Навигация с гласови команди?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Навигация с гласови команди?

Мнение от mit-kong » 20 Ное 2014, 19:44

Колеги, можете ли да ме светнете как стой въпроса с навигациите с гласови команди? Ползвал съм само веднъж навигация, но адресите се въвеждаха ръчно. Трябва ми някоя от най-евтините за работа, защото имам доста адреси на ден и гледам, че в OLX има някакви евтини с гласови команди (което би ми спестило мн. време), но не знам дали ще вършат работа или само ще си повтарям едно и също и тя или няма да намира нищо или ще намира някакви различни адреси от тези, които търся? Ако може да намира и блокове, а не само улици би било чудесно. Приемам и всякакви други препоръки относно избора на навигация, какво да има, какво да няма, че из обявите има някакви неща, които нищо не ми говорят. :dunno:

Спрял съм се за сега на тази обява, как ви се вижда - http://olx.bg/navigatsiya-5-chisto-nova ... -i61799472
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Навигация с гласови команди?

Мнение от nsfw » 20 Ное 2014, 20:21

Задължително тествай, че като го гледам продавача... сам си харесва обявата, сам си коментира, резолюция 800х480 казва, че е HD, въобще доста бисери в обявата. Според мен бърка термините и китайчето за 80лв. няма гласови команди, а нормална гласова навигация т.е. мъжки или женски глас ти плямпат "След 200 метра завийте наляво" например.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Ное 2014, 20:52

Аз малко съм изостанал от навигациите, но според мен гласовите команди се определят от софтуера, а не от хардуера на това китайско устройство. За гласови команди се сещам единствено за варинат с гугъл мапс и постоянна връзка с интернет. Но все още гугъл мапс не мисля, че може да се мери с някоя от оффлайн навигациите. Един обикновен смартфон ще даде много по-голяма свобода да избираш, отколкото точно това устройство с възможно най-отвратителния китайски дисплей с въпросната "HD резолюция" който като го напече слънцето, спокойно може да ползваш за огледало

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 20 Ное 2014, 21:27

Нави хубаво ще си вземеш,но ако е с гаден софт и бедна карта все едно нищо нямаш.
Ако ти трябва за бг само гармин може да ти помогне, че ще имаш избор от 2 карти за бг.
Или някой евтин смартфон с няколко софта и да имаш избор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 21 Ное 2014, 8:12

Какво ще рече софутер iGO?

Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?

Предполагам няма навигация, която разбира от български? Трябва ли да им се говори с английски акцент и числата да се казват на английски не на български?

Офлайн навигация ще рече, че я пускаш в запалката и готово, а на другите им трябва СИМ карта с интернет?

:dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 21 Ное 2014, 9:34

mit-kong написа:Какво ще рече софутер iGO?

Tва е самият навигационен софтуер. Има iGo, TomTom и разни други. Аз от години ползвам iGO, щото е хипер елементарен за "слагане" и подкарване. На 512МВ micro-SD карта слагам картата на България и всички POI и други глупости, къде са. За цяла Европа, барабар с POI-тата и другите неща ще ти трябва 2GB карта.

mit-kong написа:Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?

Доколкото знам не. Поне не за БГ карти.

mit-kong написа:Предполагам няма навигация, която разбира от български? Трябва ли да им се говори с английски акцент и числата да се казват на английски не на български?

Първо, че трябва да имаш много добър английски и второ да можеш да докараш английски акцент при изговарянето на адреса на български. В смисъл бул. Евлоги Георгиев например ще трябва да го изговориш, като нещо от сорта на "булъвъърд Ивлоуги Джорджиев или Гиоргиев". Даже е по-специфично, но кирилицата не позволява 1:1 пренаписване на транскрипцията на английски.

mit-kong написа:Офлайн навигация ще рече, че я пускаш в запалката и готово, а на другите им трябва СИМ карта с интернет?
:dunno:

На другите им трябва интернет. Дали ще е през СИМ, през Mi-Fi или от друг телефон вече няма значение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 21 Ное 2014, 17:00

Благодаря за подробното инфо, колега. :bowdown:

Гледам, че най-евтините китайци почват от 70-80лв, по-добре ли е нова и китайска, отколкото втора ръка, но по-добра марка?
В olx има по 50-60лв. доста Prestigio. Не знам как са като марка и като навигация, но поне е нещо, което съм чувал? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 21 Ное 2014, 22:47

Според мен няма смисъл от китайчета. Аз от 2008-а ползвам само Prestigio-та с iGO на отделна карта. Карал съм до Германия и Чехия без грам да знам пътищата или да съм ходил преди - никакви грижи. За парите, за които се продават Prestigio-тата за мен са си най-доброто комбо устройство+софтуер, но тва съм си аз. Имам познати, които ако кажа на какви "екстри" държат и какви луди пари за такива навигации дават ще има поредица коментари :shock: :help: :kuku: :paranoid: :conf: и т.н. :mhihi: Ако имаш андрошит телефон, качи едно iGO да го пробваш/тестваш и ако ти хареса взимай едно Prestigio по джоба ти :bchug:

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Ное 2014, 11:39

Напоследък много се кефя на гласовото разпознаване, било за търсене или при айфон siri прави и доста други неща. Но не знае български.
Гугъл разбира прекрасно български, но за навигация може да го ползваш само с гугъл мапс. Сега новите версии на андроид виждам, че предлагат оффлайн разпознаване на езика вкл. и български, но навигацията си иска интернет.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 22 Ное 2014, 11:45

nsfw написа:
mit-kong написа:Какво ще рече софутер iGO?

mit-kong написа:Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?

Доколкото знам не. Поне не за БГ карти.

Има, виждал съм до номер на блок да намира.

Назад към Извън Темата