Зимата пак ги "Изненада" ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Зимата пак ги "Изненада" ...

Мнение от Демирев » 27 Окт 2014, 15:40

Докато някои се зъбят тук на всеки несъгласен с неговото мнение-заповед в Панагюрище и Пещера били трето денонощие без ток :|
От ЕВН им обещали до полунощ да пуснат авариралия 110 киловолтов електропровод.
Чудя се какво ли е три денонощия без ток на минусови темп.... :(
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 27 Окт 2014, 15:46

bum_bum написа:
ръб написа:За съжаление живеем в България, и хората тук виждат само BMW, Adidas, iPhone и Слънчев бряг, да речем. Все още, не сме достатъчно узрели за да погледнем встрани от наложените догми.

ръб написа:аз съм на Х5-цата сега с чисто нови зимни Мишлени 255/50/19,

Сто тей праш дали.. погледни в страни от наложените догми и си вземи Нанканг, Линг-Лонг, Донг-Монг или някаква друга хубава гума от някой велик производител, дето го е спонсорирало китайското правителство и е най-големия производител в света. Със сигурност има китайска марка на 1/10 от цената на Мишлен, която ги слага в малкия си джоб с уникалното си качество. :yes:

Щото с 2200кг МПС не мога да рискувам чужди коли/животи, докато с китайският си телефон няма да навредя на никого ;) съпоставката ти беше напълно излишна, и не на място. Гумите и телефоните нямат нищо общо. Това твоето си е чист опит за заяждане.

п.п. карал съм на варела Nexen-и (Nankang), макар че не беше лоша гума, Vredestein-а например го слагаше в джоб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 27 Окт 2014, 15:51

Демирев написа:Докато някои се зъбят тук на всеки несъгласен с неговото мнение-заповед в Панагюрище и Пещера били трето денонощие без ток :|

Те тия в Бояна в Събота беха изтрещели. Там на газ, ма ако нема ток и не бачка котела, отделно никой не им беше изчистил затворения комплекс, та не можеха и да избегат с гумичките си, там разни с-класи и 4х4 пасатори...
Иначе аз бях в Неделя от 9 до 18 без ток, ама имам една циганска мечта, та ходех по двора да търся дърве, дето не ги е наваляло снега, да мога да напраа едни яйца на очи за детето :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2014, 15:57

Ясно. Бях останал с впечатлението че твърдиш че китайската стока е освен далеч по-евтина също и много по-качествена от аналозите на утвърдените марки. :dunno:

И все пак помисли дали не си достатъчно узрял да погледнеш встрани от наложените норми. Има чудесен аналог на Х5 произведен в Китай. Сигурно няма да работи добре с Айфона ама ти така или иначе го продаде. 100% ще се разбира чудесно с харакирито обаче.

Изображение

И какъв е тоя Слънчев Бряг.. разчупи догмата и отиди в Крапец :yes: Пък зимата чудесно може да се карат ски в Къртожабене. Да бъдем различни!

KPETEH написа:
Демирев написа:Докато някои се зъбят тук на всеки несъгласен с неговото мнение-заповед в Панагюрище и Пещера били трето денонощие без ток :|

Те тия в Бояна в Събота беха изтрещели. Там на газ, ма ако нема ток и не бачка котела, отделно никой не им беше изчистил затворения комплекс, та не можеха и да избегат с гумичките си, там разни с-класи и 4х4 пасатори...
Иначе аз бях в Неделя от 9 до 18 без ток, ама имам една циганска мечта, та ходех по двора да търся дърве, дето не ги е наваляло снега, да мога да напраа едни яйца на очи за детето :mhihi:

И в Драгалевци оня ден е нямало цял ден ток. По някаква случайност само два блока, нашия и още един са имали в целия комплекс :dunno: Аз клималангата още не съм я пускал, че и без нея е 20 градуса ама не знам чавето кво щеше да яде, сигурно щях да бягам до Декатлон за някой примус :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 27 Окт 2014, 17:20

