм благодарен за малко разяснения относно hm 2 . Ако има инфо някъде -?
http://www.holdemmanager.com/
А то най-успешните вече не играят толкова онлайн. Ако поглеждате чат-пат по финалните маси на европейски/световни (EPT и т.н.) колко българи има... В това нещо просто сме на много високо ниво

П.П. acer, стига повтаряй тези 12-14 часа на ден. Ако играеш достатъчно високо ниво кеш, на българския стандарт може спокойно и с по-малко от 100 часа МЕСЕЧНО да играеш професионално (с това да си плащаш сметките). Говорим за 6-8 маси. 12-14 на ден са възможни на турнири, понеже последните 4 часа ще си на 2-3 маси макс.

дам, говоря само за SnG 
не съм си го извадил от ръкавите, абонирай се в cardsrunners и влез в SnG секцията, пусни 180/360 лекциите и гледай как играят, някои зареждат по 30-40 маси (ограничение има за cash игрите).
И като играят нямам предвид на 0.25$, а маси под 15$ не зареждат
за кеш игрите не мога да коментирам, щот съм изиграл 10-на игри, но на SnG играят по много мнаси заради голямата вариация.

не съм си го извадил от ръкавите, абонирай се в cardsrunners и влез в SnG секцията, пусни 180/360 лекциите и гледай как играят, някои зареждат по 30-40 маси (ограничение има за cash игрите).
И като играят нямам предвид на 0.25$, а маси под 15$ не зареждат

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
Знам как е, банката с SNG-та си я натрупах
Е то за кеш сериозните нива почват с бай-ин 50 евра
То сериозна врътка са състезанията за ръце/рейк към залите, които с турнирна игра нямаш шанс да участваш даже
Ако си на по-ниско - трябва да се наваксва с много игра на много маси. На по-високите нива... рейка си е ненормален 
Една ситуация: NL100 се стакваш с някой. Т.е. стават 200 евра в пота. Колко е рейка към залата
А при 10 кеш маси 6-макс се играят около 1000ръце/час... т.е. сравнително често ще го правиш. На NL10 дори няма да си близко до рейк-а на "про"-тата.
При турнирите има много вариация, което грам не ми харесва. Кеша е по-труден и по-скучен... но за сериозна игра с очаквания за някакъв приблизителен доход определено е по-добрия вариант. С тези турнири... един месец правя 20лв./час, на другия съм -3лв/час
Накрая пак е плюс, но и психически на моменти е по-трудно за мен. Като флопна на финална маса фул хаус и ми направят бед-бийт до края (а онзи се бутна на овъркарти)... То постоянно се случва, но като играеш от 9-10 часа е кофти. Имах период, в който почти 2 месеца бях назад от SNG-та... после за 3 дена ги избих
, но психически не действа добре.
П.П. Като SNG принципно са 10 човека, а не тези със 180. Това са си малки МТТ-та. На 10 човека маса, познай кога ще играеш 12 маси
Статистиката на 10мах SNG ми беше над 40% в парите... искам да видя някой как играе 10 маси хедс-ъп

Една ситуация: NL100 се стакваш с някой. Т.е. стават 200 евра в пота. Колко е рейка към залата

При турнирите има много вариация, което грам не ми харесва. Кеша е по-труден и по-скучен... но за сериозна игра с очаквания за някакъв приблизителен доход определено е по-добрия вариант. С тези турнири... един месец правя 20лв./час, на другия съм -3лв/час

П.П. Като SNG принципно са 10 човека, а не тези със 180. Това са си малки МТТ-та. На 10 човека маса, познай кога ще играеш 12 маси

Е SnG с 10 души е най-извратената кеш игра
Винаги съм се чудил за кво са ги направили малките до 27 души, като SnG са си точно малки турнири, аз ги приемам като школи преди големите MTT
Иначе всеки си предпочита различно, кеш игрите са на лв/час, разчита се на макс маси и да се "осребрят" силните карти.. https://www.youtube.com/watch?v=gwDLbceGEY4
Ако съм на тоя на мястото след 1 час отивам да ора на село или да правя чумбаци в гората и няма се върна
Ако си добър турнирен играч (като бах23), парите ще ти стигат за повече от покриване на сметки, за сметки се намира работа и си сред хора (лично мнение), докато повечето милионери в покера са турнирни играчи
В турнирните игри има адски много за учене, но и парите са друга категория, вярно не става да си плащаш сметките за начало, но задобрееш ли като psmozak и bah23 ходи да изкараш 1 млн.лв oнлайн от кеш. Мисля MTT хич не са по-лесни от кеш игрите, имат невероятно много тънкости и изискват адски много време да задобрееш.. не мога по друг начин да си обясня как някои играчи като споменатите редовно изкарват по 10-20-30к и повече на турнир, други не.. Как да е, и в 2-та случая е циклеж, имам 2 малки фирми и се грижа за тях, тва ми е хоби ако изкарам пари да инвестирам в тях или за някой кабрио мустанг
(мн пари е 6-цата
)

Винаги съм се чудил за кво са ги направили малките до 27 души, като SnG са си точно малки турнири, аз ги приемам като школи преди големите MTT

Иначе всеки си предпочита различно, кеш игрите са на лв/час, разчита се на макс маси и да се "осребрят" силните карти.. https://www.youtube.com/watch?v=gwDLbceGEY4
Ако съм на тоя на мястото след 1 час отивам да ора на село или да правя чумбаци в гората и няма се върна

Ако си добър турнирен играч (като бах23), парите ще ти стигат за повече от покриване на сметки, за сметки се намира работа и си сред хора (лично мнение), докато повечето милионери в покера са турнирни играчи

- TNT
- младши ентусиаст
-
А ти питал ли си ги колко входа са набили, докато ги изкарат тея пари? Защото като запишеш 15-20 маси с по 100 евра вход... това не значи, че всеки ден ще ставаш 1-ви някъде
На турнирите с големи входчета няма по 2000 играча и е нормално сравнително често да влизат в парите. При МТТ-та 3-4 месеца да си на минус е нормално. И това го знам от един от топ играчите в България, който е с печалби като на горе изброените. Както за 1 седмица може да си 100 бона напред, така преди това може да са били 120 назад 
П.П. Тея сайтове, които ги гледате... нали знаете, че тая статистика не обхваща всички сайтове?

