Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Благодаря отново за съветите,
Основно споделих впечатления от колата както и разбира се някой съмнения.
От всичко, най-важно ми е мотора да е наред, затова споделих за пукането и клатенето на мотора. Разбира се ще се иде на преглед.
За ремонта отпред, хубаво би било изобщо да го няма, защото пишман майстори колкото искаш
.
Колкото до пари за ремонт, те са неизбежни, въпроса е да няма нещо с фрапантна цена
. Ясно ми е, че като се дават 30к за кола, ще трябва и да се подготвя за още някой разход, но все пак, предпочитам да съм подготвен.
Много благодаря !
Основно споделих впечатления от колата както и разбира се някой съмнения.
От всичко, най-важно ми е мотора да е наред, затова споделих за пукането и клатенето на мотора. Разбира се ще се иде на преглед.
За ремонта отпред, хубаво би било изобщо да го няма, защото пишман майстори колкото искаш

Колкото до пари за ремонт, те са неизбежни, въпроса е да няма нещо с фрапантна цена

Много благодаря !
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Gqbriel написа:По темата,как стоят нещата с 335д ?Какви са им слабите места,в случая се оглеждам за 325/30i краен вариянт 335д ,не ми се кара повече дизел, 4години ми стигат,но пък карам съм 330д и ми допадна колко спокоен е мотора,все пак досега все 4цил ,надявам се скоро на 6 ..но ще е голямо гледанече имам и горчив опит с дизела
Ще ти липсват три неща при бензина:
1. Въртящ момент
2. Икономия на гориво
3. Ремонтите на дизела

Относно 335Д - не е кола, която кара всеки втори, че да е пълно с информация, но допускам че проблемите са като на 330д. Майсторите твърдят, че 330 е далеч по-добре от 320-ката. По-издръжлива турбина основно, както и като цяло по-безпроблемен мотор. Лично аз не съм 100% убеден дали това е вярно, но не е невъзможно. Не знам от какво естество са ти били проблемите с дизела, но ако е било с турбина, то в 335 както знаеш ще имаш две

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sapio написа:Gqbriel написа:По темата,как стоят нещата с 335д ?Какви са им слабите места,в случая се оглеждам за 325/30i краен вариянт 335д ,не ми се кара повече дизел, 4години ми стигат,но пък карам съм 330д и ми допадна колко спокоен е мотора,все пак досега все 4цил ,надявам се скоро на 6 ..но ще е голямо гледанече имам и горчив опит с дизела
Ще ти липсват три неща при бензина:
1. Въртящ момент
2. Икономия на гориво
3. Ремонтите на дизела![]()
![]()
Относно 335Д - не е кола, която кара всеки втори, че да е пълно с информация, но допускам че проблемите са като на 330д. Майсторите твърдят, че 330 е далеч по-добре от 320-ката. По-издръжлива турбина основно, както и като цяло по-безпроблемен мотор. Лично аз не съм 100% убеден дали това е вярно, но не е невъзможно. Не знам от какво естество са ти били проблемите с дизела, но ако е било с турбина, то в 335 както знаеш ще имаш две![]()
Знам, че си по-вещ от мен, ама да си кажа мнението, като човек сменил дизела с бензин, макар и не от марката (за сега).
Проблема ми е ,че знам какво мога да постигна с дизела като краен резултат,но ми липсват едни обороти,тишина и спокойствие ...всъщност до тука
Е46 2.0д комби - 3к за ремонти за 6 месеца - почти всичко възможно

Е46 2.0д седан и двете фейсови 2001 и 2003 - общо взето ,ремонтите или по скоро смяната на консуамтиви са резултат от това,че я карам колата,да чукна на дърво за почти 4 години само демпферна шайба,но взех кола дано да продължава така,която бе с документи и от Немско и от България (Варна) като и сега могат да се проследят от 0 ,защото няам не ОЕМ част по мотора ,която да е трябвало и да не е сменена пазя си и фактурите да само една ролка не е..
Карах 330хд - не съм впечатлен 231кс ,но аз и не сиакм хд...гледам 335 само защото,ако са правилни сметките ще е рошавата гарга..за съжаление обаче 325/330 седани бензин просто няма на пазара на цена под 30 000 такива,които да нямат проблеми и то на снимки..още не съм тръгнал по огледни...иска ми се да отида до Немско да видя,но там са ми неясни процедурите и не е гаранция,че ще взема нещо хубаво..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Gqbriel написа: ... но ми липсват едни обороти,тишина и спокойствие ...всъщност до тука.
Много познато ми звучи. На мен ми липсваха основно оборотите. Сега пък ми липсва въртящия момент. За разхода на гориво - кеф цена няма. За разходите по ремонти - излишни пари не ми се дават. Ти всъщност коя година го искаш това Е90, защото за 30 хиляди би трябвало да има доста прилични оферти.
За купуването от немско - ами гледах, гледах и какво да ти кажа... те там отдавна са прихванали каквото са могли. За схемите и тамошните продавачи си чел. Миналата година ходихме за едно Рено да взимаме. Един приятел - лекар - си го харесал в мобилето. Казва, отиваме! Ако не ни хареса го броим за екскурзия и се прибираме. От там се обадих в Рено България, по ВИН ми казаха кога е влизала последно в сервиз, ударихме един оглед колкото можахме на място, прекръстихме се и черта насам. Колата излезе супер сполучлива. Най-добре ако имаш познат там. Първо да превежда, второ да те развежда и трето (най-добре) ако може да я види преди да отлетиш натам.
Да не съм оффтопик
Pycua написа: Някакво впечатление от тази:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415262775785041&slink=
Бойка пита за тази кола във фейса. Някакъв небивал интерес ли има към кола за 30к лева или ....? Тъкмо някой ако знае, да се изкаже по темата с фаровете.
Ето коментари още:
https://www.facebook.com/groups/5559414 ... ment_reply
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
За тази Е93-ката... фаровете се изясниха, ама нещата са ми във фейса, доста хора писаха, напраих ги публични нещата да ги видите https://www.facebook.com/profile.php?id=100000404917325
Иначе, твърде много станаха минусите на тая кола...
-Оказа се, че няма навигация, значи можела да има монитор, но да няма нави... Четете във фейса ми, можело да се сложи с някви модули и пр, ама...
-Няма протектор за вятър, а е имала по ВИН, таз на който му е взета явно си го е оставил, струва 1000 лева
- Много е висока отпред, сменявани са пружините вероятно, щото заводко кабириолетите 335 са с М-окачване. До нея има друга черна 325-ца Е93, която е с поне 5 см по-ниска
- Няяма каско, не че е проблем, но си е 2000к за 1 година, а можеше да се спести малко от това
- Салона е Ок, обаче тия ластни зеленикъв махагон ние задължително ще ги сменим/облепим
- доста изтъркано там до вратата, откъдето се влиза за отзад, вкл. пепелника отзад, доста хора са се возили отзад
- драскотини по лявата страна плюс някво мноо гадно петно на покрива
- надран ляв фар, това комбинирано със смененото окачване и квото е видял колегата, може и да говори за удар някъде отпред, не че е болка де...
- не знам от миене ли е или не, но и на двете кори до задните стъкла имаше някви следи от капане, като от теч, та не знам дали и покрива е наред
- за мененето на обороти и пр. не мога да кажа, може и да е нормално, и на нас ни направи впечатление
- предната броня е кофти /не е М-кова/, само това ми липсва от М-пакета, ама достатъчно
- музиката не е Пролоджик 7, щото искам такава, ахахаха
- аа, и ръждясал брутално като на 46-цата ми единия диск, главината де, плюс спирачни апарати по-зле изглеждащи от мойте, хахаха
Шегички, закачки, но ако можеше да се смъкне малко цената / поне да покрие навито и протектора/, ОК, но хората са категорични, че няма как да се коментира изобщо, щото собственик е Банка и там нещата са сложни и тромави, решение не взима един човек, а някви Съвети, Събрания или квото е там, които я се направят за една кола, я не...По-скоро НЕ.
Та те така, ако някой друг ходи да я гледа да пише
А номера е Софийски и става - 0501

Иначе, твърде много станаха минусите на тая кола...
-Оказа се, че няма навигация, значи можела да има монитор, но да няма нави... Четете във фейса ми, можело да се сложи с някви модули и пр, ама...
-Няма протектор за вятър, а е имала по ВИН, таз на който му е взета явно си го е оставил, струва 1000 лева
- Много е висока отпред, сменявани са пружините вероятно, щото заводко кабириолетите 335 са с М-окачване. До нея има друга черна 325-ца Е93, която е с поне 5 см по-ниска
- Няяма каско, не че е проблем, но си е 2000к за 1 година, а можеше да се спести малко от това
- Салона е Ок, обаче тия ластни зеленикъв махагон ние задължително ще ги сменим/облепим
- доста изтъркано там до вратата, откъдето се влиза за отзад, вкл. пепелника отзад, доста хора са се возили отзад
- драскотини по лявата страна плюс някво мноо гадно петно на покрива
- надран ляв фар, това комбинирано със смененото окачване и квото е видял колегата, може и да говори за удар някъде отпред, не че е болка де...
- не знам от миене ли е или не, но и на двете кори до задните стъкла имаше някви следи от капане, като от теч, та не знам дали и покрива е наред
- за мененето на обороти и пр. не мога да кажа, може и да е нормално, и на нас ни направи впечатление
- предната броня е кофти /не е М-кова/, само това ми липсва от М-пакета, ама достатъчно
- музиката не е Пролоджик 7, щото искам такава, ахахаха
- аа, и ръждясал брутално като на 46-цата ми единия диск, главината де, плюс спирачни апарати по-зле изглеждащи от мойте, хахаха
Шегички, закачки, но ако можеше да се смъкне малко цената / поне да покрие навито и протектора/, ОК, но хората са категорични, че няма как да се коментира изобщо, щото собственик е Банка и там нещата са сложни и тромави, решение не взима един човек, а някви Съвети, Събрания или квото е там, които я се направят за една кола, я не...По-скоро НЕ.
Та те така, ако някой друг ходи да я гледа да пише

