Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Pycua » 10 Ное 2014, 11:35

Благодаря отново за съветите,

Основно споделих впечатления от колата както и разбира се някой съмнения.

От всичко, най-важно ми е мотора да е наред, затова споделих за пукането и клатенето на мотора. Разбира се ще се иде на преглед.

За ремонта отпред, хубаво би било изобщо да го няма, защото пишман майстори колкото искаш :).

Колкото до пари за ремонт, те са неизбежни, въпроса е да няма нещо с фрапантна цена :). Ясно ми е, че като се дават 30к за кола, ще трябва и да се подготвя за още някой разход, но все пак, предпочитам да съм подготвен.

Много благодаря !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 10 Ное 2014, 13:11

Gqbriel написа:По темата,как стоят нещата с 335д ?Какви са им слабите места,в случая се оглеждам за 325/30i краен вариянт 335д ,не ми се кара повече дизел, 4години ми стигат,но пък карам съм 330д и ми допадна колко спокоен е мотора,все пак досега все 4цил ,надявам се скоро на 6 ..но ще е голямо гледане :) че имам и горчив опит с дизела

Ще ти липсват три неща при бензина:
1. Въртящ момент
2. Икономия на гориво
3. Ремонтите на дизела :D :D :D

Относно 335Д - не е кола, която кара всеки втори, че да е пълно с информация, но допускам че проблемите са като на 330д. Майсторите твърдят, че 330 е далеч по-добре от 320-ката. По-издръжлива турбина основно, както и като цяло по-безпроблемен мотор. Лично аз не съм 100% убеден дали това е вярно, но не е невъзможно. Не знам от какво естество са ти били проблемите с дизела, но ако е било с турбина, то в 335 както знаеш ще имаш две :)

:OT: Знам, че си по-вещ от мен, ама да си кажа мнението, като човек сменил дизела с бензин, макар и не от марката (за сега).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Ное 2014, 14:53

sapio написа:
Gqbriel написа:По темата,как стоят нещата с 335д ?Какви са им слабите места,в случая се оглеждам за 325/30i краен вариянт 335д ,не ми се кара повече дизел, 4години ми стигат,но пък карам съм 330д и ми допадна колко спокоен е мотора,все пак досега все 4цил ,надявам се скоро на 6 ..но ще е голямо гледане :) че имам и горчив опит с дизела

Ще ти липсват три неща при бензина:
1. Въртящ момент
2. Икономия на гориво
3. Ремонтите на дизела :D :D :D

Относно 335Д - не е кола, която кара всеки втори, че да е пълно с информация, но допускам че проблемите са като на 330д. Майсторите твърдят, че 330 е далеч по-добре от 320-ката. По-издръжлива турбина основно, както и като цяло по-безпроблемен мотор. Лично аз не съм 100% убеден дали това е вярно, но не е невъзможно. Не знам от какво естество са ти били проблемите с дизела, но ако е било с турбина, то в 335 както знаеш ще имаш две :)

:OT: Знам, че си по-вещ от мен, ама да си кажа мнението, като човек сменил дизела с бензин, макар и не от марката (за сега).

Проблема ми е ,че знам какво мога да постигна с дизела като краен резултат,но ми липсват едни обороти,тишина и спокойствие ...всъщност до тука
Е46 2.0д комби - 3к за ремонти за 6 месеца - почти всичко възможно :mhihi:
Е46 2.0д седан и двете фейсови 2001 и 2003 - общо взето ,ремонтите или по скоро смяната на консуамтиви са резултат от това,че я карам колата,да чукна на дърво за почти 4 години само демпферна шайба,но взех кола дано да продължава така,която бе с документи и от Немско и от България (Варна) като и сега могат да се проследят от 0 ,защото няам не ОЕМ част по мотора ,която да е трябвало и да не е сменена пазя си и фактурите да само една ролка не е..

