Зимата пак ги "Изненада" ...
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Зимата пак ги "Изненада" ...
Докато някои се зъбят тук на всеки несъгласен с неговото мнение-заповед в Панагюрище и Пещера били трето денонощие без ток
От ЕВН им обещали до полунощ да пуснат авариралия 110 киловолтов електропровод.
Чудя се какво ли е три денонощия без ток на минусови темп....

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
bum_bum написа:ръб написа:За съжаление живеем в България, и хората тук виждат само BMW, Adidas, iPhone и Слънчев бряг, да речем. Все още, не сме достатъчно узрели за да погледнем встрани от наложените догми.ръб написа:аз съм на Х5-цата сега с чисто нови зимни Мишлени 255/50/19,
Сто тей праш дали.. погледни в страни от наложените догми и си вземи Нанканг, Линг-Лонг, Донг-Монг или някаква друга хубава гума от някой велик производител, дето го е спонсорирало китайското правителство и е най-големия производител в света. Със сигурност има китайска марка на 1/10 от цената на Мишлен, която ги слага в малкия си джоб с уникалното си качество.
Щото с 2200кг МПС не мога да рискувам чужди коли/животи, докато с китайският си телефон няма да навредя на никого

п.п. карал съм на варела Nexen-и (Nankang), макар че не беше лоша гума, Vredestein-а например го слагаше в джоб.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Демирев написа:Докато някои се зъбят тук на всеки несъгласен с неговото мнение-заповед в Панагюрище и Пещера били трето денонощие без ток![]()
Те тия в Бояна в Събота беха изтрещели. Там на газ, ма ако нема ток и не бачка котела, отделно никой не им беше изчистил затворения комплекс, та не можеха и да избегат с гумичките си, там разни с-класи и 4х4 пасатори...
Иначе аз бях в Неделя от 9 до 18 без ток, ама имам една циганска мечта, та ходех по двора да търся дърве, дето не ги е наваляло снега, да мога да напраа едни яйца на очи за детето

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ясно. Бях останал с впечатлението че твърдиш че китайската стока е освен далеч по-евтина също и много по-качествена от аналозите на утвърдените марки.
И все пак помисли дали не си достатъчно узрял да погледнеш встрани от наложените норми. Има чудесен аналог на Х5 произведен в Китай. Сигурно няма да работи добре с Айфона ама ти така или иначе го продаде. 100% ще се разбира чудесно с харакирито обаче.

И какъв е тоя Слънчев Бряг.. разчупи догмата и отиди в Крапец
Пък зимата чудесно може да се карат ски в Къртожабене. Да бъдем различни!
И в Драгалевци оня ден е нямало цял ден ток. По някаква случайност само два блока, нашия и още един са имали в целия комплекс
Аз клималангата още не съм я пускал, че и без нея е 20 градуса ама не знам чавето кво щеше да яде, сигурно щях да бягам до Декатлон за някой примус 

И все пак помисли дали не си достатъчно узрял да погледнеш встрани от наложените норми. Има чудесен аналог на Х5 произведен в Китай. Сигурно няма да работи добре с Айфона ама ти така или иначе го продаде. 100% ще се разбира чудесно с харакирито обаче.
И какъв е тоя Слънчев Бряг.. разчупи догмата и отиди в Крапец

KPETEH написа:Демирев написа:Докато някои се зъбят тук на всеки несъгласен с неговото мнение-заповед в Панагюрище и Пещера били трето денонощие без ток![]()
Те тия в Бояна в Събота беха изтрещели. Там на газ, ма ако нема ток и не бачка котела, отделно никой не им беше изчистил затворения комплекс, та не можеха и да избегат с гумичките си, там разни с-класи и 4х4 пасатори...
Иначе аз бях в Неделя от 9 до 18 без ток, ама имам една циганска мечта, та ходех по двора да търся дърве, дето не ги е наваляло снега, да мога да напраа едни яйца на очи за детето
И в Драгалевци оня ден е нямало цял ден ток. По някаква случайност само два блока, нашия и още един са имали в целия комплекс

