Навигация с гласови команди?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Навигация с гласови команди?
Колеги, можете ли да ме светнете как стой въпроса с навигациите с гласови команди? Ползвал съм само веднъж навигация, но адресите се въвеждаха ръчно. Трябва ми някоя от най-евтините за работа, защото имам доста адреси на ден и гледам, че в OLX има някакви евтини с гласови команди (което би ми спестило мн. време), но не знам дали ще вършат работа или само ще си повтарям едно и също и тя или няма да намира нищо или ще намира някакви различни адреси от тези, които търся? Ако може да намира и блокове, а не само улици би било чудесно. Приемам и всякакви други препоръки относно избора на навигация, какво да има, какво да няма, че из обявите има някакви неща, които нищо не ми говорят.
Спрял съм се за сега на тази обява, как ви се вижда - http://olx.bg/navigatsiya-5-chisto-nova ... -i61799472

Спрял съм се за сега на тази обява, как ви се вижда - http://olx.bg/navigatsiya-5-chisto-nova ... -i61799472
Re: Навигация с гласови команди?
Задължително тествай, че като го гледам продавача... сам си харесва обявата, сам си коментира, резолюция 800х480 казва, че е HD, въобще доста бисери в обявата. Според мен бърка термините и китайчето за 80лв. няма гласови команди, а нормална гласова навигация т.е. мъжки или женски глас ти плямпат "След 200 метра завийте наляво" например.
Аз малко съм изостанал от навигациите, но според мен гласовите команди се определят от софтуера, а не от хардуера на това китайско устройство. За гласови команди се сещам единствено за варинат с гугъл мапс и постоянна връзка с интернет. Но все още гугъл мапс не мисля, че може да се мери с някоя от оффлайн навигациите. Един обикновен смартфон ще даде много по-голяма свобода да избираш, отколкото точно това устройство с възможно най-отвратителния китайски дисплей с въпросната "HD резолюция" който като го напече слънцето, спокойно може да ползваш за огледало
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Нави хубаво ще си вземеш,но ако е с гаден софт и бедна карта все едно нищо нямаш.
Ако ти трябва за бг само гармин може да ти помогне, че ще имаш избор от 2 карти за бг.
Или някой евтин смартфон с няколко софта и да имаш избор.
Ако ти трябва за бг само гармин може да ти помогне, че ще имаш избор от 2 карти за бг.
Или някой евтин смартфон с няколко софта и да имаш избор.

Какво ще рече софутер iGO?
Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?
Предполагам няма навигация, която разбира от български? Трябва ли да им се говори с английски акцент и числата да се казват на английски не на български?
Офлайн навигация ще рече, че я пускаш в запалката и готово, а на другите им трябва СИМ карта с интернет?

Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?
Предполагам няма навигация, която разбира от български? Трябва ли да им се говори с английски акцент и числата да се казват на английски не на български?
Офлайн навигация ще рече, че я пускаш в запалката и готово, а на другите им трябва СИМ карта с интернет?

mit-kong написа:Какво ще рече софутер iGO?
Tва е самият навигационен софтуер. Има iGo, TomTom и разни други. Аз от години ползвам iGO, щото е хипер елементарен за "слагане" и подкарване. На 512МВ micro-SD карта слагам картата на България и всички POI и други глупости, къде са. За цяла Европа, барабар с POI-тата и другите неща ще ти трябва 2GB карта.
mit-kong написа:Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?
Доколкото знам не. Поне не за БГ карти.
mit-kong написа:Предполагам няма навигация, която разбира от български? Трябва ли да им се говори с английски акцент и числата да се казват на английски не на български?
Първо, че трябва да имаш много добър английски и второ да можеш да докараш английски акцент при изговарянето на адреса на български. В смисъл бул. Евлоги Георгиев например ще трябва да го изговориш, като нещо от сорта на "булъвъърд Ивлоуги Джорджиев или Гиоргиев". Даже е по-специфично, но кирилицата не позволява 1:1 пренаписване на транскрипцията на английски.
mit-kong написа:Офлайн навигация ще рече, че я пускаш в запалката и готово, а на другите им трябва СИМ карта с интернет?
На другите им трябва интернет. Дали ще е през СИМ, през Mi-Fi или от друг телефон вече няма значение.
Благодаря за подробното инфо, колега.
Гледам, че най-евтините китайци почват от 70-80лв, по-добре ли е нова и китайска, отколкото втора ръка, но по-добра марка?
В olx има по 50-60лв. доста Prestigio. Не знам как са като марка и като навигация, но поне е нещо, което съм чувал?

Гледам, че най-евтините китайци почват от 70-80лв, по-добре ли е нова и китайска, отколкото втора ръка, но по-добра марка?
В olx има по 50-60лв. доста Prestigio. Не знам как са като марка и като навигация, но поне е нещо, което съм чувал?

Според мен няма смисъл от китайчета. Аз от 2008-а ползвам само Prestigio-та с iGO на отделна карта. Карал съм до Германия и Чехия без грам да знам пътищата или да съм ходил преди - никакви грижи. За парите, за които се продават Prestigio-тата за мен са си най-доброто комбо устройство+софтуер, но тва съм си аз. Имам познати, които ако кажа на какви "екстри" държат и какви луди пари за такива навигации дават ще има поредица коментари
и т.н.
Ако имаш андрошит телефон, качи едно iGO да го пробваш/тестваш и ако ти хареса взимай едно Prestigio по джоба ти 

Напоследък много се кефя на гласовото разпознаване, било за търсене или при айфон siri прави и доста други неща. Но не знае български.
Гугъл разбира прекрасно български, но за навигация може да го ползваш само с гугъл мапс. Сега новите версии на андроид виждам, че предлагат оффлайн разпознаване на езика вкл. и български, но навигацията си иска интернет.
Гугъл разбира прекрасно български, но за навигация може да го ползваш само с гугъл мапс. Сега новите версии на андроид виждам, че предлагат оффлайн разпознаване на езика вкл. и български, но навигацията си иска интернет.
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
nsfw написа:mit-kong написа:Какво ще рече софутер iGO?mit-kong написа:Има ли опция изобщо някоя навигация да намира с гласова команда, адрес до блок, а не до улица?
Доколкото знам не. Поне не за БГ карти.
Има, виждал съм до номер на блок да намира.
10 мнения
• Страница 1 от 1