Боядисване на под

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Боядисване на под

Мнение от TheStorm » 21 Окт 2014, 10:53

Здравейте,

Най-после си намерих по-голям гараж от досегашния ... и в момента се развихрям покрай изчистването и подреждане на новия още докато не съм си пренесъл няколкото тона глупости :D

Та идеята е следната - подът е цимент/бетон (извинявам се, не съм толкова вещ в строителните въпроси) .. но идеята е, че се рони и става на прах горе. Или поне изглежда точно като предишния гараж, където има такъв проблем. Въпроса е - реших, че е най-лесно (и като труд и като финанси) да го боядисам, и така ще го запечатам.
Въпроса ми е - с каква боя? Приемам и конкретни предложения (цена, магазин) ... като имам да боядисам грубо около 40кв.м.

... а .. и ми трябват и двама "работяги" да извлекат малко дъски и боклуци от канала до навън... да знаете някой в района на студентски :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Боядисване на под

Мнение от KPETEH » 21 Окт 2014, 11:15

Рони се щото е калпав самия бетон. Най-добре е да го изметеш, измиеш, грундираш, после да фърлиш една мрежа и накрая една шпакловка с цимент и много фин пясък. Ако го боядисаш, после ще я изметеш тая боя... Има и разни запечатки за бетони, но нямам преки впечатления.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2014, 11:30

За да го боядисваш основана трябва да е здрава. Миеш, обезмасляваш и после с епоксидна боя. Поне аз така направих. Става нещо подобно като покритието на паркингите в моловете.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 21 Окт 2014, 11:41

зависи колко пари си готов да набиеш и колко е зле положението - ако се рони на някакви ситно дето е по-скоро прахоляк - може както тие казал bum_bum, но ако е по-кофти положението може и да не стане само с боята.

Аз лично съм за варианта на КРЕТЕН, и в разтвора повечко цимент - все пак коли ще паркират отгоре.

Друго за което се сещам е саморазливна замазка - хем ще ти нивелира идеално гаража. CN 76 на церезит 100% ще свърши работа - не и знам цената ама ме съмнява да е евтина.

Може да се консултираш с тях какво биха ти препоръчали(ама самата фирма http://www.ceresit.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B ... 0%BF%D0%B0 а не някой продавач).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2014, 11:57

една саморазливна заливка отгоре и после "корабна боя" и заспива

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStorm » 21 Окт 2014, 11:58

съвсем леко се рони.. ама после като го напълня с неща и няма да е куул да го мета ... предполагам ще мина на такава епоксидна боя...
Саморазливната май няма да стане .. че има канал по средата на гаража :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Окт 2014, 12:15

TheStorm написа:Саморазливната май няма да стане .. че има канал по средата на гаража :mhihi:

Тва не те бърка ...
Слагат се дъски около канала и замаската си се саморазлива само по пода, а не в канала

Но саморазливната ще оскъпи и удължи процеса - трябват и няколко дни поне да изсъхне добре
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStorm » 21 Окт 2014, 12:27

тая саморазливна ... едно прозрачно на което му казваха течно стъкло ли е ? Или се бъркам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 21 Окт 2014, 12:37

TheStorm написа:тая саморазливна ... едно прозрачно на което му казваха течно стъкло ли е ? Или се бъркам

Не се занимавай с тея само-разливните замаски, ще ти излезе по скъпо от колкото да положиш 6-7 см бетон с една мрежа Н 6.5мм а и бетона ще е доста по устойчив. А ако искаш да стане още по професионално, върху новия бетон можеш да положиш и сулфато-устойчиво епоксидно покритие, но е доста скъпо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2014, 12:57

TheStorm написа:тая саморазливна ... едно прозрачно на което му казваха течно стъкло ли е ? Или се бъркам

Не, пак си е цимент с много фин пясък. Но излиза много скъпо с нея. Най-добре си е с бетон щом се рони. И ако намериш за такава малка квадратура кой да го полира и запечата няма да имаш нужда и от боя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 21 Окт 2014, 13:16

Ще намери - сега строителния сезон е към края си и бригадите са навити и за 5кв.м. да бачкат само и само да вземат някой лев. Принципно машинно пердашена замазка излизаше 11лв/кв.м. по спомен като съм се интересувал.

п.п. ако се прави циментова замазка без някакви добавки за бързя стягане и т.н. немските книги съвсем точно казват - 1 седмица за всеки см замазка за да е изсъхнал добре и да може да се ползва пълноценно. Ако направиш 3см замазка след първата седмица можеш да си ходиш вътре спокойно и примерно да си подреждаш нещата, но коли да вкарваш и да слагаш подемници и т.н. - 3 седмици според техните стандарти. По бг стандарта на бай Пешо - "след 2 дена е джам"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2014, 13:28

Имам в предвид шлайфан, полиран или както там му казват. Но обикновено работят на много големи квадратури и не знам такива малки дали правят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 21 Окт 2014, 13:50

40m2*2см=0.8м3; 0.8м3*2.3т/м3=1,84т; Земи 600 кила цимент и 1 тон пясък, остатъка вода + 2 мангала + тънка мрежа(може и неметална) + грунд. Сметай, влачи, струвай и се похвали. Мога ти услужа с бетонобъркачка... Треа и да го изпердашиш хубаво накрая да има и вид. Аз ако бях, щех да си го мета - ако знаеш колко хамалогия е тфа... Па като ти знам и стария гараж, то няма място да минеш, камо ли да замиташ... Ама ти си знаеш. Успех.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 21 Окт 2014, 14:23

KPETEH написа:40m2*2см=0.8м3; 0.8м3*2.3т/м3=1,84т; Земи 600 кила цимент и 1 тон пясък, остатъка вода + 2 мангала + тънка мрежа(може и неметална) + грунд. Сметай, влачи, струвай и се похвали. Мога ти услужа с бетонобъркачка... Треа и да го изпердашиш хубаво накрая да има и вид. Аз ако бях, щех да си го мета - ако знаеш колко хамалогия е тфа... Па като ти знам и стария гараж, то няма място да минеш, камо ли да замиташ... Ама ти си знаеш. Успех.

Не подвеждай човека с тея замаски по 2см това е адски тънко и не е устойчиво, няма да издържи и един месец след като започне да вкарва коли вътре, а и като не е импрегнирана и тя ще започни да се изронва, да не говорим, че със два сантиметра замаска изобщо няма да успее да нивелира пода. Най добре е както казах 6-7см армиран шлайфан бетон, а ако искаш да стане още по здраво и едно епоксидно покритие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 21 Окт 2014, 14:31

Аз му казвам да си го мете - ти му казваш да прави нова сграда... Баш като у другата тема за грубия строеж... Капацитирайте си...

Следваща

Назад към Извън Темата