Премахване на никелово покритие от оръжие

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Премахване на никелово покритие от оръжие

Мнение от gromovich » 07 Фев 2015, 16:35

Колеги, наскоро се сдобих с един 7.65mm Валтер PP от Втората световна война. Пистолетът има щамповани на няколко места малки нацистки орли и е в много добро техническо състояние.
Проблемът е, че бил на въоръжение в БА и някои е решил да го никелира, като по този начин е успял да заличи някои от надписите на затворния блок отстрани. Мен лично това ме дразни, защото това намаля автентичния вид на оръжието.
Въпрос 1. Може ли това никелово покритие да се премахне и пистолетът да се върне в предишния си вид?
Въпрос 2. Процесът на премахването на покритието сигурно ще е свързан с някаква механична или химична обработка. Това ще повлияе ли върху качествата на стоманата?
Въпрос 3. Къде може да се направи това?

Аватар

Re: Премахване на никелово покритие от оръжие

Мнение от Хаос » 07 Фев 2015, 20:22

0895 623 652 Иван Нешев
професионалисти са в покритията
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 07 Фев 2015, 23:14

не трябва ли да питаш примерно в оръжие.ком или другите форуми? Не ти ли мина през ума?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 07 Фев 2015, 23:21

sub_eleven написа:не трябва ли да питаш примерно в оръжие.ком или другите форуми? Не ти ли мина през ума?

Не съм толкова запален на тази тема. Не съм се интересувал какви сайтове има, освен това за там трябва да се прави регистрация. Предполагам, че тук има доста хора с лично оръжие, ловци и т.н., които могат да дадат съвет. Въпросът е по-скоро е технически, нищо че се касае за оръжие

Назад към Извън Темата