интересно клипче :
https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Окт 2014, 20:28

surfboard написа:DL Vasilev, за пореден път ставаш за смях. Имал хубави зимни гуми и БМВ-то било в гаража, но зима нямало да види. Хахахаха. Продължавай още с резилите си, шоуто е на ниво. :D И аз така имам едно Бентли в гаража, ама го крия от хората, да не вземат да го урочасат. Досега не съм го изкарвал, но ако реша да покарам, ще ти звънна да му избереме хубави зимни гуми.
Всъщност - сещам се как би могъл да бъдеш полезен на форума - пусни някоя промоция вместо по 5 лева бройката, по 4.50 за зимна гума. Ще взема 5-6 комплекта, да си разпалвам печката на вилата.
Пък и защо караш колегата по-горе да ти купува кола - ти можеш да си купиш и сам, достатъчно пари си спестил от зимни гуми :) Само да не си ги внесъл в КТБ, че ще изгориш, хохохоххо

Уау, колко си велик, че ме и разконспирира :mhihi:
Още малко и ще ми намалиш пенсията да знаеш :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 27 Окт 2014, 23:29

Я пък ти.... Ама ти сериозно ли? Не думай.... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 28 Окт 2014, 10:16

Добре бе що никой не споменава всесезонките??? Аз имам едни такива по наследство на джипа HANKOOK чисто нови и по стечение на обстоятелствата се наложи да карам с тях в снега, ами доволен съм! Даже се чудя дали да слагам зимните....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Окт 2014, 10:59

E34 написа:Добре бе що никой не споменава всесезонките??? Аз имам едни такива по наследство на джипа HANKOOK чисто нови и по стечение на обстоятелствата се наложи да карам с тях в снега, ами доволен съм! Даже се чудя дали да слагам зимните....

Защото това нещо, което нито е риба нито рак, на практика за сезоните в България не стават. Виж за гръцко или подобно ОК, но за реална зима са ужасТ.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 28 Окт 2014, 11:05

За тези преходни сезони и аз се замислям за трети комплект гуми - всесезонни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2014, 11:51

Абе аз съм карал преди 7 години с Dunlop SP Sport 01 все сезонни и не мога да кажа че съм имал някакви оплаквания. А си беше зима тогава и за НГ ходихме и по някакви хижи и къде ли не. Лятото не свиреха. На дъжд бяха добре..
Сега при тоя избор не бих си взел пак ама по онова време 17'' беше екзотика, а аз като млад ентусиаст скочих на едни 18-ки за е36-цата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 28 Окт 2014, 12:58

Аз на Х3-ката в началото бях с всесезонни и при първия сняг дотичках при гумаджията за истински зимни контита. За голям сняг просто не стават, а и аз зимата при всяка възможност съм на ски. През лятото имах по-добри впечатления за всесезонните, защото ги покарах вместо летни, след като си купих зимни. За места с по-умерен климат по-новите модели всесезонни гуми може и да са подходящи за по-непретенциозно придвижване. Аз обаче все още не мога да се престраша.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: s65b40

Мнение от Andrey_86 » 28 Окт 2014, 13:03

Хех, слагайте на време зимните гуми, че Събота се прибирах в най големия сняг Варна - София с летни и си беще щоу, почти 9ч път :roll:
Като цяло, ако имаш скорост и си постоянно с мисълта, че караш с летни гуми при зимни условия си добре :)
Проблема е като спреш и си леко на нагоре :mhihi: :mhihi:
Мдаааам, няма да повярвате коооолко ехидно ухилени лица ме подминаваха, като се опитвах да тръгна. Едно 100-150м дрифт на зиг заг с 5км/ч

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 28 Окт 2014, 13:23

Зависи и от колата, имам пунто, което карам с всесезони отзад, отпред с зимни - ами няма проблеми, но пък колата е е 800 килограма и като цяло е доста висока.
only rear wheel drive

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Окт 2014, 13:34

С тия всезонни имам един съсед, където слага на Е класата кашони под гумите, щото не може да излезе от паркинга като позамръзне снега малко.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата