Охладителна течност
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Охладителна течност
Здравейте! Скоро бях писал тема, че колата ми прегрява.. оказа се, че липсва известно количество охладителна течност. Сложих колкото трябва, но като покарам малко повече пак започва да се губи течността. Доливах няколко пъти.. например преди няколко дена пътувах извънградско, за 300 км после долях към 200 мл вода. Въпросът ми е, къде отива течността? Не мисля, че има нещо спукано, не съм виждал под колата изтекла вода.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
може да тече от водната помпа, или някой маркуч по системата, или радиатор парно или водния радиатор или ...... колегата горе ти е казал 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
При такъв разход на охл. течност ми се струва по-вероятно да тече от някъде. Махни кората от долу и я огледай добре при работещ двигател.
Аз имах подобен проблем преди време. Оказа се, че е напукана някаква пластмасова тръба около термостата. Течове не се виждаха, зщото там антифириза е с много висока температура и пръска или се изпрява само когато двигателя е загрят и работи, но все пак огледай за следи от пръски антифриз. В цялата мърсотия търси сиво-синкави следи от пръски 

- DrMasster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 tds
Аз си мисля че ако не е вред клапана на капачката на разширителния съд, изпуснатата течност се стича по трабичката която излиза от разширителниа съд и влиза в калника и затова теч да не се вижда (':dunno:')
най-удачен вариант е да вземеш с една гъба и да измиеш всеки маркуч старателно от мръсотии и кал и след това да проверяваш редовно за течове с една бяла салфетка...то синьото на антифриза избива веднага на бялото..само така можеш да видиш...и освен това не забравяй че радиаторите на бмв ,тези които разширителния съд е на самия корпус на радиатора,имат срок на годност..понеже са алуминиеви и се образуват ...хммм....има ли такава дума на БГ "пори" всмисъл дупчици от непрекъснатия процес "систола-дястола"...не се подлагат на ремонт а само нови макар че засега ти препоръчвам да изключиш маркучите и водна помпа...то антифриза може веднага да се изпарява но там където пада има ВИНАГИ синьа следа
с този метод ,измиване и после на съмнителни места търкане с бяла салфетка, е най-сигурния начин...
да ти вкарва вода в цилиндрите ако не е прегрявана колата е почти невъзможно...пък ако е била веднъж прегрявана винаги прегрява след това и от ауспуха излизат пари все едно си палил колата на студена зимна сутрин

да ти вкарва вода в цилиндрите ако не е прегрявана колата е почти невъзможно...пък ако е била веднъж прегрявана винаги прегрява след това и от ауспуха излизат пари все едно си палил колата на студена зимна сутрин
- iceman12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и 1998г
- Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи
Re: Охладителна течност
Какво се случи с колата колега оправи ли проблема аз имам подобен проблем и при мен се губи антифриз ?
- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Проверете за течове от маркучи,съединения и т.н.Ако има малък теч някъде може да не го забележите тъй като при темп.95-96 градуса водата/антифриза се изпарява много бързо.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
iceman12 написа:Какво се случи с колата колега оправи ли проблема аз имам подобен проблем и при мен се губи антифриз ?
Темата е от преди 8 години

11 мнения
• Страница 1 от 1