Питане за кабел 4X25 алумин
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Питане за кабел 4X25 алумин
Здравейте колеги търсих в нета разни таблици за проводимост на кабели,и не можах да открия отговор.
Проблема ми е че имам заложен в земята кабел 4X25 алуминий,обаче сега ми се налага за включа още една машина с 35KW макс.мощност.За това се чудя дали ще издържи този кабел,разстоянието е 350м.Как мислите,дали ще удържи
Проблема ми е че имам заложен в земята кабел 4X25 алуминий,обаче сега ми се налага за включа още една машина с 35KW макс.мощност.За това се чудя дали ще издържи този кабел,разстоянието е 350м.Как мислите,дали ще удържи

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
Re: Питане за кабел 4X25 алумин
този кабел 4х25мм2 го дават да държи на 108 ампера номинален ток
35 квата на 220 волта е 160 ампера ток.
аз не бих се пробвал особено ако ще товариш с някакъв индуктивен товар (мотор и тн.) защото стартовия ток може да ти е х2
350те метра в случая само правят нещата по-лоши за (индуктивния) товар щото няма да ги види тия 160 ампера - особено пък с алуминиев проводник
35 квата на 220 волта е 160 ампера ток.
аз не бих се пробвал особено ако ще товариш с някакъв индуктивен товар (мотор и тн.) защото стартовия ток може да ти е х2
350те метра в случая само правят нещата по-лоши за (индуктивния) товар щото няма да ги види тия 160 ампера - особено пък с алуминиев проводник
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Дааааа ,днес ме посъветваха горе долу същото,явно ще се търси по слаба машинка за съжаление.Благодаря колега това ми трябваше,понеже не му повярвах на китаеца 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Изрових едно парче от кабела,явно съм останал с убеждението че съм положил 4x25 но май съм положил 4x50
Ето и снимка ако има някой колега в час с кабелите ще се радвам на мнения.Благодаря предварително
Ето и снимка ако има някой колега в час с кабелите ще се радвам на мнения.Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
mfandakov написа:Изрових едно парче от кабела,явно съм останал с убеждението че съм положил 4x25 но май съм положил 4x50
4х50мм2 кабел го дават 160 ампера.
точно на границата си за реактивен товар 35 квата (нагреватели, и тн неща дето "не се движат")... но пак не стига за индуктивен товар (ел. мотори) щото стартовия ток както написах по-горе може да е х2 - демек 320 ампера.
тези кабели все пак по метод на изчисляване на капацитета имат 50% резерв, но мисля, че е е рисковано...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Лоша работа,ще се копаят канали пак явно 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Този кабел не е ли пуснат в тръба? Не може ли да се изтегли този и да се издърпа нов на негово място?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Не е в тръба за жалост,и тарикатите от EVN ни поставиха таблото на 350м от склада и ни казаха да се оправяме.По принцип трябваше да докарат тока до границите на имота и там да сложат табло.Ноооо не ни се занимаваше с идиоти и се спасявахме сами. 

Аз бих потърсил сходна машина с трифазен двигател, или само трифазен двигател със сходни параметри... Тогава няма да имаш проблем с кабела.
160 ампера макс товар. Това ще рече 36,8 kW монофазен консуматор, или 64kW трифазен. Тая машина предполагам е трифазна
Не Мы такие, Жизнь такая
Не вярвам тази 35квт машина да е монофазна...Със сигурност е на 380в.Колко ампера ви е автомата в захранващото табло?

12 мнения
• Страница 1 от 1