Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?

Мнение от m.dimitrov1992 » 24 Яну 2015, 11:32

Още 1-2 месеца и ще трябва да си купувам летни гуми.Марангони ми направиха впечатление с цената и визията си :mhihi: Като описание ги дават за по спортно шофиране, шарката ми изглежда добра за дъжд :mhihi: НО дали стават за нещо или ги докарват само на визия :mhihi: :mhihi:
Гледам в рали форума много ги продават :mhihi: но това може да се тълкува по 2 начина :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Re: Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?

Мнение от Rainbow » 24 Яну 2015, 12:34

Абе като гледам не бих ти ги препоръчал :mhihi: -> http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Maran ... alinea.htm
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2015, 12:47

Аз съм карал с тази марка, за мен по-гадни гуми няма! Карах няколко месеца и ги махнах, не се издържаше..Тази шарка е и по-шумна

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Яну 2015, 12:48

Евтино хубаво нема! :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2015, 12:58

Никой не чака хубаво, но поне приемливо. След като ги махнах преди години, сложих спешно втора ръка нормална марка и бях мега щастлив...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 24 Яну 2015, 14:21

Виж NEXEN N8000...не е с фешън шарка, но според мен е много добра бюджетна гума :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 24 Яну 2015, 14:57

Преди 7-8години търкалях едни марангони,бяха всесезонни,3години ги карах и се държаха добре,така и продадох колата с тях.После един приятел си взе и не беше много доволен,явно са намалили качеството.Аз вече гуми летни си купувам втора ръка,и без тва на задните им виждам сметката за един сезон максимум :mhihi: Търсиш по сериозна марка Бриджстон,Дънлоп,Мишелин на 2,3 сезона,на добра цена, караш ги един сезон и ги продаваш :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2015, 15:00

Преди доста години имаше до нас един пич с е46м3. Не, че го беше закъсал, а и колата по онова време струваше 60-70к ама купи си такова Марангони. Беше със същата шарка или поне много подобна, което за времето си беше нещо извънземно. Мисля, че беше нещо Джуджаро-муджаро дизайна на протектора. Покара няма и 2-3 месеца и ги махна. Разправяше, че няма каране с тва. Аз естествено мислех, че той нещо не разбира и кроях планове как да сложа 19-ки на 318тдс, че да ги купя без пари :mhihi:

От тестове и чужди мнения не се интересувам. Че особено във форума тук съм чел колко невероятни гуми са Федерал и как най-якото окачване е Джом. :mhihi: Отивам примерно в Диана и гледам листа с цените за размера, който искам. Спирам се на най-евтината гума, която няма "цън", "чун", "чан", "хой" в името. Не е е "прави се в Турция ама в завод на Мишлен", не е "по лиценз на Континентал". Отивам и гледам дали е гъзарска шарката :mhihi: и ако ме радва купувам :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Яну 2015, 16:00

От познати знам, че е боклук Марангонито ...

Аз лично предпочитам при възможност да взема или премиум марка на прилична цена (не най-съкпия и фешън модел)
Или по-долния клас хубава гума - от Нокиан съм доволен например за зимни
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Яну 2015, 16:04

Офф : от евтините гуми съм доволен от Спортива! От Федерал не съм. А най-доволен съм от Континентал!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 24 Яну 2015, 16:15

Този модел е доста стар. Виждал съм такива с ДОТ 04, така че най-малкото това трявба да говори, че вече си е изпял песента. И аз по принцип съм на принцип по-добре добра марка на 3 години втор употреб, която да карам още три години отколкото нова евтина.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Яну 2015, 16:46

Избора на гуми трябва да е съобразен със стила на шофиране - ако караш малко и не си състезател, може да спестиш и да вземеш "бюджетна гума". Ако си състезател обаче е редно да купиш нещо по-спортно ориентирано, което да се държи добре след загряване, да има добри показатели при спиране и вода. Скъпата гума не значи, че е най-добрата гума. Да вземеш например Potenza Adrenalin и да караш като баба - гарантирано пребиване някъде. И не слушай тия съвети да взимаш гуми на 2-3 години и да ги караш още 2-3 :kuku:
Иначе конкретно за Марангони - бягай далече. На кривите размери се появиха азиатски гуми с много прилични параметри и доволни от представянето им хора
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 24 Яну 2015, 17:16

Не знам... Мисля че 5-6 години е нормален живот за една година, при положение, че се съхранява правилно. :dunno: Още повече, че на личната не й правя повече от 10К на година.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 24 Яну 2015, 18:34

Незнам,аз нямам кой знае какъв опит с гумите,но бях карал с някви китайчета дето даже марката не им помня,бяха на 2години в момента в който на асвалта паднат първите капки дъжд,колата просто не се караше.Замених ги с Michelin Pilot Sport на 3години и колата стоеше брутално,съсипах ги за един сезон и миналата година пак си взех такива,понеже комбито напоследък не го карам много,си седи още с тях,не съм качвал зимните,е тези дни като го карах,вечер на 4-5 градуса на мокро,колата като за с летни гуми се държи отлично,а ако не се лъжа са на 5 или 6 години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 24 Яну 2015, 18:39

Don_Diego написа:Избора на гуми трябва да е съобразен със стила на шофиране - ако караш малко и не си състезател, може да спестиш и да вземеш "бюджетна гума". Ако си състезател обаче е редно да купиш нещо по-спортно ориентирано, което да се държи добре след загряване, да има добри показатели при спиране и вода. Скъпата гума не значи, че е най-добрата гума.

Значи, по принцип карам доста агресивно и винаги съм карал с втора употреба гуми :D Толкова са ми били възможностите :| Ама тази зима си купих чисто нови зимни гуми и чак тогава осъзнах какво предимство е гумата :yes: И сега съм се надъхал и летни да си взема чисто нови :D
Но от толкова хора щом никой не ги похвали значи няма да са тези :D

Следваща

Назад към Извън Темата