Зимни гуми - съвети

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Зимни гуми - съвети

Мнение от yellow23 » 20 Окт 2015, 21:46

Пичове дайте съвет за зимни гуми 205/55/р16 какви да избера, трябват ми гуми предимно за градско каране в София, не минавам повече от 10-15к км на година за това съм се ориентирал в ценови клас до 130 лв някъде
Последна промяна yellow23 на 20 Окт 2015, 23:26, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Зимни гуми - съвети

Мнение от u`F`o » 20 Окт 2015, 22:50

Пич, щом е за граТСко каране няма грижи. В града никога не вдигаш повече от 40км/ч, а и няма начин да ти излезе някой на пътя. Взимай нещо евтино и това е. Само не забравяй да застрохваш колата и себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Окт 2015, 9:33

u`F`o написа:Пич, щом е за граТСко каране няма грижи. В града никога не вдигаш повече от 40км/ч, а и няма начин да ти излезе някой на пътя. Взимай нещо евтино и това е. Само не забравяй да застрохваш колата и себе си.

в София има и 80 км/ч граТЦСко, не че е проблем, а като цяло, ако си по-внимателен и зимни гуми не ти трябват, то по булевардите сняг - НЯМА :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 21 Окт 2015, 9:46

Ако го изчистят няма ама миналата година когато имаше един сняг точно в час пик беше станало мазало в цяла София.
Аз лично закъсах при потегляне откръстовище, черен лед и сняг отгоре и ме бутаха някакви хора от спирката.. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 21 Окт 2015, 10:00

Vicho, май ти остана неразбран майтапа. Зимната гума не се слага само заради снега, а най-вече заради ниската температура. ГраЦко/извънграЦко, искаш ли да си караш колата - треат ти зимни гуми. Ако упортребата на автомобила е минимална, само градско, не в пикови часове и тн. може би бих сложил и някоя бюджетна гума. Ако, обаче, колата си се експлоатира редовно, тогава не бих си правил експерименти със зимната гума. Не казвам, че задълже трябва да се взимат най-скъпите гуми, но поне нещо нормално. Верно, Нокиан не са най-евтините, нито са толкова бюджетни, но аз и още 3ма човека покрай мен (до толкова имам директен допир) сме супер доволни от WR A3 и WR D3. Сега след като бащата продаде Тойотата и даде WR D3ките с нея, ще залепи 4 нови WR D4 на е60ката. Очаквам ако не са надминали предишните, то поне да са също толкова добри.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 21 Окт 2015, 10:34

k.milanov написа:Ако го изчистят няма ама миналата година когато имаше един сняг точно в час пик беше станало мазало в цяла София.
Аз лично закъсах при потегляне откръстовище, черен лед и сняг отгоре и ме бутаха някакви хора от спирката.. :mrgreen:

спомням си го и аз, беше голям смях, ама в такива моменти си знаеш - "не тръгвам с колата"

:mhihi:

Wierdo написа:Vicho, май ти остана неразбран майтапа. Зимната гума не се слага само заради снега, а най-вече заради ниската температура.

мда, защото летните стават на "кокал" и спиране - йок!

ТРЯБВА да се кара с читави гуми, дори и да не са скъпи, но колкото по-нови, толкова по-добре

като гледам, обаче, че едно 60% от колите на паркинга лятото си бяха със зимните гуми и сега ще карат с тях ми става зле :mhihi: :bowdown: :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 21 Окт 2015, 10:38

Debica, Nexen, Gislaved - която и да вземеш, няма да имаш ядове, поне докато са нови :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Окт 2015, 11:05

Ако ще караш само градско, а и не само, то взимай новата гума на Michelin CrossClimate и си свиркай.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 21 Окт 2015, 11:15

Вие хубаво се заядохте с човека, че не си купува най-скъпите гуми, но най-вероятно никой не е проверил какви са цените на гумите за точно този размер.
Марковите гуми (Conti, Goodyear, Bridgestone и т.н.) започват от около 150-160 лв за брой.
За около 110-130 лв за брой могат да се вземат Gislaved, Kumho, Falken, Hankook, Toyo, че дори и Nokian W+
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 21 Окт 2015, 11:56

Не мисля, че някой се заяжда с човека. При такива цени, да си вземе едни Нокиани и да забрави за мъките. Все пак са 200 лева по-малко за 4 гуми сравнено с топ марките. Освен това, смея да твърдя,че Нокиан въобще не е компромисен вариант, напротив, много са си добри. Писал съм поне 4-5 мнения вече и само ги хваля, нищо че не получавам дивиденти за това ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Окт 2015, 12:41

Wierdo написа:Не мисля, че някой се заяжда с човека. При такива цени, да си вземе едни Нокиани и да забрави за мъките. Все пак са 200 лева по-малко за 4 гуми сравнено с топ марките. Освен това, смея да твърдя,че Нокиан въобще не е компромисен вариант, напротив, много са си добри. Писал съм поне 4-5 мнения вече и само ги хваля, нищо че не получавам дивиденти за това ;)

DAYTON ,SAVA,BARUM – хубави гуми,дори повече от хубави,NOKIAN малко като цена отива при Конти и т.н
За по-маломощни коли,спокойно шофьори ,които не обикалят планината,не карат бързо не спират рязко (не говоря за есктремни ситуации) те тогава - "скъпи" гуми може да се пренебрегнат,зимна гума се избира по поведение на мокро а не на сняг ;)

Но ако колата е по-мощна ,тогава има резон да се заложи на нещо "марково" и доказало себе си...аз лично въпреки X drive-a съм в дилема дали Nokian D4 или MIchelin,Conti,Dunlop - защото имам кофти опит с поведението им на киша и сняг в завои...
За закъсване по нагорнище трябва да е чист лед за да не тръгна,но в завои е голямата драма
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 21 Окт 2015, 14:18

За е46цата 330ка съм с Нокиан WR A3, супер доволен съм! Имам чуството, че имат повече грип на мокро отколкото летните ми Фалкени. И двете са купувани нови. Тогава когато аз взех асиметричния Нокиан 225/45/17, взех и симетрични демек Д3 Нокиани за Тойотата на бащата 195/65/15. Той също остана супер доволен и нямаше да ги смени, ако не беше продал колата. Както писах по-горе сега вече съм му поръчал 225/50/17 Д4 за е60ката. Ако можеш да дочакащ април догодина, ще дам точно мнение ;)

Gqbriel, единственото за което не съм съгласен с теб, е че DAYTON ,SAVA,BARUM са по-хубави от Нокиан. Цената може да им е по-хубава, но не мисля че като качества са същите. Това не значи, че са лоши, нито че мнението ми е меродавно, просто не съм карал такива. До сега На моите коли съм карал първо БФ Гудрич и Нокиан. И от двете съм адски доволен, но Нокиана бие Гудрича определено, особено на мокро и спирачен път като цяло.

ПП
Gqbriel, земи си Д4-ките, няма да съжаляваш. Очаквам да са по-добри от Д3ките, ма даже да са същите за много добри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Окт 2015, 14:42

Wierdo написа:За е46цата 330ка съм с Нокиан WR A3, супер доволен съм! Имам чуството, че имат повече грип на мокро отколкото летните ми Фалкени. И двете са купувани нови. Тогава когато аз взех асиметричния Нокиан 225/45/17, взех и симетрични демек Д3 Нокиани за Тойотата на бащата 195/65/15. Той също остана супер доволен и нямаше да ги смени, ако не беше продал колата. Както писах по-горе сега вече съм му поръчал 225/50/17 Д4 за е60ката. Ако можеш да дочакащ април догодина, ще дам точно мнение ;)

Gqbriel, единственото за което не съм съгласен с теб, е че DAYTON ,SAVA,BARUM са по-хубави от Нокиан. Цената може да им е по-хубава, но не мисля че като качества са същите. Това не значи, че са лоши, нито че мнението ми е меродавно, просто не съм карал такива. До сега На моите коли съм карал първо БФ Гудрич и Нокиан. И от двете съм адски доволен, но Нокиана бие Гудрича определено, особено на мокро и спирачен път като цяло.

ПП
Gqbriel, земи си Д4-ките, няма да съжаляваш. Очаквам да са по-добри от Д3ките, ма даже да са същите за много добри.

Не съм казал,че са DAYTON са по-донри от Нокиан,а това са евтиния и добър вариянт гуми,за изрброеното от мен като стил на шофиране...
Нокиан са по-скоро в ценови клас на КОнти и т.н...

Аз като се познавам,май ще взема познатото зло..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 26 Окт 2015, 16:06

Kaкво ще препоръчате в диапазона 80-90лв
За сега се двоумя между кумхо и барум, и двете имат добри резултати на адак.
Дебицата нещо негативи чувам от познати и ще я прескоча

Kumho WP51
img_25005.jpg

Barum POLARIS 3
img_3776.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 26 Окт 2015, 16:08

Hristo написа:...

аз бих заложил на барума, има типична за зимни условия шарка, докато кумхото е по-скоро "мокра" гума (зависи къде ще караш де)

Следваща

Назад към Извън Темата