Питане за Texas Holdem?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Питане за Texas Holdem?

Мнение от doomy525 » 15 Сеп 2014, 16:40

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
Мечтае да кара: e30 cabrio v10

Мнение от BobiMinev » 15 Сеп 2014, 18:22

Момчета можете ли да ударите едно рамо в посока откриване на софтуери за игра в покерстарс-а , че цъкам от няколко години вече и ми се струва, че съм единствения без софтуер за статистика :/ Едва ли ще помогне много, но е хубаво все пак да съм в час с останалите сънародници :roll:
Също ще съм благодарен за малко разяснения относно hm 2 . Ако има инфо някъде - :dunno: ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 15 Сеп 2014, 19:10

doomy525 написа:http://www.officialpokerrankings.com/pokerstars/Ned_bg/poker/results/9149B60D57D44DB99B39F1B63F016621.html?t=2

Има доста други играчи освен Неделчо Караколев които играят на най високите лимити, ECENTRIC_BG, cocojamb0, K0VAK, suarez_bg, kuul, trionojnika, isestream, erebgil_bg, grind4fame, psmozak, deizo и доста други които сигурно забравям да спомена.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Сеп 2014, 19:22

BobiMinev написа:Момчета можете ли да ударите едно рамо в посока откриване на софтуери за игра в покерстарс-а , че цъкам от няколко години вече и ми се струва, че съм единствения без софтуер за статистика :/ Едва ли ще помогне много, но е хубаво все пак да съм в час с останалите сънародници :roll:
Също ще съм благодарен за малко разяснения относно hm 2 . Ако има инфо някъде - :dunno: ?

HM 2 е Holdem Manager 2 - http://www.holdemmanager.com/

Това е най-известната програма, другата е Poker Tracker, но не я препоръчвам (по-бавна е)

Дали помага HM2? Зависи. Автоматично по никакъв начин няма да ти изкара някой милион.. все едно да си купиш протеин, да го пиеш, да не тренираш изобщо и да очакваш да изглеждаш като Арнолд Шварценеггер :mhihi: HM2 единствено ти вади статистики, които добрите покер играчи също могат да ги видят и да ги пишат на бележки, Сиреч - спестява ти писането.. Това че ги имаш данните, не значи че можеш да ги тълкуваш и приложиш правилно, а и има покер оддс, правила какви ръце се играят и мн, мн други.. самият HM има хиляди настройки какви данни да ти показва - с 2 думи си е цяла наука.

Затова и преди писах, че много про играчи първо им е било хоби и са имали основна работа, холдем-а изисква време знанията да се "уталят", да четеш книги и т.н.. дет се вика, ако беше лесно, всеки щеше да е покер милионер :lol: Лично го приемам като смесица м/ж висша математика, статистика (който я е учил знае) будизъм, т.е да си най-търпелият и спокоен пич на света + 12-14часа на ден :lol: Аз затова и спрях да играя и наистина ми е само хоби, нещо като casual игра като съм айляк.
Последна промяна acer на 15 Сеп 2014, 19:25, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Сеп 2014, 19:23

BobiMinev написа:Момчета можете ли да ударите едно рамо в посока откриване на софтуери за игра в покерстарс-а , че цъкам от няколко години вече и ми се струва, че съм единствения без софтуер за статистика :/ Едва ли ще помогне много, но е хубаво все пак да съм в час с останалите сънародници :roll:

http://www.holdemmanager.com/

А то най-успешните вече не играят толкова онлайн. Ако поглеждате чат-пат по финалните маси на европейски/световни (EPT и т.н.) колко българи има... В това нещо просто сме на много високо ниво :wave:

П.П. acer, стига повтаряй тези 12-14 часа на ден. Ако играеш достатъчно високо ниво кеш, на българския стандарт може спокойно и с по-малко от 100 часа МЕСЕЧНО да играеш професионално (с това да си плащаш сметките). Говорим за 6-8 маси. 12-14 на ден са възможни на турнири, понеже последните 4 часа ще си на 2-3 маси макс.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 15 Сеп 2014, 19:40

дам, говоря само за SnG :)
не съм си го извадил от ръкавите, абонирай се в cardsrunners и влез в SnG секцията, пусни 180/360 лекциите и гледай как играят, някои зареждат по 30-40 маси (ограничение има за cash игрите).
И като играят нямам предвид на 0.25$, а маси под 15$ не зареждат :) за кеш игрите не мога да коментирам, щот съм изиграл 10-на игри, но на SnG играят по много мнаси заради голямата вариация.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Сеп 2014, 20:07

Знам как е, банката с SNG-та си я натрупах :mhihi: Е то за кеш сериозните нива почват с бай-ин 50 евра :dunno: То сериозна врътка са състезанията за ръце/рейк към залите, които с турнирна игра нямаш шанс да участваш даже :lol: Ако си на по-ниско - трябва да се наваксва с много игра на много маси. На по-високите нива... рейка си е ненормален :lol:

Една ситуация: NL100 се стакваш с някой. Т.е. стават 200 евра в пота. Колко е рейка към залата :lol: А при 10 кеш маси 6-макс се играят около 1000ръце/час... т.е. сравнително често ще го правиш. На NL10 дори няма да си близко до рейк-а на "про"-тата.

При турнирите има много вариация, което грам не ми харесва. Кеша е по-труден и по-скучен... но за сериозна игра с очаквания за някакъв приблизителен доход определено е по-добрия вариант. С тези турнири... един месец правя 20лв./час, на другия съм -3лв/час :dunno: Накрая пак е плюс, но и психически на моменти е по-трудно за мен. Като флопна на финална маса фул хаус и ми направят бед-бийт до края (а онзи се бутна на овъркарти)... То постоянно се случва, но като играеш от 9-10 часа е кофти. Имах период, в който почти 2 месеца бях назад от SNG-та... после за 3 дена ги избих :lol: , но психически не действа добре.

П.П. Като SNG принципно са 10 човека, а не тези със 180. Това са си малки МТТ-та. На 10 човека маса, познай кога ще играеш 12 маси :mhihi: :mhihi: Статистиката на 10мах SNG ми беше над 40% в парите... искам да видя някой как играе 10 маси хедс-ъп :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 15 Сеп 2014, 22:34

Е SnG с 10 души е най-извратената кеш игра :mhihi:
Винаги съм се чудил за кво са ги направили малките до 27 души, като SnG са си точно малки турнири, аз ги приемам като школи преди големите MTT ;)

Иначе всеки си предпочита различно, кеш игрите са на лв/час, разчита се на макс маси и да се "осребрят" силните карти.. https://www.youtube.com/watch?v=gwDLbceGEY4
Ако съм на тоя на мястото след 1 час отивам да ора на село или да правя чумбаци в гората и няма се върна :lol:

Ако си добър турнирен играч (като бах23), парите ще ти стигат за повече от покриване на сметки, за сметки се намира работа и си сред хора (лично мнение), докато повечето милионери в покера са турнирни играчи :) В турнирните игри има адски много за учене, но и парите са друга категория, вярно не става да си плащаш сметките за начало, но задобрееш ли като psmozak и bah23 ходи да изкараш 1 млн.лв oнлайн от кеш. Мисля MTT хич не са по-лесни от кеш игрите, имат невероятно много тънкости и изискват адски много време да задобрееш.. не мога по друг начин да си обясня как някои играчи като споменатите редовно изкарват по 10-20-30к и повече на турнир, други не.. Как да е, и в 2-та случая е циклеж, имам 2 малки фирми и се грижа за тях, тва ми е хоби ако изкарам пари да инвестирам в тях или за някой кабрио мустанг :oops: (мн пари е 6-цата :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Сеп 2014, 22:52

А ти питал ли си ги колко входа са набили, докато ги изкарат тея пари? Защото като запишеш 15-20 маси с по 100 евра вход... това не значи, че всеки ден ще ставаш 1-ви някъде :lol: :lol: :lol: На турнирите с големи входчета няма по 2000 играча и е нормално сравнително често да влизат в парите. При МТТ-та 3-4 месеца да си на минус е нормално. И това го знам от един от топ играчите в България, който е с печалби като на горе изброените. Както за 1 седмица може да си 100 бона напред, така преди това може да са били 120 назад :yes:

П.П. Тея сайтове, които ги гледате... нали знаете, че тая статистика не обхваща всички сайтове?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2014, 0:40

Аз точно това обмислям..при сериозните турнири поне знаеш, че никой няма да ти се лигави и да влиза ол ин на 2 и 9 и да те взема като балък. Я запиши 1 турнир даже ако искаш с вход 90 евра или 110 евро..да влезете 200 човека МАКС, то от 30-40то място ще можеш да избиеш някой лев..а ако те бива за турнири наистина и умееш да преценяваш блъфовете и като цяло човека срещу който играеш то тогава може и по напред да минеш в позициите и кой знае..да удариш 2 или 3то място от турнир с вход 110 евро..колко става? ;)
Нов ми е акаунта, но в предния както и сега цъкам предимно турнири. Не обичам кеш масите, но и при тях влизам понякога..ей така, за разнообразие. И не знам защо съм забелязал - който играе добре турнири ги разцепва на кеш маси (не хедз ъп), а зуум например :bchug:

Примерно на безплатния фрийрол само отначало играя сериозно..и то като почне да пуска карти софтуера ей така става :mhihi: И от единия базик (безплатен е и с награден фонд 1 000$ и то по 4 пъти на ден го има това нещо с продължение на един месец като вкараш пари в старса) все някога ще те върже ама въпроса е, че сулю и пулю те вземат по абсурдни начини..както на снимките по-долу. Не обичам такава игра аз :lol: :mrgreen: Просто..софтуера или те пуска или не :) На втората снимка тоя ми пише fish :dunno: ми кво да направя..даде карта и ги взех и то с хубави ръце имат. Аз кво съм виновен :lol: На сериозен турнир това никога няма да го направя..много пъти съм фолдвал АА или КК и то ако някой не рейзне много преди флоп..ако е нормална цифрата или чекнат се пускам на флопа да видя какво има :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Сеп 2014, 1:00

С АА и КК са изключително специфични случаите, в които се фолд-ват префлоп. С АА и КК гледаш да ги вкараш ол-ин префлоп. Естествено, ако има кой да ти ги изплати.

Ти щом играеш фрийроли... успех на тези със 100 евро вход да влезнеш в парите :lol: :lol: :lol:

Някой от пишещите играе ли с входове над 4-5 долара ? Ама не 1-2 да е записвал, а да играе по-редовно :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2014, 1:08

хахахха аз това го цъкам да се забавлявам на късмета - ако даде, даде :mrgreen: :lol: Точно затова написах, че просто си плащам като искам и дори и да изгубя няма да ме е яд. Играя турнири от по 2.50 и 3.30 макс 5.50 :) засега
Фрийрола си е..за базика :mrgreen: и да изнервям тея, които са си повярвали, че от него могат да спечелят лев :mhihi: Иначе дебна sunday milliona и горе долу хващам по 25-55 долара в зависимост от търпението ми и картите, ако пусне :roll: Не знам защо ми е мерак да влеза там парите (знам де :lol: ) ама аз такива сериозни турнири обичам..като седнеш и да играеш 8-9 часа без спирка (без 5те минути :lol: )
Последна промяна doomy525 на 16 Сеп 2014, 1:13, променена общо 1 път

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Сеп 2014, 1:13

На sunday milion входа е 215 долара. Как ги хващаш тея 25-55 :lol: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2014, 1:13

От сателитите си печеля билет за него (вярно пак с вход са си, но по-скромен), но има ден-два преди големия турнир и си почиваш..сядаш в неделя и ги почваш. :)

п.с - не се смятам за сериозен покер играч, даже напротив..но точно и заради това играя - обичам я тая игра, но в онлайн покера си е..даже не е късмет..ми не знам как да го кажа и аз :lol: на живо си е на живо.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Сеп 2014, 1:22

На сателити има много слаби играчи. Особено на тези с точките :mhihi:

Май май всички в покерстарс играете. Там е най-зле по принцип :mhihi: Ако опре до рейкбек, промоции и т.н.... старса сигурно са най-смотаната зала. Дори бонуса за депозит им е смешен. 600 долара, като има зали, които дават до 2500 :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата