Е39 520! 170к.с. Придърпване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е39 520! 170к.с. Придърпване

Мнение от tihomirrr » 10 Май 2015, 10:58

Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ :banghead:
Благодаря предваритрлно :bchug:
PS:От Стара Загора съм

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Re: Е39 520! 170к.с. Придърпване

Мнение от stenlipk » 11 Май 2015, 12:32

Свещи?

Потребител
Аватар

Мнение от tihomirrr » 11 Май 2015, 19:52

stenlipk написа:Свещи?

Колата я взех преди 2 месеца.Нов нос от приятел в автокъща.Перди да направя покупката(нищо,че ми е приятел)Сменихме пъво свещите(оригиналните бяха!!!)Сега са БОШ!После даде грешка на една бубина...сменх и нея.След товя вече я обслужих...и горивен филтър...разбира се.Вече не дава грешки!Слежих Газова ЛОВАТО чисто нова до КАТ!!!Но,колата на бензин си придърпва при тръгване и повече към 2-ра.НЕ Е АВТОМАТИК!!!
ps:Проверява я Стоян...севиза в птицекомбината.

Потребител
Аватар

Мнение от tihomirrr » 12 Май 2015, 7:09

stenlipk написа:Свещи?

Сменени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Май 2015, 8:41

Много е вероятно проблема да е по запалителната уредба. При бензин искрата прескача при по-малко напрежение (например 15 киловолта) , а при газ при по-голямо (например 20 киловолта). Така ако някоя бубина, кабел, свещ е тръгнала да пробива на някъде, при бензин ще си работи нормално, но при газ ще прави пробив преди да достигне напрежението за искра и няма да пали съответният цилиндър. Остави я да поработи на газ, както си прекъсва и после я изгаси и прегледай свещите, някоя (или няколко) трябва да е по-различна. Това е в сферата на предположенията естествено, най-добре намери някой със диагностика и я закачете да погледнете работата на отделните цилиндри. Трябва да е със някакъв софтуер на БМВ, на други не съм виждал да дава "engine roughness"

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 12 Май 2015, 11:32

tihomirrr написа:Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ :banghead:

Колега, аз съм с абсолютно същият проблем - при превключване от 1-ва към 2-ра, колата придърпва леко (забива муцуната).
Ходих по диагностики и нищо не показва. Няма грешки, няма повреди, както при тебе всичко е сменено - свещи, изгоряли бобини, филтри и т.н.
Проблема се появи малко след като купих колата, бях навъртял около 4000 км.
Вече почти 1 година не мога да го открия. Карам я около 20 000 км. и все чакам нещо най-накрая да се счупи, че да видя от къде е проблема.
Много майстори ми казват, че това е харакрено за е39-ките, но при положение, че като я купих нямаше подобни симптоми, не мога да се съглася.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 12 Май 2015, 17:04

Това забиване на моцуната при мене се появява когато си поиска. Така е от както съм я взел колата това са над 70 000 вече и не му обръщам внимание, свикнал съм........ Появява се и на газ и на бензин и така и не можах и аз да разбера от какво е, всичко си и е наред на старата кошара..... Като модерен москвич- превключвам и пръц забива леко и започва да набира после............. :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от tihomirrr » 12 Май 2015, 17:28

spacepl написа:Много е вероятно проблема да е по запалителната уредба. При бензин искрата прескача при по-малко напрежение (например 15 киловолта) , а при газ при по-голямо (например 20 киловолта). Така ако някоя бубина, кабел, свещ е тръгнала да пробива на някъде, при бензин ще си работи нормално, но при газ ще прави пробив преди да достигне напрежението за искра и няма да пали съответният цилиндър. Остави я да поработи на газ, както си прекъсва и после я изгаси и прегледай свещите, някоя (или няколко) трябва да е по-различна. Това е в сферата на предположенията естествено, най-добре намери някой със диагностика и я закачете да погледнете работата на отделните цилиндри. Трябва да е със някакъв софтуер на БМВ, на други не съм виждал да дава "engine roughness"

Изображение

Свещите са чисто нови!!!Бубуна една смених.Вече не два грешки.Всико е в норма.Остави нз газ...На бенин го прави.До колкото знам едният компютър"обуачава"другия.Ако спре да го прави на бензин и на газ ще спре.

Потребител
Аватар

Мнение от tihomirrr » 12 Май 2015, 17:30

svetliol написа:
tihomirrr написа:Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ :banghead:

Колега, аз съм с абсолютно същият проблем - при превключване от 1-ва към 2-ра, колата придърпва леко (забива муцуната).
Ходих по диагностики и нищо не показва. Няма грешки, няма повреди, както при тебе всичко е сменено - свещи, изгоряли бобини, филтри и т.н.
Вече почти 1 година не мога да го открия. Карам я около 20 000 км. и все чакам нещо най-накрая да се счупи, че да видя от къде е проблема.
Много майстори ми казват, че това е харакрено за е39-ките, но при положение, че като я купих нямаше подобни симптоми, не мога да се съглася.

Дадоха ми идея за "уж","може би","дали не е"...дибитомер...ама нищо на сто процента???Може да си правя сега експирименти за 250-300 лв.???

Потребител
Аватар

Мнение от tihomirrr » 12 Май 2015, 17:34

svetliol написа:

Когато НЯКОЙ"майстор" ти каже...да прекъсва в характерно,за която я кола или какъвто и да е дуг проблем,за който и модел да е :"Те са така"...занрави го този''майстор" до края на живота си!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 13 Май 2015, 19:11

Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...

Потребител
Аватар

Мнение от tihomirrr » 13 Май 2015, 19:22

Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...

Би ли ми обяснил как ще го прави САМО от първа към втора?

Потребител
Аватар

Мнение от scorpion77 » 25 Май 2015, 14:29

Здравейте,от месец и аз бях със същия проблем,колата трудно пали,прекъсва на газ.на бензин нямаше мощност.
Имах избила свещ.смених и бубината....колата сега е пушка.остава да сменя датчика на коляновия вал за да оправя запалването.на газ още прекъсва на малки обороти,но от сервиза казаха че е от датчика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 25 Май 2015, 22:50

tihomirrr написа:
Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...

Би ли ми обяснил как ще го прави САМО от първа към втора?

Направи следното - карай с постоянна газ на 4 предавка с около 45-50 км/ч. - рязко натисни педала на газта докрай и после кажи, дали има придърпване. Ако го има, обмисли какво ти писах по-нагоре...

Потребител
Аватар

Мнение от scorpion77 » 26 Май 2015, 11:46

възможно ли е трудното палене и прекъсването да е от мокри свещи,днес проверих свещите,на 5 и 6 цилиндър бяха мокри,на 6 цилиндър направо си капеше вода от свеща :cry:
не съм много запознат,но мисля 4е ще се наложи да отварям главата :banghead:

Следваща

Назад към E39