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
surfboard написа:DL Vasilev, за пореден път ставаш за смях. Имал хубави зимни гуми и БМВ-то било в гаража, но зима нямало да види. Хахахаха. Продължавай още с резилите си, шоуто е на ниво.И аз така имам едно Бентли в гаража, ама го крия от хората, да не вземат да го урочасат. Досега не съм го изкарвал, но ако реша да покарам, ще ти звънна да му избереме хубави зимни гуми.
Всъщност - сещам се как би могъл да бъдеш полезен на форума - пусни някоя промоция вместо по 5 лева бройката, по 4.50 за зимна гума. Ще взема 5-6 комплекта, да си разпалвам печката на вилата.
Пък и защо караш колегата по-горе да ти купува кола - ти можеш да си купиш и сам, достатъчно пари си спестил от зимни гумиСамо да не си ги внесъл в КТБ, че ще изгориш, хохохоххо
Уау, колко си велик, че ме и разконспирира

Още малко и ще ми намалиш пенсията да знаеш

ATR-42/72
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Я пък ти.... Ама ти сериозно ли? Не думай.... 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Добре бе що никой не споменава всесезонките??? Аз имам едни такива по наследство на джипа HANKOOK чисто нови и по стечение на обстоятелствата се наложи да карам с тях в снега, ами доволен съм! Даже се чудя дали да слагам зимните....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
E34 написа:Добре бе що никой не споменава всесезонките??? Аз имам едни такива по наследство на джипа HANKOOK чисто нови и по стечение на обстоятелствата се наложи да карам с тях в снега, ами доволен съм! Даже се чудя дали да слагам зимните....
Защото това нещо, което нито е риба нито рак, на практика за сезоните в България не стават. Виж за гръцко или подобно ОК, но за реална зима са ужасТ.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
За тези преходни сезони и аз се замислям за трети комплект гуми - всесезонни.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе аз съм карал преди 7 години с Dunlop SP Sport 01 все сезонни и не мога да кажа че съм имал някакви оплаквания. А си беше зима тогава и за НГ ходихме и по някакви хижи и къде ли не. Лятото не свиреха. На дъжд бяха добре..
Сега при тоя избор не бих си взел пак ама по онова време 17'' беше екзотика, а аз като млад ентусиаст скочих на едни 18-ки за е36-цата.
Сега при тоя избор не бих си взел пак ама по онова време 17'' беше екзотика, а аз като млад ентусиаст скочих на едни 18-ки за е36-цата.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз на Х3-ката в началото бях с всесезонни и при първия сняг дотичках при гумаджията за истински зимни контита. За голям сняг просто не стават, а и аз зимата при всяка възможност съм на ски. През лятото имах по-добри впечатления за всесезонните, защото ги покарах вместо летни, след като си купих зимни. За места с по-умерен климат по-новите модели всесезонни гуми може и да са подходящи за по-непретенциозно придвижване. Аз обаче все още не мога да се престраша.
- Andrey_86
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: s65b40
Хех, слагайте на време зимните гуми, че Събота се прибирах в най големия сняг Варна - София с летни и си беще щоу, почти 9ч път
Като цяло, ако имаш скорост и си постоянно с мисълта, че караш с летни гуми при зимни условия си добре
Проблема е като спреш и си леко на нагоре
Мдаааам, няма да повярвате коооолко ехидно ухилени лица ме подминаваха, като се опитвах да тръгна. Едно 100-150м дрифт на зиг заг с 5км/ч

Като цяло, ако имаш скорост и си постоянно с мисълта, че караш с летни гуми при зимни условия си добре

Проблема е като спреш и си леко на нагоре

Мдаааам, няма да повярвате коооолко ехидно ухилени лица ме подминаваха, като се опитвах да тръгна. Едно 100-150м дрифт на зиг заг с 5км/ч
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Зависи и от колата, имам пунто, което карам с всесезони отзад, отпред с зимни - ами няма проблеми, но пък колата е е 800 килограма и като цяло е доста висока.
only rear wheel drive
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
С тия всезонни имам един съсед, където слага на Е класата кашони под гумите, щото не може да излезе от паркинга като позамръзне снега малко.