Зумер за отворена врата при заключване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Зумер за отворена врата при заключване

Мнение от Vacheto » 29 Апр 2015, 20:57

Здравейте колеги. От няколко дни се опитвам да намеря нещо във форума, но без успех. На кратко преди няколко дни случайно разбрах, че не ми работи зумера (пищялката, сигнала, звука- това го пиша за по-лесно намиране с търсачката) за отворена врата. Преди като си заключа колата и съм оставил някоя врата леко отворена(незатворена) ми изпискваше този слаб сигнал. Сега го хванах случайно, че не работи като видях, че плафоните ми не изгаснаха в купето след заключване. Никога не съм се замислял от къде се чува зумера и сега незнам какво да гледам. Дали е изгоряло нещо като говорителче или има по-голям проблем? Имам за смяна лайт модул, което не виждам как може да е свързано с проблема, а за друго не се сещам. Всякакви идеи са добре дошли преди да ходя да занимавам механика с такива "дребни проблемчета".
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Зумер за отворена врата при заключване

Мнение от Vacheto » 01 Май 2015, 21:47

Може ли някой колега да провери поне от къде се чува зумерчето за незатворена врата, за да мога да огледам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 01 Май 2015, 23:37

Зумера се намира над педалите, на кората която закрива кабелите под таблото. Ако огледаш тази кора над педалите ще видиш окръжност с малки дупчици.

Това е зумера: (надявам се да не се счита за реклама, само тази снимка намерих)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vacheto » 05 Май 2015, 19:13

Това нали е гонга под кормилото? Той си работи при забравена ръчна или при изгоряла крушка, дори го тествах от скритото меню на позиция 13. Този гонг си е като камбанка, а като оставя някоя врата отворена и заключа колата звука е много различен, нещо като жужене. Точно това жужене ми изчезна и незнам от къде се е чувало.

Назад към E39