Зумер за отворена врата при заключване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Зумер за отворена врата при заключване
Здравейте колеги. От няколко дни се опитвам да намеря нещо във форума, но без успех. На кратко преди няколко дни случайно разбрах, че не ми работи зумера (пищялката, сигнала, звука- това го пиша за по-лесно намиране с търсачката) за отворена врата. Преди като си заключа колата и съм оставил някоя врата леко отворена(незатворена) ми изпискваше този слаб сигнал. Сега го хванах случайно, че не работи като видях, че плафоните ми не изгаснаха в купето след заключване. Никога не съм се замислял от къде се чува зумера и сега незнам какво да гледам. Дали е изгоряло нещо като говорителче или има по-голям проблем? Имам за смяна лайт модул, което не виждам как може да е свързано с проблема, а за друго не се сещам. Всякакви идеи са добре дошли преди да ходя да занимавам механика с такива "дребни проблемчета".

- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Re: Зумер за отворена врата при заключване
Може ли някой колега да провери поне от къде се чува зумерчето за незатворена врата, за да мога да огледам.

- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Зумера се намира над педалите, на кората която закрива кабелите под таблото. Ако огледаш тази кора над педалите ще видиш окръжност с малки дупчици.
Това е зумера: (надявам се да не се счита за реклама, само тази снимка намерих)

Това е зумера: (надявам се да не се счита за реклама, само тази снимка намерих)
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
Това нали е гонга под кормилото? Той си работи при забравена ръчна или при изгоряла крушка, дори го тествах от скритото меню на позиция 13. Този гонг си е като камбанка, а като оставя някоя врата отворена и заключа колата звука е много различен, нещо като жужене. Точно това жужене ми изчезна и незнам от къде се е чувало.

4 мнения
• Страница 1 от 1