Звук на PC-то през HDMI изхода + player

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Звук на PC-то през HDMI изхода + player

Мнение от Sharo » 27 Дек 2014, 22:16

Някой има ли идея как да си изкарам звука на pc-то през HDMI-а на видео картата. Четох из нет-а ама нещо много научно са го обяснили и грам не стоплих :D
Последна промяна Sharo на 08 Яну 2015, 21:02, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Re: Звук на PC-то през HDMI изхода

Мнение от TheStorm » 27 Дек 2014, 22:31

долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то

това е in general ... иначе трябва да имаш и драйвери на картата сложени и така ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 27 Дек 2014, 23:19

TheStorm написа:долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то

това е in general ... иначе трябва да имаш и драйвери на картата сложени и така ..

Ами тествах го така, но не става .... няма звук в другия край :D
из нет-а се заччетох, че трябва се бръкне нещо си в биос-а. Обаче аз съм не му разбирам грам
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 28 Дек 2014, 1:14

Sharo написа:
TheStorm написа:долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то

из нет-а се заччетох, че трябва се бръкне нещо си в биос-а. Обаче аз съм не му разбирам грам

Да видиш кво ни е на нас като четем как обяснявате за дрифта, колко е елементарно, пък на нас все не ни се получава... :)
Он- би трябвало само от настройките да се подкара тоя звук, драйвери актуални има ли нвидеокартата?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 28 Дек 2014, 2:09

momo-1st написа:
Sharo написа:

Да видиш кво ни е на нас като четем как обяснявате за дрифта, колко е елементарно, пък на нас все не ни се получава... :)
Он- би трябвало само от настройките да се подкара тоя звук, драйвери актуални има ли нвидеокартата?

Пише, че са ъп ти дейт.
Пробвах и с 2 лаптопа..
Единия като си му вкарам HDMI-а и си работи и звук и картина. Другия като PC-то само картина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 28 Дек 2014, 2:37

Не знам за какъв лаптоп става дума,но преди имах лаптоп с hdmi-няква си версия там която вади само картина през телевизора.
Тогава вадих звука през тв-то с чинчове през S-video-то.Демек взимаш кабел с жак за слушалки от едната страна,а от другата да е със стерео чинчове.
Жака в лаптопа в изхода за слушалките,а чинчовете в тв-то в Svideo-то.
Аз така го правих,предполагам че и при теб ще е същото.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 28 Дек 2014, 3:43

Имаше един кабел който свързваше звуковата карта от дъното с видео картата, за да може тя да насложи звука и видеото и да го изкара през HDMI. Виж си описанието на дъното или извикай някои твой познат да погледне дали го имаш тоя кабел.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 28 Дек 2014, 9:44

И моята една машина не вади звук през HDMI, просто е стар и си го обяснявам с това. На няколко пъти е преинсталиран с различни Win-ове и всеки път не става. Накрая се отказах.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 28 Дек 2014, 14:28

При мене обаче е обратното .. на новия лаптоп не мога го извадя, а на стария от преди 3 години някъде си става без проблем. :D

Как да разбера какво е дъното на PC-то, че с EVEREST не става .. пише unknown

Вариянта с чинчовете е ясен но, не може се изкара хубавия звук така.

Laptop-a на който не става е ASUS g550j

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Дек 2014, 19:39

И аз имах някъв подобен проблем с телевизора и точно, преди да го засиля през джама (лаптопа) му намерих решението :

В контрол панела на Nvidia (или там каквато ти е картата) в multiple displays - райтклик на телевизора (2) и го правиш "Extend", а дисплея на лаптопа "primary".

Иначе, 6 часа преинсталирах като изоглавен какво ли не :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 28 Дек 2014, 21:20

hell's angel написа:И аз имах някъв подобен проблем с телевизора и точно, преди да го засиля през джама (лаптопа) му намерих решението :

В контрол панела на Nvidia (или там каквато ти е картата) в multiple displays - райтклик на телевизора (2) и го правиш "Extend", а дисплея на лаптопа "primary".

Иначе, 6 часа преинсталирах като изоглавен какво ли не :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Евала.. Имам успех
Отдолу има и едно digital oudio и там даже мога да казвам на кой изход да излиза и на кой не.
Благодарско

старши ентусиаст
Аватар

Re: Звук на PC-то през HDMI изхода + player

Мнение от Sharo » 08 Яну 2015, 21:04

Накрая смених и видео картата, че си поръчах и още един екран и старата не ми подържаше 3-ти монитор...

Сега видео аудио .. всичко си работи ... но идва новия въпрос.

Какъв плеар ползвате да гледате FULL HD със 7.1 звук.
Че аз 2 позлвах ама идвата стигат до 5.1

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 08 Яну 2015, 21:45

Плеър за блурей и не само TotalMedia Theatre 6.За 7.1 ти е нужен Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio.Има ли на какво да го слушаш това 7.1?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 08 Яну 2015, 22:32

mustang1986 написа:Плеър за блурей и не само TotalMedia Theatre 6.За 7.1 ти е нужен Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio.Има ли на какво да го слушаш това 7.1?

Имам
от HDMI-a на PC-то отива в ресивър, който разделя звука на 6 колони и субуфер. Видеото отива във FULLHD прожектор или си го гледам на екрана на компа.
Картата на компа също подържа 7.1 през HDMI-a

Та какво казваш да инсталирам ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 08 Яну 2015, 22:44

Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Следваща

Назад към Извън Темата