Охладителна течност

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Охладителна течност

Мнение от grants » 06 Юни 2007, 12:18

Здравейте! Скоро бях писал тема, че колата ми прегрява.. оказа се, че липсва известно количество охладителна течност. Сложих колкото трябва, но като покарам малко повече пак започва да се губи течността. Доливах няколко пъти.. например преди няколко дена пътувах извънградско, за 300 км после долях към 200 мл вода. Въпросът ми е, къде отива течността? Не мисля, че има нещо спукано, не съм виждал под колата изтекла вода.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Юни 2007, 12:27

щом изчезва-значи отива някъде. щом не е под колата-явно отива в цилиндрите! за съжаление сигурно си за нова гарнитура на главата или /по-лошото/ си кривнал направо главата!бегай в сервиз-не е на добре...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Юни 2007, 12:37

може да тече от водната помпа, или някой маркуч по системата, или радиатор парно или водния радиатор или ...... колегата горе ти е казал :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 06 Юни 2007, 12:47

При такъв разход на охл. течност ми се струва по-вероятно да тече от някъде. Махни кората от долу и я огледай добре при работещ двигател.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от grants » 06 Юни 2007, 18:43

забравих да спомена, че колата по никакъв начин не е променила поведението си на пътя, не мени оборотите..

Потребител
Аватар

Мнение от EBOR » 06 Юни 2007, 19:21

Аз имах подобен проблем преди време. Оказа се, че е напукана някаква пластмасова тръба около термостата. Течове не се виждаха, зщото там антифириза е с много висока температура и пръска или се изпрява само когато двигателя е загрят и работи, но все пак огледай за следи от пръски антифриз. В цялата мърсотия търси сиво-синкави следи от пръски :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от DrMasster » 06 Юни 2007, 19:40

Аз си мисля че ако не е вред клапана на капачката на разширителния съд, изпуснатата течност се стича по трабичката която излиза от разширителниа съд и влиза в калника и затова теч да не се вижда (':dunno:')

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 06 Юни 2007, 19:54

най-удачен вариант е да вземеш с една гъба и да измиеш всеки маркуч старателно от мръсотии и кал и след това да проверяваш редовно за течове с една бяла салфетка...то синьото на антифриза избива веднага на бялото..само така можеш да видиш...и освен това не забравяй че радиаторите на бмв ,тези които разширителния съд е на самия корпус на радиатора,имат срок на годност..понеже са алуминиеви и се образуват ...хммм....има ли такава дума на БГ "пори" всмисъл дупчици от непрекъснатия процес "систола-дястола"...не се подлагат на ремонт а само нови макар че засега ти препоръчвам да изключиш маркучите и водна помпа...то антифриза може веднага да се изпарява но там където пада има ВИНАГИ синьа следа ;) с този метод ,измиване и после на съмнителни места търкане с бяла салфетка, е най-сигурния начин...

да ти вкарва вода в цилиндрите ако не е прегрявана колата е почти невъзможно...пък ако е била веднъж прегрявана винаги прегрява след това и от ауспуха излизат пари все едно си палил колата на студена зимна сутрин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и 1998г
Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи

Re: Охладителна течност

Мнение от iceman12 » 18 Окт 2015, 13:35

Какво се случи с колата колега оправи ли проблема аз имам подобен проблем и при мен се губи антифриз ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 18 Окт 2015, 20:27

Проверете за течове от маркучи,съединения и т.н.Ако има малък теч някъде може да не го забележите тъй като при темп.95-96 градуса водата/антифриза се изпарява много бързо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Окт 2015, 20:44

iceman12 написа:Какво се случи с колата колега оправи ли проблема аз имам подобен проблем и при мен се губи антифриз ?

Темата е от преди 8 години :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Назад към E39