Погват хиляди длъжници за данък върху колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите

Мнение от sub_eleven » 29 Дек 2014, 23:15

K_Ilkov написа:щото е по-лесно да се кашираш от данъка,
че и да се удариш в гърдите, че протестираш :mhihi: смех :mhihi:

Успех колеги :yes:

Забелязах,че много избирателно цитираш и отговаряш ;)

Явно лек живот живееш ти... друго обяснение нямам. Ако те цакат постоянно навсякъде и по всички линии, ще дойдеш на моя акъл. Данък МПС е сламка в купата сено....

Искаш мерки да вземем... Еми хайде, предлагам всички да спрем да плащаме този данък и да обявим защо. Да се аргументираме писмено ако трябва и да подадем до където трябва? Поне от името на форума?

Сега разцъках в калкулатора им - за 200+ коня за общината е все едно дали има катализатор или няма :kuku: . Пълна идиотия....

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 29 Дек 2014, 23:30

Катализатора важи за намаление на данъка само ако возилото е до 100 коня.
Това го оставиха и заедно с евро 4 сертификата пак само ако е до 100 коня.

Тъй че за всички баварци след 2000 г. намаление на данък няма и с 8 катализатора и евро 6 да е.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 23:54

sub_eleven написа:Забелязах,че много избирателно цитираш и отговаряш ;)...

Хубаво си забелязал :yes: Отговарям и цитирам това, което е съществено според мен ...
Явно за теб други неща са важни и така ...

sub_eleven написа:Явно лек живот живееш ти... друго обяснение нямам.

:shock:

Не се оплаквам като цяло. Работя, гледам си семейството, плащам си сметките и данъците.
Не ми стига много време за спорт и хобита, но се старая ...
Некви други детайли нужни ли са ти за да ме квалифицираш по-добре?

:paranoid:

sub_eleven написа:Сега разцъках в калкулатора им - за 200+ коня за общината е все едно дали има катализатор или няма :kuku: . Пълна идиотия....

Явно падаш от Марс пък ти. Щото гледам "протестираш" срещу нещо дето дори не знаеш в детайли.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 30 Дек 2014, 0:01

K_Ilkov написа:Явно падаш от Марс пък ти. Щото гледам "протестираш" срещу нещо дето дори не знаеш в детайли.

Много прибързани заключения си правиш затова какво знам и какво не. И за пореден път цитираш избирателно и избягваш каквото не ти изнася.

Целта ти е явно да ме дразниш и по тази причина спирам разговора и дискусията с теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2014, 0:09

Демирев написа:Катализатора важи за намаление на данъка само ако возилото е до 100 коня.
Това го оставиха и заедно с евро 4 сертификата пак само ако е до 100 коня.

Тъй че за всички баварци след 2000 г. намаление на данък няма и с 8 катализатора и евро 6 да е.

Колата е 99-та и е 90 коня. Намаление няма, щото началника така е решил.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Дек 2014, 0:10

sub_eleven написа:
K_Ilkov написа:Явно падаш от Марс пък ти. Щото гледам "протестираш" срещу нещо дето дори не знаеш в детайли.

Много прибързани заключения си правиш затова какво знам и какво не.

Целта ти е явно да ме дразниш и по тази причина спирам разговора и дискусията с теб.

Вероятно, твоите относно моя "лек живот" са силно задълбочени и аналитични за сметка на това :mhihi:

Успех! 2-ри път :mhihi:
Ще чета вече само да видя как върви борбата с данъчното бреме и дали да се включа и аз :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 30 Дек 2014, 0:14

Convertible написа:иначе явно някой си мислят, че като карат 60ка трябва да не плащат, зашото са повече от другите.. и даже ги наричат балъци ;)
а да.. данъка на точно 15 годишната ми кочинка е повече от на модерната ти 60ка :confused:
между другото за да не се чувстваш съвсем балък трябва да знаеш, че има масла в кауфланд, зимните гуми не са задължителни със закон и тн..

Коуега от меден рудник, може и при вас да е модьерно да си ги мерите кой повече данък е платил за ретро автомобила си, но при нас не е. За маслата в кауфланд ти напомням да следиш краварката в левия ъгъл, а зимните гуми са ми на джипа, който е 306кс но естествено му плащам данък 25лв понеже е регистриран като товарен, ако не знаеш за тази друга ВРЪТКА на държавата :mhihi: И да, продължавам да твърдя, че който плаща повече от 50лв данък на тази скапана държава е балък! И не се заблуждавайте, че дори и всички да си плащаме данъците пътищата ще станат по-хубави, бензина 60 стотинки и Кучкова ще пуска на всеки :mrgreen: Ако едното беше вследствие на другото отдавна щеше да стане. Ама тука гледам са се сбрали 2-3 "патриоти", които още живеят в Алиса страната на чудесата.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 30 Дек 2014, 0:22

Колега Е34,каде го плащаш тоа скъп данък ве,на черокито ми 5.2 го докарах на 18.5лв,другите ми 3 коли и 1 мотор не са и помирисвали данъчното.Еле па 50лв данък си е направо да си го сложиш сам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 30 Дек 2014, 0:22

K_Ilkov написа:Ще чета вече само да видя как върви борбата с данъчното бреме и дали да се включа и аз :yes:

:yes: Еми и аз казах каквото имах. Ако мислите да действаме и нещо да се направи по въпроса, аз съм насреща...понеже не видях един човек, който да каже, че данъците са логични, значи сме всички на едно мнение (единствено чух, че трябва да си продам колата и не съм си направил сметката) :clap: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2014, 0:25

МИТАКА1654 написа:Колега Е34,каде го плащаш тоа скъп данък ве,на черокито ми 5.2 го докарах на 18.5лв,другите ми 3 коли и 1 мотор не са и помирисвали данъчното.Еле па 50лв данък си е направо да си го сложиш сам.

Е как ги правите тия коли да се водят товарни? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 30 Дек 2014, 0:27

МИТАКА1654 написа:Колега Е34,каде го плащаш тоа скъп данък ве,на черокито ми 5.2 го докарах на 18.5лв,другите ми 3 коли и 1 мотор не са и помирисвали данъчното.Еле па 50лв данък си е направо да си го сложиш сам.

Как става тая далавера, в КАТ ли се договаряш с някой да ти пише джипа товарен?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 30 Дек 2014, 0:29

В Плевен специално,регистрираш на фирма,с познанства подплатени с "на Коледа стават чудеса",и някое бутче от коледната жертва на мястото на задните седалки и те така.То в Плевенско не се сещам за Х5,ГЛ,МЛ и т.н.,които да не са товарни!Напоследък дори и Х6 станали работяги,се чува!
Последна промяна МИТАКА1654 на 30 Дек 2014, 0:36, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 30 Дек 2014, 0:30

Когато видя,че с парите ми общината прави нещо по пътищата,ще им платя! Но за сега няма как да стане! Преди години карах с една винетка на двете ми коли и буса,но пооправиха или направо си оправиха пътищата по които най-често пътувам и сега си купувам винетки. Така че остана ли доволен0и те ще са доволни! През повечето време се подвизавам в едно спокойно селце,но улиците са ад! Кой може да ме накара да платя данък като аз и брат ми имаме общо 7 превозни средства! Съгласен съм с парите поне да купя асфалт или бетон и да пооправя лично нещо по общинските пътища отколкото да им ги дам,за да ги откраднат! А да не отварям и темата за данъка на имотите,че в данъчното по тази тема не искат да ме виждат! Празно дворно място без водопровод,канализация и ток-такса смет 5 пъти по голяма от данъка! :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2014, 0:33

Аз също плащам такса смет за дворно място до което няма път, кофа, осветление дори. Таксата е 68лв годишно :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 30 Дек 2014, 0:38

bum_bum написа:Аз също плащам такса смет за дворно място до което няма път, кофа, осветление дори. Таксата е 68лв годишно :kuku:

Е те тази година няма да е така! В населеното място имало един кош на центъра и за това се плащало на фирма за извозването! Тази пролет когато кося ще си хвърлям тревата в него :mhihi: Декар и половина-5,6 ремаркета-ще ги видя тогава! :mhihi:
Последна промяна Stoqnov_1979 на 30 Дек 2014, 0:40, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата