Е39 520! 170к.с. Придърпване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е39 520! 170к.с. Придърпване
Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ
Благодаря предваритрлно
PS:От Стара Загора съм

Благодаря предваритрлно

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Re: Е39 520! 170к.с. Придърпване
stenlipk написа:Свещи?
Колата я взех преди 2 месеца.Нов нос от приятел в автокъща.Перди да направя покупката(нищо,че ми е приятел)Сменихме пъво свещите(оригиналните бяха!!!)Сега са БОШ!После даде грешка на една бубина...сменх и нея.След товя вече я обслужих...и горивен филтър...разбира се.Вече не дава грешки!Слежих Газова ЛОВАТО чисто нова до КАТ!!!Но,колата на бензин си придърпва при тръгване и повече към 2-ра.НЕ Е АВТОМАТИК!!!
ps:Проверява я Стоян...севиза в птицекомбината.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Много е вероятно проблема да е по запалителната уредба. При бензин искрата прескача при по-малко напрежение (например 15 киловолта) , а при газ при по-голямо (например 20 киловолта). Така ако някоя бубина, кабел, свещ е тръгнала да пробива на някъде, при бензин ще си работи нормално, но при газ ще прави пробив преди да достигне напрежението за искра и няма да пали съответният цилиндър. Остави я да поработи на газ, както си прекъсва и после я изгаси и прегледай свещите, някоя (или няколко) трябва да е по-различна. Това е в сферата на предположенията естествено, най-добре намери някой със диагностика и я закачете да погледнете работата на отделните цилиндри. Трябва да е със някакъв софтуер на БМВ, на други не съм виждал да дава "engine roughness"

- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
tihomirrr написа:Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ![]()
Благодаря предваритрлно![]()
Колега, аз съм с абсолютно същият проблем - при превключване от 1-ва към 2-ра, колата придърпва леко (забива муцуната).
Ходих по диагностики и нищо не показва. Няма грешки, няма повреди, както при тебе всичко е сменено - свещи, изгоряли бобини, филтри и т.н.
Проблема се появи малко след като купих колата, бях навъртял около 4000 км.
Вече почти 1 година не мога да го открия. Карам я около 20 000 км. и все чакам нещо най-накрая да се счупи, че да видя от къде е проблема.
Много майстори ми казват, че това е харакрено за е39-ките, но при положение, че като я купих нямаше подобни симптоми, не мога да се съглася.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Това забиване на моцуната при мене се появява когато си поиска. Така е от както съм я взел колата това са над 70 000 вече и не му обръщам внимание, свикнал съм........ Появява се и на газ и на бензин и така и не можах и аз да разбера от какво е, всичко си и е наред на старата кошара..... Като модерен москвич- превключвам и пръц забива леко и започва да набира после.............

spacepl написа:Много е вероятно проблема да е по запалителната уредба. При бензин искрата прескача при по-малко напрежение (например 15 киловолта) , а при газ при по-голямо (например 20 киловолта). Така ако някоя бубина, кабел, свещ е тръгнала да пробива на някъде, при бензин ще си работи нормално, но при газ ще прави пробив преди да достигне напрежението за искра и няма да пали съответният цилиндър. Остави я да поработи на газ, както си прекъсва и после я изгаси и прегледай свещите, някоя (или няколко) трябва да е по-различна. Това е в сферата на предположенията естествено, най-добре намери някой със диагностика и я закачете да погледнете работата на отделните цилиндри. Трябва да е със някакъв софтуер на БМВ, на други не съм виждал да дава "engine roughness"
Свещите са чисто нови!!!Бубуна една смених.Вече не два грешки.Всико е в норма.Остави нз газ...На бенин го прави.До колкото знам едният компютър"обуачава"другия.Ако спре да го прави на бензин и на газ ще спре.
svetliol написа:tihomirrr написа:Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ![]()
Колега, аз съм с абсолютно същият проблем - при превключване от 1-ва към 2-ра, колата придърпва леко (забива муцуната).
Ходих по диагностики и нищо не показва. Няма грешки, няма повреди, както при тебе всичко е сменено - свещи, изгоряли бобини, филтри и т.н.
Вече почти 1 година не мога да го открия. Карам я около 20 000 км. и все чакам нещо най-накрая да се счупи, че да видя от къде е проблема.
Много майстори ми казват, че това е харакрено за е39-ките, но при положение, че като я купих нямаше подобни симптоми, не мога да се съглася.
Дадоха ми идея за "уж","може би","дали не е"...дибитомер...ама нищо на сто процента???Може да си правя сега експирименти за 250-300 лв.???
svetliol написа:tihomirrr написа:Колата придърпва при тръгване и от 1-ва към 2-ра пак!!!Към 3-та,4-та,5-та няма проблем.Сменил съм НОВ горивен филтър,една бубина(деде грешка)Вече грешки няма,на придъпването остана???Моля за помощ![]()
Когато НЯКОЙ"майстор" ти каже...да прекъсва в характерно,за която я кола или какъвто и да е дуг проблем,за който и модел да е :"Те са така"...занрави го този''майстор" до края на живота си!!!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
Би ли ми обяснил как ще го прави САМО от първа към втора?
- scorpion77
- Потребител
-
Здравейте,от месец и аз бях със същия проблем,колата трудно пали,прекъсва на газ.на бензин нямаше мощност.
Имах избила свещ.смених и бубината....колата сега е пушка.остава да сменя датчика на коляновия вал за да оправя запалването.на газ още прекъсва на малки обороти,но от сервиза казаха че е от датчика.
Имах избила свещ.смених и бубината....колата сега е пушка.остава да сменя датчика на коляновия вал за да оправя запалването.на газ още прекъсва на малки обороти,но от сервиза казаха че е от датчика.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
tihomirrr написа:Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
Би ли ми обяснил как ще го прави САМО от първа към втора?
Направи следното - карай с постоянна газ на 4 предавка с около 45-50 км/ч. - рязко натисни педала на газта докрай и после кажи, дали има придърпване. Ако го има, обмисли какво ти писах по-нагоре...
- scorpion77
- Потребител
-
възможно ли е трудното палене и прекъсването да е от мокри свещи,днес проверих свещите,на 5 и 6 цилиндър бяха мокри,на 6 цилиндър направо си капеше вода от свеща
не съм много запознат,но мисля 4е ще се наложи да отварям главата

не съм много запознат,но мисля 4е ще се наложи да отварям главата

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2