П.П. Тея сайтове, които ги гледате... нали знаете, че тая статистика не обхваща всички сайтове?

Аз точно това обмислям..при сериозните турнири поне знаеш, че никой няма да ти се лигави и да влиза ол ин на 2 и 9 и да те взема като балък. Я запиши 1 турнир даже ако искаш с вход 90 евра или 110 евро..да влезете 200 човека МАКС, то от 30-40то място ще можеш да избиеш някой лев..а ако те бива за турнири наистина и умееш да преценяваш блъфовете и като цяло човека срещу който играеш то тогава може и по напред да минеш в позициите и кой знае..да удариш 2 или 3то място от турнир с вход 110 евро..колко става? 
Нов ми е акаунта, но в предния както и сега цъкам предимно турнири. Не обичам кеш масите, но и при тях влизам понякога..ей така, за разнообразие. И не знам защо съм забелязал - който играе добре турнири ги разцепва на кеш маси (не хедз ъп), а зуум например
Примерно на безплатния фрийрол само отначало играя сериозно..и то като почне да пуска карти софтуера ей така става
И от единия базик (безплатен е и с награден фонд 1 000$ и то по 4 пъти на ден го има това нещо с продължение на един месец като вкараш пари в старса) все някога ще те върже ама въпроса е, че сулю и пулю те вземат по абсурдни начини..както на снимките по-долу. Не обичам такава игра аз
Просто..софтуера или те пуска или не
На втората снимка тоя ми пише fish
ми кво да направя..даде карта и ги взех и то с хубави ръце имат. Аз кво съм виновен
На сериозен турнир това никога няма да го направя..много пъти съм фолдвал АА или КК и то ако някой не рейзне много преди флоп..ако е нормална цифрата или чекнат се пускам на флопа да видя какво има 

Нов ми е акаунта, но в предния както и сега цъкам предимно турнири. Не обичам кеш масите, но и при тях влизам понякога..ей така, за разнообразие. И не знам защо съм забелязал - който играе добре турнири ги разцепва на кеш маси (не хедз ъп), а зуум например

Примерно на безплатния фрийрол само отначало играя сериозно..и то като почне да пуска карти софтуера ей така става

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- TNT
- младши ентусиаст
-
С АА и КК са изключително специфични случаите, в които се фолд-ват префлоп. С АА и КК гледаш да ги вкараш ол-ин префлоп. Естествено, ако има кой да ти ги изплати.
Ти щом играеш фрийроли... успех на тези със 100 евро вход да влезнеш в парите

Някой от пишещите играе ли с входове над 4-5 долара ? Ама не 1-2 да е записвал, а да играе по-редовно
Ти щом играеш фрийроли... успех на тези със 100 евро вход да влезнеш в парите

Някой от пишещите играе ли с входове над 4-5 долара ? Ама не 1-2 да е записвал, а да играе по-редовно

хахахха аз това го цъкам да се забавлявам на късмета - ако даде, даде
Точно затова написах, че просто си плащам като искам и дори и да изгубя няма да ме е яд. Играя турнири от по 2.50 и 3.30 макс 5.50
засега
Фрийрола си е..за базика
и да изнервям тея, които са си повярвали, че от него могат да спечелят лев
Иначе дебна sunday milliona и горе долу хващам по 25-55 долара в зависимост от търпението ми и картите, ако пусне
Не знам защо ми е мерак да влеза там парите (знам де
) ама аз такива сериозни турнири обичам..като седнеш и да играеш 8-9 часа без спирка (без 5те минути
)

Фрийрола си е..за базика

Последна промяна doomy525 на 16 Сеп 2014, 1:13, променена общо 1 път

- TNT
- младши ентусиаст
-
От сателитите си печеля билет за него (вярно пак с вход са си, но по-скромен), но има ден-два преди големия турнир и си почиваш..сядаш в неделя и ги почваш. 
п.с - не се смятам за сериозен покер играч, даже напротив..но точно и заради това играя - обичам я тая игра, но в онлайн покера си е..даже не е късмет..ми не знам как да го кажа и аз
на живо си е на живо.

п.с - не се смятам за сериозен покер играч, даже напротив..но точно и заради това играя - обичам я тая игра, но в онлайн покера си е..даже не е късмет..ми не знам как да го кажа и аз

- TNT
- младши ентусиаст
-
На сателити има много слаби играчи. Особено на тези с точките
Май май всички в покерстарс играете. Там е най-зле по принцип
Ако опре до рейкбек, промоции и т.н.... старса сигурно са най-смотаната зала. Дори бонуса за депозит им е смешен. 600 долара, като има зали, които дават до 2500 

Май май всички в покерстарс играете. Там е най-зле по принцип

75 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5