Звук на PC-то през HDMI изхода + player
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Звук на PC-то през HDMI изхода + player
Някой има ли идея как да си изкарам звука на pc-то през HDMI-а на видео картата. Четох из нет-а ама нещо много научно са го обяснили и грам не стоплих 

Последна промяна Sharo на 08 Яну 2015, 21:02, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Re: Звук на PC-то през HDMI изхода
долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то
това е in general ... иначе трябва да имаш и драйвери на картата сложени и така ..
това е in general ... иначе трябва да имаш и драйвери на картата сложени и така ..
- Sharo
- старши ентусиаст
-
TheStorm написа:долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то
Ами тествах го така, но не става .... няма звук в другия край

из нет-а се заччетох, че трябва се бръкне нещо си в биос-а. Обаче аз съм не му разбирам грам
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Sharo написа:TheStorm написа:долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то
из нет-а се заччетох, че трябва се бръкне нещо си в биос-а. Обаче аз съм не му разбирам грам
Да видиш кво ни е на нас като четем как обяснявате за дрифта, колко е елементарно, пък на нас все не ни се получава...

Он- би трябвало само от настройките да се подкара тоя звук, драйвери актуални има ли нвидеокартата?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
momo-1st написа:Sharo написа:TheStorm написа:долу на говорителя до часовника даваш с десен бутон .. и даваш Playback devices. Там трябва да го има като устройство HDMI аудио карта (или цифров изход) и го дай по подразбиране да е то
Да видиш кво ни е на нас като четем как обяснявате за дрифта, колко е елементарно, пък на нас все не ни се получава...![]()
Он- би трябвало само от настройките да се подкара тоя звук, драйвери актуални има ли нвидеокартата?
Пише, че са ъп ти дейт.
Пробвах и с 2 лаптопа..
Единия като си му вкарам HDMI-а и си работи и звук и картина. Другия като PC-то само картина.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Не знам за какъв лаптоп става дума,но преди имах лаптоп с hdmi-няква си версия там която вади само картина през телевизора.
Тогава вадих звука през тв-то с чинчове през S-video-то.Демек взимаш кабел с жак за слушалки от едната страна,а от другата да е със стерео чинчове.
Жака в лаптопа в изхода за слушалките,а чинчовете в тв-то в Svideo-то.
Аз така го правих,предполагам че и при теб ще е същото.
Тогава вадих звука през тв-то с чинчове през S-video-то.Демек взимаш кабел с жак за слушалки от едната страна,а от другата да е със стерео чинчове.
Жака в лаптопа в изхода за слушалките,а чинчовете в тв-то в Svideo-то.
Аз така го правих,предполагам че и при теб ще е същото.

Имаше един кабел който свързваше звуковата карта от дъното с видео картата, за да може тя да насложи звука и видеото и да го изкара през HDMI. Виж си описанието на дъното или извикай някои твой познат да погледне дали го имаш тоя кабел.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
И моята една машина не вади звук през HDMI, просто е стар и си го обяснявам с това. На няколко пъти е преинсталиран с различни Win-ове и всеки път не става. Накрая се отказах.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Sharo
- старши ентусиаст
-
При мене обаче е обратното .. на новия лаптоп не мога го извадя, а на стария от преди 3 години някъде си става без проблем. 
Как да разбера какво е дъното на PC-то, че с EVEREST не става .. пише unknown
Вариянта с чинчовете е ясен но, не може се изкара хубавия звук така.
Laptop-a на който не става е ASUS g550j

Как да разбера какво е дъното на PC-то, че с EVEREST не става .. пише unknown
Вариянта с чинчовете е ясен но, не може се изкара хубавия звук така.
Laptop-a на който не става е ASUS g550j
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
И аз имах някъв подобен проблем с телевизора и точно, преди да го засиля през джама (лаптопа) му намерих решението :
В контрол панела на Nvidia (или там каквато ти е картата) в multiple displays - райтклик на телевизора (2) и го правиш "Extend", а дисплея на лаптопа "primary".
Иначе, 6 часа преинсталирах като изоглавен какво ли не

В контрол панела на Nvidia (или там каквато ти е картата) в multiple displays - райтклик на телевизора (2) и го правиш "Extend", а дисплея на лаптопа "primary".
Иначе, 6 часа преинсталирах като изоглавен какво ли не

Ubi dubium, ibi libertas
- Sharo
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:И аз имах някъв подобен проблем с телевизора и точно, преди да го засиля през джама (лаптопа) му намерих решението :
Иначе, 6 часа преинсталирах като изоглавен какво ли не![]()
![]()
Евала.. Имам успех
Отдолу има и едно digital oudio и там даже мога да казвам на кой изход да излиза и на кой не.
Благодарско
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Re: Звук на PC-то през HDMI изхода + player
Накрая смених и видео картата, че си поръчах и още един екран и старата не ми подържаше 3-ти монитор...
Сега видео аудио .. всичко си работи ... но идва новия въпрос.
Какъв плеар ползвате да гледате FULL HD със 7.1 звук.
Че аз 2 позлвах ама идвата стигат до 5.1
Сега видео аудио .. всичко си работи ... но идва новия въпрос.
Какъв плеар ползвате да гледате FULL HD със 7.1 звук.
Че аз 2 позлвах ама идвата стигат до 5.1
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Плеър за блурей и не само TotalMedia Theatre 6.За 7.1 ти е нужен Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio.Има ли на какво да го слушаш това 7.1?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Sharo
- старши ентусиаст
-
mustang1986 написа:Плеър за блурей и не само TotalMedia Theatre 6.За 7.1 ти е нужен Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio.Има ли на какво да го слушаш това 7.1?
Имам
от HDMI-a на PC-то отива в ресивър, който разделя звука на 6 колони и субуфер. Видеото отива във FULLHD прожектор или си го гледам на екрана на компа.
Картата на компа също подържа 7.1 през HDMI-a
Та какво казваш да инсталирам ?
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
http://zamunda.net/details.php?id=429206&hit=1
Ето за проба демо на истинско 7.1
http://zamunda.net/details.php?id=423368&hit=1
Ето за проба демо на истинско 7.1
http://zamunda.net/details.php?id=423368&hit=1

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2