Без преглед от Германия до БГ ?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Без преглед от Германия до БГ ?
Кола с БГ регистрация е в Германия и скоро и е изтекъл прегледа
Да мине тамошния преглед излиза нерентабилно
Много ли е рисковано да се докара на самоход до БГ
Какви са санкциите ! Иначе си има гражданска и зелена карта 

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: Без преглед от Германия до БГ ?
Без технически преглед,абсолютно нищо не е валидно.
Прави сам изводи....
Прави сам изводи....
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега този филм го играх с притесненията относно автомобил, който е в Норвегия.
На Бг табели е и има гражданска и зелена карта и всичко без преглед.
Нямахме проблеми, никъде по границите нито при проверки нито при нищо!
НО като влязохме в София веднага на 1вия пункт за ГТП с бележката за платен данък и двата талона ...
На Бг табели е и има гражданска и зелена карта и всичко без преглед.
Нямахме проблеми, никъде по границите нито при проверки нито при нищо!
НО като влязохме в София веднага на 1вия пункт за ГТП с бележката за платен данък и двата талона ...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
wladio написа:Без технически преглед,абсолютно нищо не е валидно.
Прави сам изводи....
точно така.

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Подкрепям напълно колегите, без преглед никаква застраховка не важи, та сам си прави изводите. Колкото и да е скъпо минавай прегледа там, не е малко път и всичко се случва. А санкциите може да ти се сторят жълти стотинки, ако чисто теоретично както си без преглед /разбирай без застраховка/остържеш примерно някой калник на една новичка 7-ма серия или нещо подобно 

Последна промяна michev на 12 Окт 2015, 18:29, променена общо 1 път
only rear wheel drive
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
И къде по точно ще го спрат да му искат технически преглед от БГ. КОЙ разбира на БГ документи, унгарците или австрийците
Виж сега ако направиш бела по пътя нещата леееко може и да загрубеят. Но не съм сигурен
Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.
На вас пък кой ви каза че ...
?????
Още по малко в чужбина

Виж сега ако направиш бела по пътя нещата леееко може и да загрубеят. Но не съм сигурен
Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.
На вас пък кой ви каза че ...
Bavarcho написа:wladio написа:Без технически преглед,абсолютно нищо не е валидно.
Прави сам изводи....
точно така.
?????
Още по малко в чужбина
larry_boy написа: Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.
...
Абе и на мен така преди време един ми влезе у вратите- нямах преглед и му писаха акт за отнемане на предимство.
Ама изпуснах двайска на пода на патрулката...

Ако попаднеш на някой уставняк ще си опереш пешкира.
Недай си боже пък да стане ПТП в чужбина- ще ти свлекат кожата

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
zazomazo написа:larry_boy написа: Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.
...
Абе и на мен така преди време един ми влезе у вратите- нямах преглед и му писаха акт за отнемане на предимство.
Ама изпуснах двайска на пода на патрулката...![]()
Интересува ме при евентуална проверка на пътя искат ли преглед, на границата искат ли преглед ? А за ПТП ясно че Х*я е голям и дебел

- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
Никои по границите няма да ти търси преглед 

- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
освен ако не си съмнителен и не те вкарат на основна проверка ама шанса е 1%
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
m.dimitrov1992 написа:zazomazo написа:larry_boy написа: Преди точно две години години, един шоп ми блъсна служебният пикап. Пикапа бе с изтекъл преглед от преди 3 месеца. В резултат от случката - на мен фиш за 20лв. На ответника акт за несъобразена скорост. А гражданската си ми платиха 960 лв. като поп.
...
Ама изпуснах двайска на пода на патрулката...![]()
Интересува ме при евентуална проверка на пътя искат ли преглед, на границата искат ли преглед ? А за ПТП ясно че Х*я е голям и дебел
Сега да не изляза като морализатор,със примерно и безупречно шофиране и безкомпромисно поддържана кола-далече съм от тази категория за съжаление...
НО си помисли,недай си боже чукнеш човек,там може и в пъти цената на с-класа да ти търсят..Моят кошер влезе за ремонт ден преди да му изтече прегледа,взех я от сервиза с изтекъл преглед и чист късмет,че на 10 метра имаше пункт -иначе си мислех до другия край на града (около 5-7 км ) да я карам на платформа,наречете ме луд или балък/страхливец,но...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Sportakus написа:Никои по границите няма да ти търси преглед
От моя опит, точно това се гледа, личен опит с унгарците! Беше изтекъл преди няколко дни, но явно си гледат. Интересното е, че беше на излизане от държавата им и нямаше много какво да направят. Накрая се размина с почерпка от 20евро, сами дойдоха да си я просят.
Мен ми е чудно, къде ще мине преглед в Германия, без значение от цената.
- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
Защо да не важи застраховката когато нямаш преглед ? Когато си вземеш кола от автокъща т.е. без номера и си на ,,транзитки" да не би да минаваш преглед , а правиш само застраховка ? Мен ме спираха точно като си взех колата юни месец и си бях без преглед само с застраховка и нищо не ми казаха 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Гледам и невярвам на ушите си...
Колегите са прави при ПТП нищо не ти важи никаква застраховка и т.н.
А за кой ти гледал? Това,че някой е минал 10тина пъти граници и никой не му го е потърсил така ще те спре цивилна кола в Австрия и ще ти искат и кръщелно и много добре са отворени,дори на кирилица.Кое за какво е,и до кога важи! Същото важи и за граница,просто не си попаднал.
п.с.Аз ако бях сигурно щял да карам на риск...като по-млади всякви щуротий правехме,сега избягвам. Той и света не е същия.

А за кой ти гледал? Това,че някой е минал 10тина пъти граници и никой не му го е потърсил така ще те спре цивилна кола в Австрия и ще ти искат и кръщелно и много добре са отворени,дори на кирилица.Кое за какво е,и до кога важи! Същото важи и за граница,просто не си попаднал.
п.с.Аз ако бях сигурно щял да карам на риск...като по-млади всякви щуротий правехме,сега избягвам. Той и света не е същия.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
madpetio написа:Гледам и невярвам на ушите си...![]()
п.с.Аз ако бях сигурно щял да карам на риск...като по-млади всякви щуротий правехме,сега изягвам. Той и света не е същия.
о да и в словения сам ги виждал цивилките(особено ми се набива една цицореста полицайка в любляна

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2