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
тука още по-интересно и от Е46 Съвети и ....
да няма някакво съзтезание , кой ще открие повече косури и ще оплюе някоя кола повече
това са коли на по Н на брой години и още повече знайни и незнайни километри.... всеки иска да пипне мекото ама такова няма ... при колите 2ра употреба.
И като се почне - тва издраскано, онова скърца и т.н. и т.н. - ваще коли да не са музейни експонати ?
става мн смешно вече...

да няма някакво съзтезание , кой ще открие повече косури и ще оплюе някоя кола повече

това са коли на по Н на брой години и още повече знайни и незнайни километри.... всеки иска да пипне мекото ама такова няма ... при колите 2ра употреба.
И като се почне - тва издраскано, онова скърца и т.н. и т.н. - ваще коли да не са музейни експонати ?
става мн смешно вече...
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Ччч, като ти е смешно кво правиш тука бе
Ай сиктир, ще си пишем колкото си искаме, и да, колите са ни музейни експонати вече и струващи два-три-четири до 6 пъти по малко от тази са в идеално състояние, ясно? 
И ако не си прочел, накрая съм написала, ако цената се смъкне колата ще е ОК, при това положение ще я плюя колкото си искам

И ако не си прочел, накрая съм написала, ако цената се смъкне колата ще е ОК, при това положение ще я плюя колкото си искам

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vicho написа:Колкото до кабриолета, на мен ми се струва скъп!
я, как съм познал на боб

Apassionata написа:- предната броня е кофти /не е М-кова/, само това ми липсва от М-пакета, ама достатъчно
т.е. колата по VIN излиза с ///м-пак? тц-тц...

и пружините са ///м-пакетни, ама от Х5

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Apassionata написа:Ччч, като ти е смешно кво правиш тука беАй сиктир, ще си пишем колкото си искаме, и да, колите са ни музейни експонати вече и струващи два-три-четири до 6 пъти по малко от тази са в идеално състояние, ясно?
Не ми ясно, ОК? Коментара ми не беше насочен към конкретен човек , но все тая де, радвам се че си го приела така

И както ти и всеки друг може да си пишете колкото си искате , така и аз имам право да изкажа мнение - или не

П.п съвет - като човек , който няма представа какво е би-ксенон, не бъди толкова крайна в преценките си за даден автомовил

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Sapio - по скоро гледам около 20 ,20 и малко за 325/330i но за тази цена или няма или са дизели,има Е60 но не и Е90,компромиса е комби,но сякаш повече предпочитам седан..
Някой да е гледал тази или нещо нередно да вижда
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415440316661988&slink=80gp0t
Въпрос - това е b25 или b30 е?
Sent from nokia 6310
Някой да е гледал тази или нещо нередно да вижда

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415440316661988&slink=80gp0t
Въпрос - това е b25 или b30 е?
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Има ли значителна разлика в цените на частите на Е90 330 ХI и Х3 3.0I еднакви години 2007?
Конкретно носачи и дебитомер какви цени имат двата модела?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Демирев написа:Има ли значителна разлика в цените на частите на Е90 330 ХI и Х3 3.0I еднакви години 2007?
В носачите ще има разлика,но в дебитомера все пак е един и същи мотор..
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
колеги възможно ли е 320д е90 произведено 01,2005 да е с ДПФ , защото си мислех че с правия ауспух и с дпф са чак края на 2005 , иначе и по рама си излиза че има дпф
KU37154 това е рамата на колата
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
el lobo написа:колеги възможно ли е 320д е90 произведено 01,2005 да е с ДПФ , защото си мислех че с правия ауспух и с дпф са чак края на 2005 , иначе и по рама си излиза че има дпф
Напълно възможно
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Сменях носач преди 3 дена - 150 лева.
Като си се засилил на гарга по-добре да е рошава. Давай 335 бенз или дизел ... и двете са добре според мен.
Питането за бензин 325 vs 335D .... няма място за сравнение 325 губи с много.
Като си се засилил на гарга по-добре да е рошава. Давай 335 бенз или дизел ... и двете са добре според мен.
Питането за бензин 325 vs 335D .... няма място за сравнение 325 губи с много.