Премахване на никелово покритие от оръжие
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Премахване на никелово покритие от оръжие
Колеги, наскоро се сдобих с един 7.65mm Валтер PP от Втората световна война. Пистолетът има щамповани на няколко места малки нацистки орли и е в много добро техническо състояние.
Проблемът е, че бил на въоръжение в БА и някои е решил да го никелира, като по този начин е успял да заличи някои от надписите на затворния блок отстрани. Мен лично това ме дразни, защото това намаля автентичния вид на оръжието.
Въпрос 1. Може ли това никелово покритие да се премахне и пистолетът да се върне в предишния си вид?
Въпрос 2. Процесът на премахването на покритието сигурно ще е свързан с някаква механична или химична обработка. Това ще повлияе ли върху качествата на стоманата?
Въпрос 3. Къде може да се направи това?
Проблемът е, че бил на въоръжение в БА и някои е решил да го никелира, като по този начин е успял да заличи някои от надписите на затворния блок отстрани. Мен лично това ме дразни, защото това намаля автентичния вид на оръжието.
Въпрос 1. Може ли това никелово покритие да се премахне и пистолетът да се върне в предишния си вид?
Въпрос 2. Процесът на премахването на покритието сигурно ще е свързан с някаква механична или химична обработка. Това ще повлияе ли върху качествата на стоманата?
Въпрос 3. Къде може да се направи това?
Re: Премахване на никелово покритие от оръжие
0895 623 652 Иван Нешев
професионалисти са в покритията
професионалисти са в покритията
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
не трябва ли да питаш примерно в оръжие.ком или другите форуми? Не ти ли мина през ума?
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
sub_eleven написа:не трябва ли да питаш примерно в оръжие.ком или другите форуми? Не ти ли мина през ума?
Не съм толкова запален на тази тема. Не съм се интересувал какви сайтове има, освен това за там трябва да се прави регистрация. Предполагам, че тук има доста хора с лично оръжие, ловци и т.н., които могат да дадат съвет. Въпросът е по-скоро е технически, нищо че се касае за оръжие
4 мнения
• Страница 1 от 1