Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?
Още 1-2 месеца и ще трябва да си купувам летни гуми.Марангони ми направиха впечатление с цената и визията си
Като описание ги дават за по спортно шофиране, шарката ми изглежда добра за дъжд
НО дали стават за нещо или ги докарват само на визия

Гледам в рали форума много ги продават
но това може да се тълкува по 2 начина 

Гледам в рали форума много ги продават

Re: Летни гуми Marangoni Zeta Linea ?
Абе като гледам не бих ти ги препоръчал
-> http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Maran ... alinea.htm

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм карал с тази марка, за мен по-гадни гуми няма! Карах няколко месеца и ги махнах, не се издържаше..Тази шарка е и по-шумна
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Никой не чака хубаво, но поне приемливо. След като ги махнах преди години, сложих спешно втора ръка нормална марка и бях мега щастлив...
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
Виж NEXEN N8000...не е с фешън шарка, но според мен е много добра бюджетна гума

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Преди 7-8години търкалях едни марангони,бяха всесезонни,3години ги карах и се държаха добре,така и продадох колата с тях.После един приятел си взе и не беше много доволен,явно са намалили качеството.Аз вече гуми летни си купувам втора ръка,и без тва на задните им виждам сметката за един сезон максимум
Търсиш по сериозна марка Бриджстон,Дънлоп,Мишелин на 2,3 сезона,на добра цена, караш ги един сезон и ги продаваш 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Преди доста години имаше до нас един пич с е46м3. Не, че го беше закъсал, а и колата по онова време струваше 60-70к ама купи си такова Марангони. Беше със същата шарка или поне много подобна, което за времето си беше нещо извънземно. Мисля, че беше нещо Джуджаро-муджаро дизайна на протектора. Покара няма и 2-3 месеца и ги махна. Разправяше, че няма каране с тва. Аз естествено мислех, че той нещо не разбира и кроях планове как да сложа 19-ки на 318тдс, че да ги купя без пари
От тестове и чужди мнения не се интересувам. Че особено във форума тук съм чел колко невероятни гуми са Федерал и как най-якото окачване е Джом.
Отивам примерно в Диана и гледам листа с цените за размера, който искам. Спирам се на най-евтината гума, която няма "цън", "чун", "чан", "хой" в името. Не е е "прави се в Турция ама в завод на Мишлен", не е "по лиценз на Континентал". Отивам и гледам дали е гъзарска шарката
и ако ме радва купувам 

От тестове и чужди мнения не се интересувам. Че особено във форума тук съм чел колко невероятни гуми са Федерал и как най-якото окачване е Джом.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
От познати знам, че е боклук Марангонито ...
Аз лично предпочитам при възможност да взема или премиум марка на прилична цена (не най-съкпия и фешън модел)
Или по-долния клас хубава гума - от Нокиан съм доволен например за зимни
Аз лично предпочитам при възможност да взема или премиум марка на прилична цена (не най-съкпия и фешън модел)
Или по-долния клас хубава гума - от Нокиан съм доволен например за зимни

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф : от евтините гуми съм доволен от Спортива! От Федерал не съм. А най-доволен съм от Континентал!

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Този модел е доста стар. Виждал съм такива с ДОТ 04, така че най-малкото това трявба да говори, че вече си е изпял песента. И аз по принцип съм на принцип по-добре добра марка на 3 години втор употреб, която да карам още три години отколкото нова евтина.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Избора на гуми трябва да е съобразен със стила на шофиране - ако караш малко и не си състезател, може да спестиш и да вземеш "бюджетна гума". Ако си състезател обаче е редно да купиш нещо по-спортно ориентирано, което да се държи добре след загряване, да има добри показатели при спиране и вода. Скъпата гума не значи, че е най-добрата гума. Да вземеш например Potenza Adrenalin и да караш като баба - гарантирано пребиване някъде. И не слушай тия съвети да взимаш гуми на 2-3 години и да ги караш още 2-3
Иначе конкретно за Марангони - бягай далече. На кривите размери се появиха азиатски гуми с много прилични параметри и доволни от представянето им хора

Иначе конкретно за Марангони - бягай далече. На кривите размери се появиха азиатски гуми с много прилични параметри и доволни от представянето им хора
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Не знам... Мисля че 5-6 години е нормален живот за една година, при положение, че се съхранява правилно.
Още повече, че на личната не й правя повече от 10К на година.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Незнам,аз нямам кой знае какъв опит с гумите,но бях карал с някви китайчета дето даже марката не им помня,бяха на 2години в момента в който на асвалта паднат първите капки дъжд,колата просто не се караше.Замених ги с Michelin Pilot Sport на 3години и колата стоеше брутално,съсипах ги за един сезон и миналата година пак си взех такива,понеже комбито напоследък не го карам много,си седи още с тях,не съм качвал зимните,е тези дни като го карах,вечер на 4-5 градуса на мокро,колата като за с летни гуми се държи отлично,а ако не се лъжа са на 5 или 6 години.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Don_Diego написа:Избора на гуми трябва да е съобразен със стила на шофиране - ако караш малко и не си състезател, може да спестиш и да вземеш "бюджетна гума". Ако си състезател обаче е редно да купиш нещо по-спортно ориентирано, което да се държи добре след загряване, да има добри показатели при спиране и вода. Скъпата гума не значи, че е най-добрата гума.
Значи, по принцип карам доста агресивно и винаги съм карал с втора употреба гуми

Но от толкова хора щом никой не ги похвали значи няма да са тези

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3