Карах 330хд - не съм впечатлен 231кс ,но аз и не сиакм хд...гледам 335 само защото,ако са правилни сметките ще е рошавата гарга..за съжаление обаче 325/330 седани бензин просто няма на пазара на цена под 30 000 такива,които да нямат проблеми и то на снимки..още не съм тръгнал по огледни...иска ми се да отида до Немско да видя,но там са ми неясни процедурите и не е гаранция,че ще взема нещо хубаво..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 10 Ное 2014, 18:15

Gqbriel написа: ... но ми липсват едни обороти,тишина и спокойствие ...всъщност до тука.

Много познато ми звучи. На мен ми липсваха основно оборотите. Сега пък ми липсва въртящия момент. За разхода на гориво - кеф цена няма. За разходите по ремонти - излишни пари не ми се дават. Ти всъщност коя година го искаш това Е90, защото за 30 хиляди би трябвало да има доста прилични оферти.

За купуването от немско - ами гледах, гледах и какво да ти кажа... те там отдавна са прихванали каквото са могли. За схемите и тамошните продавачи си чел. Миналата година ходихме за едно Рено да взимаме. Един приятел - лекар - си го харесал в мобилето. Казва, отиваме! Ако не ни хареса го броим за екскурзия и се прибираме. От там се обадих в Рено България, по ВИН ми казаха кога е влизала последно в сервиз, ударихме един оглед колкото можахме на място, прекръстихме се и черта насам. Колата излезе супер сполучлива. Най-добре ако имаш познат там. Първо да превежда, второ да те развежда и трето (най-добре) ако може да я види преди да отлетиш натам.

Да не съм оффтопик
Pycua написа: Някакво впечатление от тази:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415262775785041&slink=

Бойка пита за тази кола във фейса. Някакъв небивал интерес ли има към кола за 30к лева или ....? Тъкмо някой ако знае, да се изкаже по темата с фаровете.
Ето коментари още:
https://www.facebook.com/groups/5559414 ... ment_reply
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Ное 2014, 18:34

За тази Е93-ката... фаровете се изясниха, ама нещата са ми във фейса, доста хора писаха, напраих ги публични нещата да ги видите https://www.facebook.com/profile.php?id=100000404917325

Иначе, твърде много станаха минусите на тая кола...

-Оказа се, че няма навигация, значи можела да има монитор, но да няма нави... Четете във фейса ми, можело да се сложи с някви модули и пр, ама...
-Няма протектор за вятър, а е имала по ВИН, таз на който му е взета явно си го е оставил, струва 1000 лева
- Много е висока отпред, сменявани са пружините вероятно, щото заводко кабириолетите 335 са с М-окачване. До нея има друга черна 325-ца Е93, която е с поне 5 см по-ниска
- Няяма каско, не че е проблем, но си е 2000к за 1 година, а можеше да се спести малко от това
- Салона е Ок, обаче тия ластни зеленикъв махагон ние задължително ще ги сменим/облепим
- доста изтъркано там до вратата, откъдето се влиза за отзад, вкл. пепелника отзад, доста хора са се возили отзад
- драскотини по лявата страна плюс някво мноо гадно петно на покрива
- надран ляв фар, това комбинирано със смененото окачване и квото е видял колегата, може и да говори за удар някъде отпред, не че е болка де...
- не знам от миене ли е или не, но и на двете кори до задните стъкла имаше някви следи от капане, като от теч, та не знам дали и покрива е наред
- за мененето на обороти и пр. не мога да кажа, може и да е нормално, и на нас ни направи впечатление
- предната броня е кофти /не е М-кова/, само това ми липсва от М-пакета, ама достатъчно
- музиката не е Пролоджик 7, щото искам такава, ахахаха
- аа, и ръждясал брутално като на 46-цата ми единия диск, главината де, плюс спирачни апарати по-зле изглеждащи от мойте, хахаха

Шегички, закачки, но ако можеше да се смъкне малко цената / поне да покрие навито и протектора/, ОК, но хората са категорични, че няма как да се коментира изобщо, щото собственик е Банка и там нещата са сложни и тромави, решение не взима един човек, а някви Съвети, Събрания или квото е там, които я се направят за една кола, я не...По-скоро НЕ.

Та те така, ако някой друг ходи да я гледа да пише ;) А номера е Софийски и става - 0501 :P :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Ное 2014, 18:51

тука още по-интересно и от Е46 Съвети и .... :mhihi:

да няма някакво съзтезание , кой ще открие повече косури и ще оплюе някоя кола повече :roll:

това са коли на по Н на брой години и още повече знайни и незнайни километри.... всеки иска да пипне мекото ама такова няма ... при колите 2ра употреба.
И като се почне - тва издраскано, онова скърца и т.н. и т.н. - ваще коли да не са музейни експонати ?

става мн смешно вече...
Изображение Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Ное 2014, 18:59

Ччч, като ти е смешно кво правиш тука бе :twisted: Ай сиктир, ще си пишем колкото си искаме, и да, колите са ни музейни експонати вече и струващи два-три-четири до 6 пъти по малко от тази са в идеално състояние, ясно? :bang:

И ако не си прочел, накрая съм написала, ако цената се смъкне колата ще е ОК, при това положение ще я плюя колкото си искам :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Ное 2014, 19:12

vicho написа:Колкото до кабриолета, на мен ми се струва скъп!

я, как съм познал на боб :mhihi:

Apassionata написа:- предната броня е кофти /не е М-кова/, само това ми липсва от М-пакета, ама достатъчно

т.е. колата по VIN излиза с ///м-пак? тц-тц... :dunno:

и пружините са ///м-пакетни, ама от Х5 :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Ное 2014, 20:19

Apassionata написа:Ччч, като ти е смешно кво правиш тука бе :twisted: Ай сиктир, ще си пишем колкото си искаме, и да, колите са ни музейни експонати вече и струващи два-три-четири до 6 пъти по малко от тази са в идеално състояние, ясно? :bang:

И ако не си прочел, накрая съм написала, ако цената се смъкне колата ще е ОК, при това положение ще я плюя колкото си искам :twisted:

Не ми ясно, ОК? Коментара ми не беше насочен към конкретен човек , но все тая де, радвам се че си го приела така :D
И както ти и всеки друг може да си пишете колкото си искате , така и аз имам право да изкажа мнение - или не :smoke:

П.п съвет - като човек , който няма представа какво е би-ксенон, не бъди толкова крайна в преценките си за даден автомовил :wave: та от там идва смеха ако някой се чуди още
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Ное 2014, 21:14

Sapio - по скоро гледам около 20 ,20 и малко за 325/330i но за тази цена или няма или са дизели,има Е60 но не и Е90,компромиса е комби,но сякаш повече предпочитам седан..

Някой да е гледал тази или нещо нередно да вижда :)
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415440316661988&slink=80gp0t

Въпрос - това е b25 или b30 е?
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Ное 2014, 15:19

Има ли значителна разлика в цените на частите на Е90 330 ХI и Х3 3.0I еднакви години 2007?
Конкретно носачи и дебитомер какви цени имат двата модела?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 11 Ное 2014, 16:02

Демирев написа:Има ли значителна разлика в цените на частите на Е90 330 ХI и Х3 3.0I еднакви години 2007?
Конкретно носачи и дебитомер какви цени имат двата модела?

В носачите ще има разлика,но в дебитомера все пак е един и същи мотор..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 11 Ное 2014, 22:05

колеги възможно ли е 320д е90 произведено 01,2005 да е с ДПФ , защото си мислех че с правия ауспух и с дпф са чак края на 2005 , иначе и по рама си излиза че има дпф

KU37154 това е рамата на колата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 11 Ное 2014, 22:12

el lobo написа:колеги възможно ли е 320д е90 произведено 01,2005 да е с ДПФ , защото си мислех че с правия ауспух и с дпф са чак края на 2005 , иначе и по рама си излиза че има дпф

KU37154 това е рамата на колата

Напълно възможно

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 11 Ное 2014, 22:13

Сменях носач преди 3 дена - 150 лева.

Като си се засилил на гарга по-добре да е рошава. Давай 335 бенз или дизел ... и двете са добре според мен.
Питането за бензин 325 vs 335D .... няма място за сравнение 325 губи с много.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93