Без преглед от Германия до БГ ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Без преглед от Германия до БГ ?

Мнение от m.dimitrov1992 » 12 Окт 2015, 16:12

Кола с БГ регистрация е в Германия и скоро и е изтекъл прегледа :mhihi: Да мине тамошния преглед излиза нерентабилно :mhihi: Много ли е рисковано да се докара на самоход до БГ :mhihi: Какви са санкциите ! Иначе си има гражданска и зелена карта 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Re: Без преглед от Германия до БГ ?

Мнение от wladio » 12 Окт 2015, 16:18

Без технически преглед,абсолютно нищо не е валидно.
Прави сам изводи....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 12 Окт 2015, 17:38

Колега този филм го играх с притесненията относно автомобил, който е в Норвегия.
На Бг табели е и има гражданска и зелена карта и всичко без преглед.

Нямахме проблеми, никъде по границите нито при проверки нито при нищо!

НО като влязохме в София веднага на 1вия пункт за ГТП с бележката за платен данък и двата талона ...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Окт 2015, 18:09

wladio написа:Без технически преглед,абсолютно нищо не е валидно.
Прави сам изводи....

точно така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 12 Окт 2015, 18:26

Подкрепям напълно колегите, без преглед никаква застраховка не важи, та сам си прави изводите. Колкото и да е скъпо минавай прегледа там, не е малко път и всичко се случва. А санкциите може да ти се сторят жълти стотинки, ако чисто теоретично както си без преглед /разбирай без застраховка/остържеш примерно някой калник на една новичка 7-ма серия или нещо подобно :D
Последна промяна michev на 12 Окт 2015, 18:29, променена общо 1 път
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 12 Окт 2015, 18:29

И къде по точно ще го спрат да му искат технически преглед от БГ. КОЙ разбира на БГ документи, унгарците или австрийците :mhihi: :mhihi:

Виж сега ако направиш бела по пътя нещата леееко може и да загрубеят. Но не съм сигурен

Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.

На вас пък кой ви каза че ...

Bavarcho написа:
wladio написа:Без технически преглед,абсолютно нищо не е валидно.
Прави сам изводи....

точно така.

?????

Още по малко в чужбина

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Окт 2015, 18:56

larry_boy написа: Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.

...

Абе и на мен така преди време един ми влезе у вратите- нямах преглед и му писаха акт за отнемане на предимство.
Ама изпуснах двайска на пода на патрулката... :mhihi:
Ако попаднеш на някой уставняк ще си опереш пешкира.
Недай си боже пък да стане ПТП в чужбина- ще ти свлекат кожата :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 12 Окт 2015, 19:16

zazomazo написа:
larry_boy написа: Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.

...

Абе и на мен така преди време един ми влезе у вратите- нямах преглед и му писаха акт за отнемане на предимство.

Интересува ме при евентуална проверка на пътя искат ли преглед, на границата искат ли преглед ? А за ПТП ясно че Х*я е голям и дебел :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 12 Окт 2015, 19:37

Никои по границите няма да ти търси преглед :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 12 Окт 2015, 19:44

освен ако не си съмнителен и не те вкарат на основна проверка ама шанса е 1%
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Окт 2015, 20:56

m.dimitrov1992 написа:
zazomazo написа:

...

Интересува ме при евентуална проверка на пътя искат ли преглед, на границата искат ли преглед ? А за ПТП ясно че Х*я е голям и дебел :mhihi:

Сега да не изляза като морализатор,със примерно и безупречно шофиране и безкомпромисно поддържана кола-далече съм от тази категория за съжаление...
НО си помисли,недай си боже чукнеш човек,там може и в пъти цената на с-класа да ти търсят..Моят кошер влезе за ремонт ден преди да му изтече прегледа,взех я от сервиза с изтекъл преглед и чист късмет,че на 10 метра имаше пункт -иначе си мислех до другия край на града (около 5-7 км ) да я карам на платформа,наречете ме луд или балък/страхливец,но... :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Окт 2015, 21:11

Sportakus написа:Никои по границите няма да ти търси преглед :yes:

От моя опит, точно това се гледа, личен опит с унгарците! Беше изтекъл преди няколко дни, но явно си гледат. Интересното е, че беше на излизане от държавата им и нямаше много какво да направят. Накрая се размина с почерпка от 20евро, сами дойдоха да си я просят.
Мен ми е чудно, къде ще мине преглед в Германия, без значение от цената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
Детайли за колата: кон

Мнение от mitkyyyy » 12 Окт 2015, 23:22

Защо да не важи застраховката когато нямаш преглед ? Когато си вземеш кола от автокъща т.е. без номера и си на ,,транзитки" да не би да минаваш преглед , а правиш само застраховка ? Мен ме спираха точно като си взех колата юни месец и си бях без преглед само с застраховка и нищо не ми казаха :dunno:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 13 Окт 2015, 6:52

Гледам и невярвам на ушите си... :mhihi:
Колегите са прави при ПТП нищо не ти важи никаква застраховка и т.н.
А за кой ти гледал? Това,че някой е минал 10тина пъти граници и никой не му го е потърсил така ще те спре цивилна кола в Австрия и ще ти искат и кръщелно и много добре са отворени,дори на кирилица.Кое за какво е,и до кога важи! Същото важи и за граница,просто не си попаднал.

п.с.Аз ако бях сигурно щял да карам на риск...като по-млади всякви щуротий правехме,сега избягвам. Той и света не е същия.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 13 Окт 2015, 7:09

madpetio написа:Гледам и невярвам на ушите си... :mhihi:
Колегите са прави при ПТП нищо не ти важи никаква застраховка и т.н.
А за кой ти гледал? Това,че някой е минал 10тина пъти граници и никой не му го е потърсил така ще те спре цивилна кола в Австрия и ще ти искат и кръщелно и много добре са отворени,дори на кирилица.Кое за какво е,и до кога важи! Същото важи и за граница,просто не си попаднал.

п.с.Аз ако бях сигурно щял да карам на риск...като по-млади всякви щуротий правехме,сега изягвам. Той и света не е същия.

о да и в словения сам ги виждал цивилките(особено ми се набива една цицореста полицайка в любляна :mhihi: ) искат ти и касов бон де си ходил да сереш :mhihi:
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

Следваща

Назад към Извън Темата