Боядисване на под
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Боядисване на под
Здравейте,
Най-после си намерих по-голям гараж от досегашния ... и в момента се развихрям покрай изчистването и подреждане на новия още докато не съм си пренесъл няколкото тона глупости
Та идеята е следната - подът е цимент/бетон (извинявам се, не съм толкова вещ в строителните въпроси) .. но идеята е, че се рони и става на прах горе. Или поне изглежда точно като предишния гараж, където има такъв проблем. Въпроса е - реших, че е най-лесно (и като труд и като финанси) да го боядисам, и така ще го запечатам.
Въпроса ми е - с каква боя? Приемам и конкретни предложения (цена, магазин) ... като имам да боядисам грубо около 40кв.м.
... а .. и ми трябват и двама "работяги" да извлекат малко дъски и боклуци от канала до навън... да знаете някой в района на студентски
Най-после си намерих по-голям гараж от досегашния ... и в момента се развихрям покрай изчистването и подреждане на новия още докато не съм си пренесъл няколкото тона глупости

Та идеята е следната - подът е цимент/бетон (извинявам се, не съм толкова вещ в строителните въпроси) .. но идеята е, че се рони и става на прах горе. Или поне изглежда точно като предишния гараж, където има такъв проблем. Въпроса е - реших, че е най-лесно (и като труд и като финанси) да го боядисам, и така ще го запечатам.
Въпроса ми е - с каква боя? Приемам и конкретни предложения (цена, магазин) ... като имам да боядисам грубо около 40кв.м.
... а .. и ми трябват и двама "работяги" да извлекат малко дъски и боклуци от канала до навън... да знаете някой в района на студентски

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Боядисване на под
Рони се щото е калпав самия бетон. Най-добре е да го изметеш, измиеш, грундираш, после да фърлиш една мрежа и накрая една шпакловка с цимент и много фин пясък. Ако го боядисаш, после ще я изметеш тая боя... Има и разни запечатки за бетони, но нямам преки впечатления.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За да го боядисваш основана трябва да е здрава. Миеш, обезмасляваш и после с епоксидна боя. Поне аз така направих. Става нещо подобно като покритието на паркингите в моловете.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
зависи колко пари си готов да набиеш и колко е зле положението - ако се рони на някакви ситно дето е по-скоро прахоляк - може както тие казал bum_bum, но ако е по-кофти положението може и да не стане само с боята.
Аз лично съм за варианта на КРЕТЕН, и в разтвора повечко цимент - все пак коли ще паркират отгоре.
Друго за което се сещам е саморазливна замазка - хем ще ти нивелира идеално гаража. CN 76 на церезит 100% ще свърши работа - не и знам цената ама ме съмнява да е евтина.
Може да се консултираш с тях какво биха ти препоръчали(ама самата фирма http://www.ceresit.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B ... 0%BF%D0%B0 а не някой продавач).
Аз лично съм за варианта на КРЕТЕН, и в разтвора повечко цимент - все пак коли ще паркират отгоре.
Друго за което се сещам е саморазливна замазка - хем ще ти нивелира идеално гаража. CN 76 на церезит 100% ще свърши работа - не и знам цената ама ме съмнява да е евтина.
Може да се консултираш с тях какво биха ти препоръчали(ама самата фирма http://www.ceresit.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B ... 0%BF%D0%B0 а не някой продавач).
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
една саморазливна заливка отгоре и после "корабна боя" и заспива
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
съвсем леко се рони.. ама после като го напълня с неща и няма да е куул да го мета ... предполагам ще мина на такава епоксидна боя...
Саморазливната май няма да стане .. че има канал по средата на гаража
Саморазливната май няма да стане .. че има канал по средата на гаража

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
TheStorm написа:Саморазливната май няма да стане .. че има канал по средата на гаража
Тва не те бърка ...
Слагат се дъски около канала и замаската си се саморазлива само по пода, а не в канала
Но саморазливната ще оскъпи и удължи процеса - трябват и няколко дни поне да изсъхне добре

