Мтел...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Мтел...

Мнение от Denmark » 28 Ное 2014, 14:22

b00st написа:
bobi_81xx написа:
MOGY написа:Евала на Мтел за обслужването по 15мин. чакаш връска с оператор а и на всичко отгоре те таксуват.Никои не е за стотинките но е смешно за оператор да си таксуваш клиентите...

:yes: ТЪПАНАРИ !!! Вместо да те уважават,че си им клиент те.....Скоро ми се наложи да си сменя СИМ картата с мини тия ми искаха 20лв. :kuku: луди.Иначе продавача ми предложи безплатно да я изреже.Викам си тия като съм и клиент от 10 години толкова ли не могат да прежалят тая смяна на СИМ карта да е безплатна,нали с тая пластика ще им изкарам още пари. :bang:

И тоя го ядох :mhihi:
Купен телефон от тях, той е за нано сим - тия викат смяната на картата 20лв. Безплатно било само ако купиш телефон с договор. Е все пак ми направиха отстъпка като видяха, че съм от 10+г клиент, предложиха ми я за 15 :mhihi:
Имам някви мтел клуб точки, където се равняват на 30лв за услуги. Питах ги дали може да ги използвам за смяната на картата, тия казаха не и им пожелах приятен ден :mhihi:
Като отида във виваком тоя проблем няма да го имам, както и куп други такива дребни, но дразнещи.

преди 2 години бях с 4S и си идвам в България и викам ще си сменя българската карта с такава за iPhone-a (микро сим или каквато е там), отивам в Мтел и бам 20лв.
тръгвам си и викам чакай пак да си активирам старата, че имах и стар телефон тогава - айде пак 20лв.
миналата година си идвам и искам да си взема нано сим - 20лв.
тая година поне не трябва да я сменям :D

тука мога да си ги активирам сам през сайта на оператора, а и не струва нищо.
не, че мтел не могат да го направят..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI

Мнение от IceMan_SF » 28 Ное 2014, 16:15

Според мен няма смисъл да се заклеймяват Мтел и да се хвалят другите оператори. Не виждам с какво са по-добри..
Аз съм абонат на Мтел от 13 години, последните 10 на договор и нито веднъж не са ме лъгали или надписвали сметката, дори и когато бяха драмите със забавените фактури. Ползвам услугите и на Виваком (телефон и таблет с 3G интернет), ами на Мтел и покритието им е по-добро, и скоростта на нета е по-добра. Преди време бях клиент и на Глобул, бяха най-зле - най-неизгодни планове, най-лош обхват.
Да, съгласен съм, че Мтел искат пари и таксуват клиентите си за неща, които при другите са безплатни, но за мен поне не това е определящото.

Като съпоставка ще дам конкретен пример от последната седмица: както знаете, Виваком пуснаха наскоро промоция на плана си Net&Call XXL и от 99,99 лв го намалиха на 29,99 лв. Тази седмица Мтел ги последваха и пуснаха промоционално Mtel Trasfer XL на 34,97 лв ( един колега беше дал скрийншот малко по-назад в темата). Та каква е разликата? Един приятел, абонат на виваком, искаше да преподпише на новия план. Отиде в един от офисите им, пита, ала-бала и му казаха, че понеже си е подновил договора през Май тази година, няма право да преподпише отново толкова скоро! Аз също се зарибих, обадих се на *88, казах им какво искам, изяснихме че за последно съм си преподписал договора към Мтел през Юли 2014 и настоящия договор е за 2 години, т.е. до Юли 2016. Момичето ми каза, че няма проблем да преподпиша сега и да премина към Трансфер XL, като трябва да заплатя еднократно такса от 20 лв затова, че си променям тарифния план толкова рано. Е, платих ги и преподписах! Какво толкова...
Та, ако мога да обобщя, едните ти взимат повече пари, другите, пък не ти дават да си смениш плана. Всеки си преценява кое го устройва и от кого е доволен повече :yes:
За мен като потребител е важно да имам обхват, нета ми е да ОК и да мога да говоря свободно с всички. За толкова години, откакто ползвам Мтел, не мога да се оплача от нещо фрапантно. Сега че някой път съм чакал по 1-2 мин да се свържа с оператор или че ме таксуват с 6 стотинки, преживава се.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Ное 2014, 16:26

Мойте наблюдения са че тук в Пернишко Мтел имат доста по лош обхват от Виваком. Имам телефон и на мтел и на виваком.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Ное 2014, 17:37

IceMan_SF написа:Според мен няма смисъл да се заклеймяват Мтел и да се хвалят другите оператори. Не виждам с какво са по-добри..

С това че другите не надписват толкова брутално сметките? За друг оператор не е организират протест "скъсани обувки"
На простест срещу Мтел, този път със скъсани обувки
http://www.flagman.bg/article/27488

Ясно е че няма как на всички да надписват, избират си по не знам какви критерии, но по-големи наглеци от тях няма.. от както се махнах от тях сметките ми паднаха със 100-тина лева... когато приключвах с Мтел платих 500 лв накуп за да платя всички оставащи месеци от договора. След 1 година като сме приключили получавам фактура на стойност 120 лв че им дължа още пари. Отивам във офиса и там получих обяснението че тия 120 лв са за оставащите месеци от договора :shock: :shock: :shock: :mhihi: Питах го директно младежа не са ли малко нагли, в случай че неустойките за оставащите месеци и всички възможно такси съм ги платил преди 1 година.. да ми казва че тия 120 лв са се набрали за оставащите месеци :shock: И той ми отговори "НЕ" :mrgreen: :lol: Кой си пази бележките от 1 година.. само да я пазех щях си наема 1 добър корпоративен адвокат и да се гледаме в съда.. тоя номер го спретнаха и на баща ми фактура след 1 година като се беше преместил на глобул.. деам и боклуците долни, тва се съмнявам някой друг оператор да го прави.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 28 Ное 2014, 17:53

Точно с подобна сага Глобул ме научиха да си пазя касовите бележки с години! От Мтел нямаме оплакване в семейството, а сме им абонати откакто съществуват, явно засега изтегляме по-дългите клечки :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2014, 20:10

Ползвам и МТел, и Виваком /заменяйки Глобул, за които не ми се пише/, няма особени оплаквания.
На определени места нета на едните е по-добър от нета на другите, съответно на други места е наопаки. Ползвам флашка на Виваком, и телефонен нет на МТел.
Един дол дренки са тези, както казах Глобул съм ги задраскал дебело фор евър :banghead:

С ОГРОМНИ извинения към колегата с темата искам да попитам ползвателите на Виваком оптичен нет: Можете ли да влизате в сайтовете на он лайн заложните къщи /спортинг бет, 365 бет и т.н./ без проблеми? Щото съм сигурен че не можеше от миналото лято, а някаква ме мотаеше днес :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Ное 2014, 20:15

Има огледални сайтове и VPN за тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2014, 20:19

Знам колега, но е дразнещо в началото на 21 век разни идиоти да ти блокират достъпа до място/места в мрежата... лично мен много ме дразни, заради ковто си спрях техния нет миналата година наказателно... иначе има много начини, в началото на този 21 век ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Ное 2014, 20:35

То проблема принципно не е в доставчиците :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2014, 21:03

Проблема е конкретно в този доставчик, и е резултат от един лобистки закон от миналото лято, с който направиха еврофутбол монополист на пазара, блокирайки достъпа до другите сайтове :no:
Сегашния ми доставчик закон го не лови :mhihi: ... и нямам грижи... но виваком ми дрънкат през месец два, и ги пращам да ми отворят спортинг бет, и повече се не обаждат :mhihi:
днес обаче една прояви упоритост, и ми заяви че отваряла страницата на спортинг бет без проблем... не и давам повече от процент достоверност, и за това питам други потребители :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Ное 2014, 22:03

Владо написа:Сегашния ми доставчик закон го не лови :mhihi:

Това е друг въпрос :ok: При мен проблема е по-скоро с покерсайтовете. Без VPN не става там :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2014, 22:44

отговорът ти колега отговаря на моя въпрос... промяна няма, остава да разбера как да я прекарам таз мърда, дето ме заблуждава така нагло :no: :no: :no:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 20 Апр 2015, 12:44

Здравейте, за да не отварям нова тема, само да попитам дали някъде е написано за минимална сума , която може да се заплаща към Мтел за погасяване на задължение към тях. Примерно човек дължи 100 лв. и за да погаси задължението си към Мтел веднъж месечно да внася 50 ст. :mhihi: :smoke: за да не го закачат фирмите за събирания :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Апр 2015, 13:02

Може да. Системата трябва да отчита, че има движение по сметката. Ако не внасяш нищо след 3 или 4 месеца ти звънят от агенцията по събиране на задължения и, ако става въпрос за по-голяма сума и ги нямаш в теб, може да се разбереш по човечен начин кога ще ти можеш да платиш цялата сума. С добро се получава :lol:

Моят случай беше, че оставаха 3 месеца до изтичане на договора и реших да си сменя оператора. Разбрах се със служителите, че ще платя всичко в края на срока на договора (последната дата), но естествено те са пълни кретени и ме пратили на тая въпросна агенция :mhihi: звънна няква кака, обясних ѝ положението, но то беше точно на датата на изтичане на договора и час по-рано бях платил задължението :mrgreen:

Целта на това, което направих беше да се изчисти цялата сметка на куп, защото последния месец никой не го плаща. Ти не знаеш за това и пак те пращат към същата агенция, но там има вече лихви и т.н.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 20 Апр 2015, 13:16

Значи така мога да си бутам по 50 стинки за около 100 месеца ще им ги платя парите. :mhihi: ако не им омръзне да ме чакат :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата