Зимни гуми - съвети
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Зимни гуми - съвети
Пичове дайте съвет за зимни гуми 205/55/р16 какви да избера, трябват ми гуми предимно за градско каране в София, не минавам повече от 10-15к км на година за това съм се ориентирал в ценови клас до 130 лв някъде
Последна промяна yellow23 на 20 Окт 2015, 23:26, променена общо 1 път
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Зимни гуми - съвети
Пич, щом е за граТСко каране няма грижи. В града никога не вдигаш повече от 40км/ч, а и няма начин да ти излезе някой на пътя. Взимай нещо евтино и това е. Само не забравяй да застрохваш колата и себе си.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
u`F`o написа:Пич, щом е за граТСко каране няма грижи. В града никога не вдигаш повече от 40км/ч, а и няма начин да ти излезе някой на пътя. Взимай нещо евтино и това е. Само не забравяй да застрохваш колата и себе си.
в София има и 80 км/ч граТЦСко, не че е проблем, а като цяло, ако си по-внимателен и зимни гуми не ти трябват, то по булевардите сняг - НЯМА

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Ако го изчистят няма ама миналата година когато имаше един сняг точно в час пик беше станало мазало в цяла София.
Аз лично закъсах при потегляне откръстовище, черен лед и сняг отгоре и ме бутаха някакви хора от спирката..
Аз лично закъсах при потегляне откръстовище, черен лед и сняг отгоре и ме бутаха някакви хора от спирката..

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Vicho, май ти остана неразбран майтапа. Зимната гума не се слага само заради снега, а най-вече заради ниската температура. ГраЦко/извънграЦко, искаш ли да си караш колата - треат ти зимни гуми. Ако упортребата на автомобила е минимална, само градско, не в пикови часове и тн. може би бих сложил и някоя бюджетна гума. Ако, обаче, колата си се експлоатира редовно, тогава не бих си правил експерименти със зимната гума. Не казвам, че задълже трябва да се взимат най-скъпите гуми, но поне нещо нормално. Верно, Нокиан не са най-евтините, нито са толкова бюджетни, но аз и още 3ма човека покрай мен (до толкова имам директен допир) сме супер доволни от WR A3 и WR D3. Сега след като бащата продаде Тойотата и даде WR D3ките с нея, ще залепи 4 нови WR D4 на е60ката. Очаквам ако не са надминали предишните, то поне да са също толкова добри.
- vicho
- старши ентусиаст
-
k.milanov написа:Ако го изчистят няма ама миналата година когато имаше един сняг точно в час пик беше станало мазало в цяла София.
спомням си го и аз, беше голям смях, ама в такива моменти си знаеш - "не тръгвам с колата"

Wierdo написа:Vicho, май ти остана неразбран майтапа. Зимната гума не се слага само заради снега, а най-вече заради ниската температура.
мда, защото летните стават на "кокал" и спиране - йок!
ТРЯБВА да се кара с читави гуми, дори и да не са скъпи, но колкото по-нови, толкова по-добре
като гледам, обаче, че едно 60% от колите на паркинга лятото си бяха със зимните гуми и сега ще карат с тях ми става зле

Debica, Nexen, Gislaved - която и да вземеш, няма да имаш ядове, поне докато са нови 

Не Мы такие, Жизнь такая
Ако ще караш само градско, а и не само, то взимай новата гума на Michelin CrossClimate и си свиркай.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Вие хубаво се заядохте с човека, че не си купува най-скъпите гуми, но най-вероятно никой не е проверил какви са цените на гумите за точно този размер.
Марковите гуми (Conti, Goodyear, Bridgestone и т.н.) започват от около 150-160 лв за брой.
За около 110-130 лв за брой могат да се вземат Gislaved, Kumho, Falken, Hankook, Toyo, че дори и Nokian W+
Марковите гуми (Conti, Goodyear, Bridgestone и т.н.) започват от около 150-160 лв за брой.
За около 110-130 лв за брой могат да се вземат Gislaved, Kumho, Falken, Hankook, Toyo, че дори и Nokian W+
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Не мисля, че някой се заяжда с човека. При такива цени, да си вземе едни Нокиани и да забрави за мъките. Все пак са 200 лева по-малко за 4 гуми сравнено с топ марките. Освен това, смея да твърдя,че Нокиан въобще не е компромисен вариант, напротив, много са си добри. Писал съм поне 4-5 мнения вече и само ги хваля, нищо че не получавам дивиденти за това 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Wierdo написа:Не мисля, че някой се заяжда с човека. При такива цени, да си вземе едни Нокиани и да забрави за мъките. Все пак са 200 лева по-малко за 4 гуми сравнено с топ марките. Освен това, смея да твърдя,че Нокиан въобще не е компромисен вариант, напротив, много са си добри. Писал съм поне 4-5 мнения вече и само ги хваля, нищо че не получавам дивиденти за това
DAYTON ,SAVA,BARUM – хубави гуми,дори повече от хубави,NOKIAN малко като цена отива при Конти и т.н
За по-маломощни коли,спокойно шофьори ,които не обикалят планината,не карат бързо не спират рязко (не говоря за есктремни ситуации) те тогава - "скъпи" гуми може да се пренебрегнат,зимна гума се избира по поведение на мокро а не на сняг

Но ако колата е по-мощна ,тогава има резон да се заложи на нещо "марково" и доказало себе си...аз лично въпреки X drive-a съм в дилема дали Nokian D4 или MIchelin,Conti,Dunlop - защото имам кофти опит с поведението им на киша и сняг в завои...
За закъсване по нагорнище трябва да е чист лед за да не тръгна,но в завои е голямата драма
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
За е46цата 330ка съм с Нокиан WR A3, супер доволен съм! Имам чуството, че имат повече грип на мокро отколкото летните ми Фалкени. И двете са купувани нови. Тогава когато аз взех асиметричния Нокиан 225/45/17, взех и симетрични демек Д3 Нокиани за Тойотата на бащата 195/65/15. Той също остана супер доволен и нямаше да ги смени, ако не беше продал колата. Както писах по-горе сега вече съм му поръчал 225/50/17 Д4 за е60ката. Ако можеш да дочакащ април догодина, ще дам точно мнение
Gqbriel, единственото за което не съм съгласен с теб, е че DAYTON ,SAVA,BARUM са по-хубави от Нокиан. Цената може да им е по-хубава, но не мисля че като качества са същите. Това не значи, че са лоши, нито че мнението ми е меродавно, просто не съм карал такива. До сега На моите коли съм карал първо БФ Гудрич и Нокиан. И от двете съм адски доволен, но Нокиана бие Гудрича определено, особено на мокро и спирачен път като цяло.
ПП
Gqbriel, земи си Д4-ките, няма да съжаляваш. Очаквам да са по-добри от Д3ките, ма даже да са същите за много добри.

Gqbriel, единственото за което не съм съгласен с теб, е че DAYTON ,SAVA,BARUM са по-хубави от Нокиан. Цената може да им е по-хубава, но не мисля че като качества са същите. Това не значи, че са лоши, нито че мнението ми е меродавно, просто не съм карал такива. До сега На моите коли съм карал първо БФ Гудрич и Нокиан. И от двете съм адски доволен, но Нокиана бие Гудрича определено, особено на мокро и спирачен път като цяло.
ПП
Gqbriel, земи си Д4-ките, няма да съжаляваш. Очаквам да са по-добри от Д3ките, ма даже да са същите за много добри.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Wierdo написа:За е46цата 330ка съм с Нокиан WR A3, супер доволен съм! Имам чуството, че имат повече грип на мокро отколкото летните ми Фалкени. И двете са купувани нови. Тогава когато аз взех асиметричния Нокиан 225/45/17, взех и симетрични демек Д3 Нокиани за Тойотата на бащата 195/65/15. Той също остана супер доволен и нямаше да ги смени, ако не беше продал колата. Както писах по-горе сега вече съм му поръчал 225/50/17 Д4 за е60ката. Ако можеш да дочакащ април догодина, ще дам точно мнение![]()
ПП
Не съм казал,че са DAYTON са по-донри от Нокиан,а това са евтиния и добър вариянт гуми,за изрброеното от мен като стил на шофиране...
Нокиан са по-скоро в ценови клас на КОнти и т.н...
Аз като се познавам,май ще взема познатото зло..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Kaкво ще препоръчате в диапазона 80-90лв
За сега се двоумя между кумхо и барум, и двете имат добри резултати на адак.
Дебицата нещо негативи чувам от познати и ще я прескоча
Kumho WP51
Barum POLARIS 3
За сега се двоумя между кумхо и барум, и двете имат добри резултати на адак.
Дебицата нещо негативи чувам от познати и ще я прескоча
Kumho WP51
Barum POLARIS 3
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Hristo написа:...
аз бих заложил на барума, има типична за зимни условия шарка, докато кумхото е по-скоро "мокра" гума (зависи къде ще караш де)
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3