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
тая саморазливна ... едно прозрачно на което му казваха течно стъкло ли е ? Или се бъркам
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
TheStorm написа:тая саморазливна ... едно прозрачно на което му казваха течно стъкло ли е ? Или се бъркам
Не се занимавай с тея само-разливните замаски, ще ти излезе по скъпо от колкото да положиш 6-7 см бетон с една мрежа Н 6.5мм а и бетона ще е доста по устойчив. А ако искаш да стане още по професионално, върху новия бетон можеш да положиш и сулфато-устойчиво епоксидно покритие, но е доста скъпо.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
TheStorm написа:тая саморазливна ... едно прозрачно на което му казваха течно стъкло ли е ? Или се бъркам
Не, пак си е цимент с много фин пясък. Но излиза много скъпо с нея. Най-добре си е с бетон щом се рони. И ако намериш за такава малка квадратура кой да го полира и запечата няма да имаш нужда и от боя.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Ще намери - сега строителния сезон е към края си и бригадите са навити и за 5кв.м. да бачкат само и само да вземат някой лев. Принципно машинно пердашена замазка излизаше 11лв/кв.м. по спомен като съм се интересувал.
п.п. ако се прави циментова замазка без някакви добавки за бързя стягане и т.н. немските книги съвсем точно казват - 1 седмица за всеки см замазка за да е изсъхнал добре и да може да се ползва пълноценно. Ако направиш 3см замазка след първата седмица можеш да си ходиш вътре спокойно и примерно да си подреждаш нещата, но коли да вкарваш и да слагаш подемници и т.н. - 3 седмици според техните стандарти. По бг стандарта на бай Пешо - "след 2 дена е джам"
п.п. ако се прави циментова замазка без някакви добавки за бързя стягане и т.н. немските книги съвсем точно казват - 1 седмица за всеки см замазка за да е изсъхнал добре и да може да се ползва пълноценно. Ако направиш 3см замазка след първата седмица можеш да си ходиш вътре спокойно и примерно да си подреждаш нещата, но коли да вкарваш и да слагаш подемници и т.н. - 3 седмици според техните стандарти. По бг стандарта на бай Пешо - "след 2 дена е джам"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имам в предвид шлайфан, полиран или както там му казват. Но обикновено работят на много големи квадратури и не знам такива малки дали правят.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
40m2*2см=0.8м3; 0.8м3*2.3т/м3=1,84т; Земи 600 кила цимент и 1 тон пясък, остатъка вода + 2 мангала + тънка мрежа(може и неметална) + грунд. Сметай, влачи, струвай и се похвали. Мога ти услужа с бетонобъркачка... Треа и да го изпердашиш хубаво накрая да има и вид. Аз ако бях, щех да си го мета - ако знаеш колко хамалогия е тфа... Па като ти знам и стария гараж, то няма място да минеш, камо ли да замиташ... Ама ти си знаеш. Успех.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
KPETEH написа:40m2*2см=0.8м3; 0.8м3*2.3т/м3=1,84т; Земи 600 кила цимент и 1 тон пясък, остатъка вода + 2 мангала + тънка мрежа(може и неметална) + грунд. Сметай, влачи, струвай и се похвали. Мога ти услужа с бетонобъркачка... Треа и да го изпердашиш хубаво накрая да има и вид. Аз ако бях, щех да си го мета - ако знаеш колко хамалогия е тфа... Па като ти знам и стария гараж, то няма място да минеш, камо ли да замиташ... Ама ти си знаеш. Успех.
Не подвеждай човека с тея замаски по 2см това е адски тънко и не е устойчиво, няма да издържи и един месец след като започне да вкарва коли вътре, а и като не е импрегнирана и тя ще започни да се изронва, да не говорим, че със два сантиметра замаска изобщо няма да успее да нивелира пода. Най добре е както казах 6-7см армиран шлайфан бетон, а ако искаш да стане още по здраво и едно епоксидно покритие.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Аз му казвам да си го мете - ти му казваш да прави нова сграда... Баш като у другата тема за грубия строеж... Капацитирайте си...
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3