Светофарът на Цариградско при Горубляне

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Светофарът на Цариградско при Горубляне

Мнение от vicho » 07 Сеп 2015, 17:22

cod-cdbp написа:Горят ми дългите да им мигам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

то пък, като мигаш - файда! те се чудят "защо" ...

както казах и в една друга тема, кат' си тъп - страдаш (лошото е, че страдат и другите около тебе) :bang:

ако все пак някой реши да бачка, да вземе да оправи светофарите и да пооблекчи и без това натоварения трафик :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Светофарър на Цариградско при Горубляне

Мнение от Bogat-Beden » 07 Сеп 2015, 21:53

Gqbriel написа:като цяло трябва да се обмисли вариянта десен завой без светофар...
в Разград го има на няколко места,зелено само за надясно :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 08 Сеп 2015, 1:01

Как може навсякъде по света светофарите да са с датчици по платната, които първата кола настъпва и самия светофар преценява и разпределя трафика???
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 08 Сеп 2015, 5:48

doomy525 написа:Как може навсякъде по света светофарите да са с датчици по платната, които първата кола настъпва и самия светофар преценява и разпределя трафика???

Тея датчици са да осигуряват зелена вълна доколкото знам :roll:
В София на Г.М. Димитров са такива датчиците и като,че има файда.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Сеп 2015, 6:12

Има файда чушки! Ако идваш от Интерпред и КАТ, майката ти се ебава! Светне за три секунди зелено, мигне три пъти и минат 3 коли.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 08 Сеп 2015, 9:37

Просто като решиха, че ще се прави ремонт трябваше да се направи една детелина и да няма светофар вече. Защо оставиха и пешеходните пътеки, ами не сложат 2 надлеза и да се приключи с това малоумно ограничение от 50. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 08 Сеп 2015, 9:47

Ти остави това, аз не мога да разбера при положение, че от кръговото на телевизионната кула има огромен ефект, защо продължват да правят нормлни кръстовища със сфетофари??? И под Цариградска при връзката на Горублянско и Дружба, при Семинарията... Сега чакам да видя каква простотия ще сътворят на България и Гешов, че уж до Нова година почвали да копат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 08 Сеп 2015, 10:04

speeder88 написа:Ти остави това, аз не мога да разбера при положение, че от кръговото на телевизионната кула има огромен ефект, защо продължват да правят нормлни кръстовища със сфетофари??? И под Цариградска при връзката на Горублянско и Дружба, при Семинарията... Сега чакам да видя каква простотия ще сътворят на България и Гешов, че уж до Нова година почвали да копат.

За да може след 1-2 години да разбият новият асфалт и чак тогава да направят кръгово. Защо като копаха метрото на лъвов мост не направиха направо кръговото, ами почнаха след една година и защо по дяволите е със светофари? А на Семинарията наистина не мога да разбера защо не направиха едно голямо кръгово :kuku: Няма ли да разширят южната дъга на околовръстното до магистралата?
Ето това са го измислили за България и Гешов. Пак си мисля, че може и по-добре, ама...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 08 Сеп 2015, 10:12

Принципно знам, че е ще такова, но то и на Семинарията щеше да е кръгово! Все тая... Чакам да докарат метрото до Хиподрума и Бели брези в близките няколко години и да спирам да карам кола градско в София.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Сеп 2015, 10:25

Кръговите и те са та*ак работа... Трябва детелини да се правят, ама явно няма толкова акъл...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Сеп 2015, 11:03

Светофарът на Горубляне винаги е бил зле регулиран, но по време на ремонта беше трагедия - колосалния трафик чакаше по 4-5 коли от Горубляне и Враждебна баавно да се източат. Може би заради градския транспорт - друга логична причина не намирам. След отварянето на платното не съм минавал, но ако продължава да е така, ще е поредното малоумие из софийските улици. Всички кръстовища по бул. България са зле регулирани (най-вече Каблешков), идиотията със светофарите на Лъвов мост няма изобщо да я коментирам. На Семинарията официалната версия за промяната на проекта е протеста на еко-организации срещу изсичането на много дървета от Борисовата, за да се построи кръгово. И пак светофарите са идиотски регулирани и си стават обичайните задръствания откъм Симеоновско и Св. Наум. Като цяло, освен финансов ефект за близките до ББ фирми, решенията с трафика в София са по-скоро половинчати и много закъснели. Раздадоха се разрешителни за строежи ангро без мисъл за инфраструктура, сега няма място да се построи такава и се правят скъпи глупости без реален ефект. Единственият реално решен проблем в града е кръстовището на ТВ кула, където беше ад, а сега се минава нормално по всяко време. Ползата от метрото е ясна.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 09 Сеп 2015, 12:20

cod-cdbp написа:
vicho написа:
Сондьора написа:Няма ли някога да се научат, че щом светне зелено тряя цялата колона да тръгне.

откъде толкова акъл :dunno:

Горят ми дългите да им мигам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не са ли ги учили, като остават 7, 8 секунди преди зеленото да си включват първа и в готовност или като се знаят че са бавни от по-рано ? :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Сеп 2015, 12:33

c7aH4eB написа:
cod-cdbp написа:
vicho написа:
Сондьора написа:Няма ли някога да се научат, че щом светне зелено тряя цялата колона да тръгне.

Не са ли ги учили, като остават 7, 8 секунди преди зеленото да си включват първа и в готовност или като се знаят че са бавни от по-рано ? :mhihi: :mhihi:
Колко е една милисекунда? Времевия интервал между светването на зелената светлина на светофара и звука от клаксона на пернишкия голф зад теб :mhihi:
Правят ми впечатление много хора,които започват да се изнасят още на червено бавничко :shock: ,дори с автоматик да са ,пак ми е странно,явно аз не разбирам нещо.. :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Сеп 2015, 13:08

Bogat-Beden написа:
c7aH4eB написа:
cod-cdbp написа:
vicho написа:

Колко е една милисекунда? Времевия интервал между светването на зелената светлина на светофара и звука от клаксона на пернишкия голф зад теб :mhihi:
Правят ми впечатление много хора,които започват да се изнасят още на червено бавничко :shock: ,дори с автоматик да са ,пак ми е странно,явно аз не разбирам нещо.. :paranoid:

Ако си забелязал,същите тези като светне зелено и забравят или търгват 2 пъти по -бавно...важното е да си отпред,кво разбирате вие :mhihi:
Напомня ми на една случка в квартала - спрял съм зад една А6 карана от една шматка,която на предните 2-3 светофара тотално ме изнерви с шофирането си,та спрели сме и си чакаме..червено - и тя малко по малко по малко напред напред и оп половината кола почти след светофара ииииии една ладичка явно с технически проблем или не мога да си го обясня - просто се вряза в Аудито челно :mhihi: (смея се защото скоростта беше много малка може би 30-а км/ч) и Аудито се сгъна,ако същата шматка не беше минала напред,нямаше да и отнесе предницата - но уви...

Тертипа е - да съм пред всички и да минавам леко леко напред - и по едно време да се пробват (доста често) с колата в ляво или дясно,най-често са коли и шофери,които незная какво да правят след като тръгнат но...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 09 Сеп 2015, 13:16

speeder88 написа:Има файда чушки! Ако идваш от Интерпред и КАТ, майката ти се ебава! Светне за три секунди зелено, мигне три пъти и минат 3 коли.

Всеки петък минимум 10 мин седя там и си умирисвам тавана на цигари :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата