Колеги препоръчайте слушалки с добър звук.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Колеги препоръчайте слушалки с добър звук.

Мнение от skipper » 22 Май 2013, 22:46

Изображение Такива ти трябват ! Много добър звук вадят (поне според мен , де ) :)
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 23 Май 2013, 1:27

skipper написа:Изображение Такива ти трябват ! Много добър звук вадят (поне според мен , де ) :)

Дай 500 ЛЕа :lol:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Май 2013, 13:24

@Maximilian-E46

Това със слушалките е много дълга тема. Важно е за теб какво искаш и каква музика харесваш. Като цяло най-добрите слушалки са отворен тип. Там обаче цените са олеле. Аз слушам със Shure srh440, които са полуотворен тип и се водят студийни слушалки. Може да пробваш и по евтините варианти на AKG, но на мен лично не ми харесаха, заради прекалено силния бас.

Изображение

Снимката съм я взел от Гугъл, но това е комплекта който идва в кутията.

Също е много важно какво качество е музиката която слушаш. Ако искаш да слушаш 128kb mp3 ще се откажеш доста бързо да го правиш с хубави слушалки, освен ако не те кефи, пукане и дрънчене като от ламарина в ушите.

Следващото условие, освен хубаво качество на музикалните носители и предаватели (слушалките), е да имаш читава система, която да преобразува цифровия звук в аналогов, за да можеш да го чуеш.

Демек ако ще слушаш от компютъра ти трябва външна звукова карта. Най-често срещаните са на Creative. Но има и други производители и то доста скъпи.

Темата като цяло е необятна и цените никак не са малки ако искаш да слушаш качествен звук.

Иначе препоръчаните от мен слушалки купих за 160лв., като единствения им кусур, е че след 3 часа с тях започват да ми натъртват ушната мида. Явно се сплескват малко възглавничките. Решение на проблема има, но не смятам да го обсъждам тук :)

Аз лично бих бягал от на Dr. Dre слушалките и бих се ориентирал към такива, които покриват цялото ухо, защото са много по-удобни.

П.П.
Пробвал съм и Aurvana Live на Creative. Също страхотни слушалки. Само, че са около 200лв по спомен.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 23 Май 2013, 13:36

Или само класическа музика слушате с тия слушалки които си купувате или не сте слушали Dre-тата :mhihi:
Нормално е да не харесвате хубавите и скъпи слушалки... Все пак сме БГ. Форум, всеки трябва да си похвали своето, то и за това няма две мнения които да препоръчват един и същ продукт :wave: И мен не ме кефи че се казват Dr.Dre, но слушалките са един път... Силно се надявам че сте ги слушали преди да коментирате, защото иначе е безсмислено... :bchug:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 23 Май 2013, 13:58

Boyadjiev написа:Или само класическа музика слушате с тия слушалки които си купувате или не сте слушали Dre-тата :mhihi:
Нормално е да не харесвате хубавите и скъпи слушалки... Все пак сме БГ. Форум, всеки трябва да си похвали своето, то и за това няма две мнения които да препоръчват един и същ продукт :wave: И мен не ме кефи че се казват Dr.Dre, но слушалките са един път... Силно се надявам че сте ги слушали преди да коментирате, защото иначе е безсмислено... :bchug:

Няма нищо лошо да ти харесват определени слушалки. Те са въпрос на вкус. Щом те радват заповядай :) За мен са неоснователно скъп продукт, почиващ върху някакъв измислен PR. Също като Iphone :) Това обаче не трябва да те кара да ги искаш по-малко.

Пак повтарям! Слушалки се избират със слух. Взимаш си любимите 4-5 парчета. Сваляш си ги на плеър, който да възпроизвежда същите, във flac формат, или поне във максимално високо качество на mp3, и отиваш да ги прослушаш слушалките. А ако някой ти каже, че не може просто отиваш и купуваш от конкуренцията.

Слушалки не се купуват само по съвет от форуми, или защото Др. Дре или Др. Албан са направили собствена линия слушалки и сульо и пульо слушат с тях.

Макар, че масите така си купуват очила, телефони и тн. Брат Пит има Iphone!!! И аз ще си взема :mhihi: (Само дето на Брат ти Пит тази играчка му я подаряват заедно с тлъст чек)

Хайде повече мнения няма да давам, ако им се кефи толкова автора на темата на тези Дре-та да ги взима и да им се радва. :bchug:

Но ако иска да погледне трезво на нещата, нека прослуша 10 модела от по 100 до 500лв. слушалки и тогава да реши. Има достатъчно ревюта на слушалки в интернет и може да отсее някакви мнения преди да иде и да пробва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Май 2013, 14:11

Гледам доста разбирате от слушалки, въпросът ми е има ли някакъв напредък по намаляване вредата им, върху слуха на човек. Не ползвам от много време, понеже са си бич за слуха, но също така не съм и ползвал качествени, които дискутирате в темата.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 23 Май 2013, 14:31

http://www.gplay.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%B9% ... -7-1-black

Zubcho,ти спомена нещо за слушалки с външна звукова карта,тези са с такава,същите без звуковата карта са 109лв тези са 129,какво мислиш за тях?Също това което казваш самите слушалки да са големи за да ти покриват ушите,тези са доста големи и преглеждайки няколко ревюта покриват ушите на 100% и са много удобни.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 23 Май 2013, 15:04

Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 23 Май 2013, 17:34

Под външна звукова карта визирам такава, която се поставя на PCI или PCI-e слот на дънната платка, защото повечето дънни платки идват с вграден звук, който е горе долу читав, но не може да надмине скъпите звукови карти.

Изглежда така...

Изображение

Има много други производители и модели.

Le Transporteur написа:Гледам доста разбирате от слушалки, въпросът ми е има ли някакъв напредък по намаляване вредата им, върху слуха на човек. Не ползвам от много време, понеже са си бич за слуха, но също така не съм и ползвал качествени, които дискутирате в темата.

Бич за слуха е, когато слушаш силно, с много яки баси и тн. До колкото знам се създава определено налягане и това не е хич добре за тъпанчето. Важно е да не се прекалява със силата на звука. Много хора не го разбират това. Няма разлика дали ще си увредиш слуха от силна музика в слушалки или силни шумове на улицата или в работата.

Maximilian-E46 написа:http://www.gplay.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-ttesports-shock-spin-hd-7-1-black

Zubcho,ти спомена нещо за слушалки с външна звукова карта,тези са с такава,същите без звуковата карта са 109лв тези са 129,какво мислиш за тях?Също това което казваш самите слушалки да са големи за да ти покриват ушите,тези са доста големи и преглеждайки няколко ревюта покриват ушите на 100% и са много удобни.

1. Хубаво да кажеш какъв бюджет имаш приготвен за слушалки.
2. Хубавите слушалки комбинирани с читава звукова карта ще се представят добре и в игри и за музика.
3. За какво искаш да ползваш самите слушалки.

Тези които имам аз, ги ползвам за да слушам музика от компютъра, да гледам филми и да играя игри. Доволен съм от тях.
Препоръчвам ти просто да си определиш горната граница на парите и тогава да идеш и да прослушаш няколко вида слушалки.

По добре бягай от тези 5.1 и 7.1 слушалки, освен ако не си професионален геймър и е нужно да не вдигаш шум и да чуеш ако някой идва да те убие отзад.

П.П.
В момента в Plesio има Creative Aurvana Live на 149лв., което е много добра цена. Обади им се и ако имат налични такива изобщо не го мисли, а отивай да ги купуваш. Тези слушалки са копие на DENON AH-D1001 (Suggested Retail Price: $149.99) и са много добри. Говорителите вътре са същите. Аз исках да си купя такива, но просто цената ми идваше тогава в повече.

Може да видиш и тези.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 23 Май 2013, 22:02

Относно Креатива... страхотна слушалка доста съм ги продавал/тествал/гърчил и тн ... много радва
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 24 Май 2013, 1:43

Закупени Razer Electra.

Изображение

Много съм доволен колеги !
A.J DARKHOLME

Аватар

Мнение от skimu4ka » 04 Ное 2015, 21:29

Препоръчайте нещо евтино със добър корпус. Трябват ми за DIY.

Аватар

Мнение от skimu4ka » 10 Ное 2015, 0:04

Отзиви за Филипс, масови модели до 50лв някой има ли?

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 10 Ное 2015, 2:40

Преди ползвах in-ear на Филипс, горе-долу в този ценови клас и бях доволен, но бързо се скапваха, един път ми отказа едната слушалка и минах на Senheiser. Имах CX175, сега си взех от новата им серия 1.00, ама съм леееко разочарован и може би ще загледам или по-висок модел от тази серия или CX475, че нещо са на аванта сега тук в Лондон и вървят по 20 паунда. Ако някой има впечатления от тях, да казва...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 10 Ное 2015, 12:21

сега съм с некъв асус и мога да твърдя че са доста добри , мисля че са под 100 лв
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата