Съвети за жилищен кредит?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Съвети за жилищен кредит?

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2015, 23:21

hotride написа:Здравейте, намислил съм да взема 50 000 лв. - 60 000 лв. за срок около 20-25 години за закупуване на апартамент. Четох из нет-а различните оферти от банките, но друго си е съвет от човек, който е взел и изплаща. Всеки съвет ще ми бъде от полза и благодаря предварително! :bchug:

пс: ако на модераторите не им се понрави темата... трийте :yes:

Ако ти трябва тоен съвет - пиши на лични :yes:

Другото писано в темата - митове и легенди , чул и недочул :dunno:

Има някакви "агенти"-кредитни, които се занимават с консултации по тази тема, намери такъв, и ако таксата не е голям го използвай. Те са наясно с всичко на пазара.

Категорично - НЕ :!: :!: :!:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 24 Мар 2015, 0:33

acho.rs написа:.....

Не само съм чул, а играя главната роля от 7 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Мар 2015, 10:17

Lenco написа:

Той ачката е спец ,ти си играй ролята :winky: Той познава един който му казал че взел ама не той ами на брат му съученик.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар
Кара: е 36
Мечтае да кара: е 36

Мнение от Fentzo » 24 Мар 2015, 11:35

Колега , аз също те съветвам да обиколиш банките, да събереш информация за кредитите, и да сметнеш тогава кое е най-изгодно. А относно "мечтата" на брокерите за скок на цените на жилищата - само в София има толкова много неизтъргувани жилища( ново строителство) , че скок да има е доста преувеличено.скок може да има когато има реален ръст на БВП.Следи пазара на имоти ище се убедиш.Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 24 Мар 2015, 16:21

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
Lenco написа:

Той ачката е спец ,ти си играй ролята :winky: Той познава един който му казал че взел ама не той ами на брат му съученик.

:mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Мар 2015, 16:41

vicho написа:
AngelG написа:Моят съвет е - НЕ ВЗИМАЙ кредит ..... Ще си роб на банката през по голямата част от живота ти ....

а парите за жилище кеш ли да ги извади... аман от наркобосове тука :mhihi:

И аз това се чудя,човека пита за 20-25 000 евр,те му смятат на 50 000 евр...после некви франкове,после левове и т.н.То е ясно,че когато си на Ти с материята,обясняваме некви неща,които не са много прости за разбиране.

С удоволствие бих изкарал 50к евр (за много кратък период,без да се налага да лежа в затвор или канавка)- я ми кажете схемата,че гледам съвети ако можеш недей,уцелил някой джакпота със земи и т.н айде съвети,да не разчиташ на банка,ама от чужда камбанария не седят така нещата.

Друг въпрос - как точно банката,ще ти вземе жилището,ако ти си поискал едва 10% от стойността му? - това не го разбирам наистина
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Мар 2015, 18:22

Ще си позволя да пиша по темата, понеже ИМАХ вземане даване с UniCredit именно за ипотечен кредит.
Като цяло лихвата ми беше повече от добра, стартирах с 6.7 основен лихвен, като през периода на кредита ми я намалиха 2 пъти и накрая беше 5.6. Общо ГПР беше съответно 7.хх% и финално около 6%.

Въпреки, че покупката на имот не е актив, все пак дава една сигурност на човек. Не живееш под наем, жената може спокойно да ражда защото й мирише на пресен латекс или пък не се чудиш кой кога ще те изпъди (изключваме ЧСИ).

Дали ще избереш за кредитиране банка А или банка Б няма голяма разлика в момента.
Най-важното е едно, вноската ти да не надвишава 30% от нетния ти доход. Също така не ти трябва и солидарен длъжник - препоръка.

Постарай се да го вземеш с намаляващи вноски, а не с анютетни, освен ако не смяташ да надвнасяш.

Ще се радвам, ако имаш по-конткретни въпроси.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Мар 2015, 19:49

- ачката ги отпуска тия ипотеки, мойто монче :winky:
Lenco написа:Има някакви "агенти"-кредитни, които се занимават с консултации по тази тема, намери такъв, и ако таксата не е голям го използвай. Те са наясно с всичко на пазара.
От моя опит, мога да споделя, че най-ниска е лихвата в швейцарски франк, около 3,5%, но от "стабилното" евро, два пъти се събуждам с по 15 000лв назад при заем от 50 000лв. Та ако имаш врачески способности, може да издебнеш поредното скачане на франка, и да дръпнеш напред или, като мен, назад :D
Успех, голем Уй те чака :yes:

От 7 години се занимаваш с какво - с кредитно посредничество ? Защото само човек с подобна "професия" може да препоръча посредник . С франка какво стана - беше модерно да се тегли ипотека във франкове и сега като се качи франка , хората се побъркаха и се започна масово превалутиране на ипотеката, ама честито като ти се обърне на актуален курс евро/франк почти 1:1 .

Поздрави на всички ентусиасти в темата - приятна игра :yes:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 24 Мар 2015, 19:54

acho.rs написа:....

Професоре, за лихва от 1% чувал ли си???
Човека питаше, аз споделих, кви съм ги ял, ти ако си ял нещо друго можеше да напишеш.
Ако ще препоръчваш превалутиране, явно и математиката ти куца, като общуването ти във форума.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Мар 2015, 20:14

Моят съвет е - НЕ ВЗИМАЙ кредит ..... Ще си роб на банката през по голямата част от живота ти ....

И моят ипотечен кредит е в Уникредит, дори не зная на каква лихва и ГПР. Преди 11 години видях къщата на мечтите ми. Децата бяха малки,съпругата по-млада, харесахме къщата и дръпнахме кредит. И се набутахме с много големи лихви и ни одраха кожата и сигурна два пъти и половина ще върна сумата и ме разкъсаха лешоядите и се прекарах жестоко :lol: . Но спомените от изминалите години прекарани със семейството в нашата къща са безценни. Колко купона са направени само комшиите и РПУ-то могат да кажат, колко бири са изпити на терасата с приятели, колко коли са разглобени на двора, колко цветя са насадени в градината..... Ако ме върнат в началото, преди 11 години, пак бих изтеглил кредит и пак бих си купил собствено жилище. Разбира се понеже набрах инерция с ипотечния кредит, дръпнах един потребителски и си купих Е46. А с тази машина какви спомни имам...какво значение имат някакви лихви, като животът е един. И понеже съм глупак и не ми дойде акъл от това постоянно набутване, вече карам втора нова кола на лизинг. Може и да се сговнят нещата, може да фалирам и да дойдат да ми вземат къщата, колите, телефоните на изплащане, плазмите, дрехите от гърба ми, но никой не може да ми прибере спомените и изживяванията. Както казах, не съжалявам за нищо и ако ме върнат в началото пак бих постъпил така. А за тези които никога не са се прекарвали през живота си - отидете, вижте Френската Ривиера и ще разберете, че сте се прее :censored: али още когато сте се родили в тук. :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 24 Мар 2015, 21:15

А за тези които никога не са се прекарвали през живота си - отидете, вижте Френската Ривиера и ще разберете, че сте се прее :censored: али още когато сте се родили в тук. :wave:

Е тва е най-верната приказка.Н фона на факта,че сме генерално прекарани с местообитанието и местораждането си,всичко друго са бели кахъри.И аз така,чрез кредити-напрайх си къща,народиха ми се деца,карам кола 300коня,карам и моторетка 150магарета,партита всяка вечер и ме боли шпека дали съм платил 300лв повече на годишна база,щото истината е една-ако не си наследник или дете на партиен секретар/наркобос,просто няма как да стане без кредит.Просто икономиката в световен мащаб е така устроена,всичко е с/на кредит,евреите кво да ги прават тия пари иначе,раята тряа бачка за да си плаща кредита,иначе кола и къща просто няма как да стане!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 24 Мар 2015, 21:47

acho.rs написа:От 7 години се занимаваш с какво - с кредитно посредничество ? Защото само човек с подобна "професия" може да препоръча посредник . С франка какво стана - беше модерно да се тегли ипотека във франкове и сега като се качи франка , хората се побъркаха и се започна масово превалутиране на ипотеката, ама честито като ти се обърне на актуален курс евро/франк почти 1:1 .

Поздрави на всички ентусиасти в темата - приятна игра :yes:

От седем години има ипотека, най-вероятно това му е заниманието :mrgreen:

Gqbriel написа: Друг въпрос - как точно банката,ще ти вземе жилището,ако ти си поискал едва 10% от стойността му? - това не го разбирам наистина

Ти като си поискал ипотечен кредит срещу това жилище, ако искаш изтегли 0,2% от стойността му, тя банката ще си го ипотекира цялото, няма да ти ипотекира само банята и 3/4 от коридора :smoke:
never drive faster, than your guardian angel can !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 24 Мар 2015, 21:53

При последният ми шеф-преди 5-6 години имахме следната случка: преглеждайки разни финансови данни за една от компаниите, викам:-Шефе, ужас, имаш около 30 млн лв кредити и задължения. А той ми вика-това е най-силната ми компания-заради нея толкова народ всеки ден се молят да съм жив и здрав и да си плащам кредитите и задълженията :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Мар 2015, 22:02

"Живей у борчове да та помнат ората"
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Мар 2015, 22:14

ukelichko написа:
Моят съвет е - НЕ ВЗИМАЙ кредит ..... Ще си роб на банката през по голямата част от живота ти ....

И моят ипотечен кредит е в Уникредит, дори не зная на каква лихва и ГПР. Преди 11 години видях къщата на мечтите ми. Децата бяха малки,съпругата по-млада, харесахме къщата и дръпнахме кредит. И се набутахме с много големи лихви и ни одраха кожата и сигурна два пъти и половина ще върна сумата и ме разкъсаха лешоядите и се прекарах жестоко :lol: . Но спомените от изминалите години прекарани със семейството в нашата къща са безценни. Колко купона са направени само комшиите и РПУ-то могат да кажат, колко бири са изпити на терасата с приятели, колко коли са разглобени на двора, колко цветя са насадени в градината..... Ако ме върнат в началото, преди 11 години, пак бих изтеглил кредит и пак бих си купил собствено жилище. Разбира се понеже набрах инерция с ипотечния кредит, дръпнах един потребителски и си купих Е46. А с тази машина какви спомни имам...какво значение имат някакви лихви, като животът е един. И понеже съм глупак и не ми дойде акъл от това постоянно набутване, вече карам втора нова кола на лизинг. Може и да се сговнят нещата, може да фалирам и да дойдат да ми вземат къщата, колите, телефоните на изплащане, плазмите, дрехите от гърба ми, но никой не може да ми прибере спомените и изживяванията. Както казах, не съжалявам за нищо и ако ме върнат в началото пак бих постъпил така. А за тези които никога не са се прекарвали през живота си - отидете, вижте Френската Ривиера и ще разберете, че сте се прее :censored: али още когато сте се родили в тук. :wave:

Имаш ЛС :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата