M52TU Пали доста трудно и претриса на празен ход.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Re: M52TU Пали доста трудно и претриса на празен ход.

Мнение от EcLipSeR » 16 Юли 2013, 19:13

Проблема е напът да бъде решен.. Колата изпускала газ в цилиндрите и е давела от там идвало,трудното палене и бъркането на оборотите и тресенето, утре ще се занимаваме само с гЪз-та.Днес явно газта беше напълно свършила и колата си работеше перфектно на бензин. :mrgreen:
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 17 Юли 2013, 15:46

Таман щях да пиша и аз..ама ти си разбутал изпарителя.

виж му мембраната на редуктора да не е нацепена.

имаш някой инжектор който не задържа налягането и испуска газ или е за нови буталца.

ако си с риал инжектори имаха дефектан партида , смени буталцата на всичките и ще се оправи. после нов реглаж на газта и ще си самолет.

Другото от което го прави е някоя от задните ламбди сонди е умряла на бедно или богато ..провери ги как работят сппрямо предните.

но щом на бенз колата е ок , огледай газовите инжектор един по един и ги надуйте да видиш дали държат.

На диагностика вижте дали пада налягането в системата от мап сензора.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и 1998г
Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи

Мнение от iceman12 » 17 Окт 2015, 17:29

Колега кажи какво е станало с колата оправихте ли я, АЗ имам подобен проблем при мен започна от скоро трудно палене както казваш но понякога пали супер когато тя си реши, когато загрее притриса сваля оборотите около 600 и на газ и на бензин, и аз се чудя какво е и не разбирам мн мн по тези БМВ-та и се готвех да пусна тема но видях твойта и реших да пиша тук. Моя двигател е м52б20 98-година е колата на газ е фобос е газовата и точно пали трудно така доста често няма значение студена топла загряла когато тя реши, ако днес запали трудно на студено ама много трудно, то утре ще запали от раз на студено и така няма значение 1-2-3 мин ли я чакам загасена няма разлика ако ще и веднага пали добре когато тя реши, няма проблем с вървежа, не харчи повече, не гори масло нз какво я кара да не държи празен ход над 600 и да тресе направо полудявам вече почвам да съжалявам, че си всех БМВ :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 22 Окт 2015, 12:34

iceman12 написа:Колега кажи какво е станало с колата оправихте ли я, АЗ имам подобен проблем при мен започна от скоро трудно палене както казваш но понякога пали супер когато тя си реши, когато загрее притриса сваля оборотите около 600 и на газ и на бензин, и аз се чудя какво е и не разбирам мн мн по тези БМВ-та и се готвех да пусна тема но видях твойта и реших да пиша тук. Моя двигател е м52б20 98-година е колата на газ е фобос е газовата и точно пали трудно така доста често няма значение студена топла загряла когато тя реши, ако днес запали трудно на студено ама много трудно, то утре ще запали от раз на студено и така няма значение 1-2-3 мин ли я чакам загасена няма разлика ако ще и веднага пали добре когато тя реши, няма проблем с вървежа, не харчи повече, не гори масло нз какво я кара да не държи празен ход над 600 и да тресе направо полудявам вече почвам да съжалявам, че си всех БМВ :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

Една диагностика ще ти реши проблемите в живота
Изображение

Предишна

Назад към E39