Мтел...
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Мтел...
b00st написа:bobi_81xx написа:MOGY написа:Евала на Мтел за обслужването по 15мин. чакаш връска с оператор а и на всичко отгоре те таксуват.Никои не е за стотинките но е смешно за оператор да си таксуваш клиентите...
ТЪПАНАРИ !!! Вместо да те уважават,че си им клиент те.....Скоро ми се наложи да си сменя СИМ картата с мини тия ми искаха 20лв.
луди.Иначе продавача ми предложи безплатно да я изреже.Викам си тия като съм и клиент от 10 години толкова ли не могат да прежалят тая смяна на СИМ карта да е безплатна,нали с тая пластика ще им изкарам още пари.
И тоя го ядох![]()
Купен телефон от тях, той е за нано сим - тия викат смяната на картата 20лв. Безплатно било само ако купиш телефон с договор. Е все пак ми направиха отстъпка като видяха, че съм от 10+г клиент, предложиха ми я за 15![]()
Имам някви мтел клуб точки, където се равняват на 30лв за услуги. Питах ги дали може да ги използвам за смяната на картата, тия казаха не и им пожелах приятен ден
Като отида във виваком тоя проблем няма да го имам, както и куп други такива дребни, но дразнещи.
преди 2 години бях с 4S и си идвам в България и викам ще си сменя българската карта с такава за iPhone-a (микро сим или каквато е там), отивам в Мтел и бам 20лв.
тръгвам си и викам чакай пак да си активирам старата, че имах и стар телефон тогава - айде пак 20лв.
миналата година си идвам и искам да си взема нано сим - 20лв.
тая година поне не трябва да я сменям
тука мога да си ги активирам сам през сайта на оператора, а и не струва нищо.
не, че мтел не могат да го направят..

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Според мен няма смисъл да се заклеймяват Мтел и да се хвалят другите оператори. Не виждам с какво са по-добри..
Аз съм абонат на Мтел от 13 години, последните 10 на договор и нито веднъж не са ме лъгали или надписвали сметката, дори и когато бяха драмите със забавените фактури. Ползвам услугите и на Виваком (телефон и таблет с 3G интернет), ами на Мтел и покритието им е по-добро, и скоростта на нета е по-добра. Преди време бях клиент и на Глобул, бяха най-зле - най-неизгодни планове, най-лош обхват.
Да, съгласен съм, че Мтел искат пари и таксуват клиентите си за неща, които при другите са безплатни, но за мен поне не това е определящото.
Като съпоставка ще дам конкретен пример от последната седмица: както знаете, Виваком пуснаха наскоро промоция на плана си Net&Call XXL и от 99,99 лв го намалиха на 29,99 лв. Тази седмица Мтел ги последваха и пуснаха промоционално Mtel Trasfer XL на 34,97 лв ( един колега беше дал скрийншот малко по-назад в темата). Та каква е разликата? Един приятел, абонат на виваком, искаше да преподпише на новия план. Отиде в един от офисите им, пита, ала-бала и му казаха, че понеже си е подновил договора през Май тази година, няма право да преподпише отново толкова скоро! Аз също се зарибих, обадих се на *88, казах им какво искам, изяснихме че за последно съм си преподписал договора към Мтел през Юли 2014 и настоящия договор е за 2 години, т.е. до Юли 2016. Момичето ми каза, че няма проблем да преподпиша сега и да премина към Трансфер XL, като трябва да заплатя еднократно такса от 20 лв затова, че си променям тарифния план толкова рано. Е, платих ги и преподписах! Какво толкова...
Та, ако мога да обобщя, едните ти взимат повече пари, другите, пък не ти дават да си смениш плана. Всеки си преценява кое го устройва и от кого е доволен повече
За мен като потребител е важно да имам обхват, нета ми е да ОК и да мога да говоря свободно с всички. За толкова години, откакто ползвам Мтел, не мога да се оплача от нещо фрапантно. Сега че някой път съм чакал по 1-2 мин да се свържа с оператор или че ме таксуват с 6 стотинки, преживава се.
Аз съм абонат на Мтел от 13 години, последните 10 на договор и нито веднъж не са ме лъгали или надписвали сметката, дори и когато бяха драмите със забавените фактури. Ползвам услугите и на Виваком (телефон и таблет с 3G интернет), ами на Мтел и покритието им е по-добро, и скоростта на нета е по-добра. Преди време бях клиент и на Глобул, бяха най-зле - най-неизгодни планове, най-лош обхват.
Да, съгласен съм, че Мтел искат пари и таксуват клиентите си за неща, които при другите са безплатни, но за мен поне не това е определящото.
Като съпоставка ще дам конкретен пример от последната седмица: както знаете, Виваком пуснаха наскоро промоция на плана си Net&Call XXL и от 99,99 лв го намалиха на 29,99 лв. Тази седмица Мтел ги последваха и пуснаха промоционално Mtel Trasfer XL на 34,97 лв ( един колега беше дал скрийншот малко по-назад в темата). Та каква е разликата? Един приятел, абонат на виваком, искаше да преподпише на новия план. Отиде в един от офисите им, пита, ала-бала и му казаха, че понеже си е подновил договора през Май тази година, няма право да преподпише отново толкова скоро! Аз също се зарибих, обадих се на *88, казах им какво искам, изяснихме че за последно съм си преподписал договора към Мтел през Юли 2014 и настоящия договор е за 2 години, т.е. до Юли 2016. Момичето ми каза, че няма проблем да преподпиша сега и да премина към Трансфер XL, като трябва да заплатя еднократно такса от 20 лв затова, че си променям тарифния план толкова рано. Е, платих ги и преподписах! Какво толкова...
Та, ако мога да обобщя, едните ти взимат повече пари, другите, пък не ти дават да си смениш плана. Всеки си преценява кое го устройва и от кого е доволен повече
За мен като потребител е важно да имам обхват, нета ми е да ОК и да мога да говоря свободно с всички. За толкова години, откакто ползвам Мтел, не мога да се оплача от нещо фрапантно. Сега че някой път съм чакал по 1-2 мин да се свържа с оператор или че ме таксуват с 6 стотинки, преживава се.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Мойте наблюдения са че тук в Пернишко Мтел имат доста по лош обхват от Виваком. Имам телефон и на мтел и на виваком.
IceMan_SF написа:Според мен няма смисъл да се заклеймяват Мтел и да се хвалят другите оператори. Не виждам с какво са по-добри..
С това че другите не надписват толкова брутално сметките? За друг оператор не е организират протест "скъсани обувки"
На простест срещу Мтел, този път със скъсани обувки
http://www.flagman.bg/article/27488
Ясно е че няма как на всички да надписват, избират си по не знам какви критерии, но по-големи наглеци от тях няма.. от както се махнах от тях сметките ми паднаха със 100-тина лева... когато приключвах с Мтел платих 500 лв накуп за да платя всички оставащи месеци от договора. След 1 година като сме приключили получавам фактура на стойност 120 лв че им дължа още пари. Отивам във офиса и там получих обяснението че тия 120 лв са за оставащите месеци от договора
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Точно с подобна сага Глобул ме научиха да си пазя касовите бележки с години! От Мтел нямаме оплакване в семейството, а сме им абонати откакто съществуват, явно засега изтегляме по-дългите клечки 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ползвам и МТел, и Виваком /заменяйки Глобул, за които не ми се пише/, няма особени оплаквания.
На определени места нета на едните е по-добър от нета на другите, съответно на други места е наопаки. Ползвам флашка на Виваком, и телефонен нет на МТел.
Един дол дренки са тези, както казах Глобул съм ги задраскал дебело фор евър
С ОГРОМНИ извинения към колегата с темата искам да попитам ползвателите на Виваком оптичен нет: Можете ли да влизате в сайтовете на он лайн заложните къщи /спортинг бет, 365 бет и т.н./ без проблеми? Щото съм сигурен че не можеше от миналото лято, а някаква ме мотаеше днес
На определени места нета на едните е по-добър от нета на другите, съответно на други места е наопаки. Ползвам флашка на Виваком, и телефонен нет на МТел.
Един дол дренки са тези, както казах Глобул съм ги задраскал дебело фор евър
С ОГРОМНИ извинения към колегата с темата искам да попитам ползвателите на Виваком оптичен нет: Можете ли да влизате в сайтовете на он лайн заложните къщи /спортинг бет, 365 бет и т.н./ без проблеми? Щото съм сигурен че не можеше от миналото лято, а някаква ме мотаеше днес
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Знам колега, но е дразнещо в началото на 21 век разни идиоти да ти блокират достъпа до място/места в мрежата... лично мен много ме дразни, заради ковто си спрях техния нет миналата година наказателно... иначе има много начини, в началото на този 21 век ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Проблема е конкретно в този доставчик, и е резултат от един лобистки закон от миналото лято, с който направиха еврофутбол монополист на пазара, блокирайки достъпа до другите сайтове
Сегашния ми доставчик закон го не лови
... и нямам грижи... но виваком ми дрънкат през месец два, и ги пращам да ми отворят спортинг бет, и повече се не обаждат
днес обаче една прояви упоритост, и ми заяви че отваряла страницата на спортинг бет без проблем... не и давам повече от процент достоверност, и за това питам други потребители
Сегашния ми доставчик закон го не лови
днес обаче една прояви упоритост, и ми заяви че отваряла страницата на спортинг бет без проблем... не и давам повече от процент достоверност, и за това питам други потребители
- TNT
- младши ентусиаст
-
Владо написа:Сегашния ми доставчик закон го не лови![]()
Това е друг въпрос
При мен проблема е по-скоро с покерсайтовете. Без VPN не става там 
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
отговорът ти колега отговаря на моя въпрос... промяна няма, остава да разбера как да я прекарам таз мърда, дето ме заблуждава така нагло

- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Здравейте, за да не отварям нова тема, само да попитам дали някъде е написано за минимална сума , която може да се заплаща към Мтел за погасяване на задължение към тях. Примерно човек дължи 100 лв. и за да погаси задължението си към Мтел веднъж месечно да внася 50 ст.
за да не го закачат фирмите за събирания 
за да не го закачат фирмите за събирания Re: Мтел...
Може да. Системата трябва да отчита, че има движение по сметката. Ако не внасяш нищо след 3 или 4 месеца ти звънят от агенцията по събиране на задължения и, ако става въпрос за по-голяма сума и ги нямаш в теб, може да се разбереш по човечен начин кога ще ти можеш да платиш цялата сума. С добро се получава 
Моят случай беше, че оставаха 3 месеца до изтичане на договора и реших да си сменя оператора. Разбрах се със служителите, че ще платя всичко в края на срока на договора (последната дата), но естествено те са пълни кретени и ме пратили на тая въпросна агенция
звънна няква кака, обясних ѝ положението, но то беше точно на датата на изтичане на договора и час по-рано бях платил задължението 
Целта на това, което направих беше да се изчисти цялата сметка на куп, защото последния месец никой не го плаща. Ти не знаеш за това и пак те пращат към същата агенция, но там има вече лихви и т.н.
Моят случай беше, че оставаха 3 месеца до изтичане на договора и реших да си сменя оператора. Разбрах се със служителите, че ще платя всичко в края на срока на договора (последната дата), но естествено те са пълни кретени и ме пратили на тая въпросна агенция
Целта на това, което направих беше да се изчисти цялата сметка на куп, защото последния месец никой не го плаща. Ти не знаеш за това и пак те пращат към същата агенция, но там има вече лихви и т.н.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Значи така мога да си бутам по 50 стинки за около 100 месеца ще им ги платя парите.
ако не им омръзне да ме чакат 
луди.Иначе продавача ми предложи безплатно да я изреже.Викам си тия като съм и клиент от 10 години толкова ли не могат да прежалят тая смяна на СИМ карта да е безплатна,нали с тая пластика ще им изкарам още пари.