Touran Typ 1T 1.9 TDI - въпроси
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Re: Touran Typ 1T 1.9 TDI - въпроси
Взехме юни 2015 , Тауран 2011г (Феислифт) от Хамбург на 234 хил км 1,4 ТФСИ (1,4 бензин компресор+турбо 150кс) на метан. За скромните ми около 2000км на тази кола ,аз я заобикнах. Има 7 предавки с ДСГ кутия, разхода е прекрасен с тоя метан. Возията е доста приятна, седалките са големи и удобни. Музиката е доста прилична, специално този беше с доста екстри ( Климатроник, халогени, темпомат, кожа, борд, мп3).
Единственото което не ми хареса като цяло е това че липсва уред за температурата на мотора.
Единственото което не ми хареса като цяло е това че липсва уред за температурата на мотора.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
4 моушън ли е?deyan-enchev написа:Най-сетне си купих такава скрап. Първа регистрация 03.2010, 1.9 TDI с DPF .. 6ск и 6+1 места.
Сега остава да си купя дистанционно за Webasto, да го кодирам и да махам катализатори и филтри, че да живне.
Покарах я 30 км из София днеска, доволен съм - само бях забравил кво е това ръчка в града, ама ще свикна предполагам.
Готина скрап, вози прилично.

Честито между другото

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не обикновен си е на предно. Голяма стрела
днес изпреварих 280 по 8ми Декември като идвах в офиса ... направих му две дължини.
Мерси.

Мерси.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
deyan-enchev написа:Не обикновен си е на предно. Голяма стреладнес изпреварих 280 по 8ми Декември като идвах в офиса ... направих му две дължини.
Мерси.
xaxaxaxaxa, това беше добро

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
шшш как бе, даже карах на 3та, че много върти гуми ако стартираме от място.
Ето малко снимки, успях да си сваля от обявата в сайта, преди да я свалят.
Сега е доста по-мръсна и с убийствено Random СВ номер

Ето малко снимки, успях да си сваля от обявата в сайта, преди да я свалят.
Сега е доста по-мръсна и с убийствено Random СВ номер

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Супер изглежда, Честито и от мен

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
LuBo1 написа:Взехме юни 2015 , Тауран 2011г (Феислифт) от Хамбург на 234 хил км 1,4 ТФСИ (1,4 бензин компресор+турбо 150кс) на метан. За скромните ми около 2000км на тази кола ,аз я заобикнах. Има 7 предавки с ДСГ кутия, разхода е прекрасен с тоя метан. Возията е доста приятна, седалките са големи и удобни. Музиката е доста прилична, специално този беше с доста екстри ( Климатроник, халогени, темпомат, кожа, борд, мп3).
Има уред за температура на охладителната течност.
При моя е долу в дясно от оборотомера, до уреда за горивото.
При модела от 2011 година той е вграден в оборотомера:

Музиката е доста прилична за такъв кош наистина, доста съм изненадан и аз.
Поне като я усилиш не се чува хлопащата кора отзад

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
deyan-enchev написа:LuBo1 написа:Взехме юни 2015 , Тауран 2011г (Феислифт) от Хамбург на 234 хил км 1,4 ТФСИ (1,4 бензин компресор+турбо 150кс) на метан. За скромните ми около 2000км на тази кола ,аз я заобикнах. Има 7 предавки с ДСГ кутия, разхода е прекрасен с тоя метан. Возията е доста приятна, седалките са големи и удобни. Музиката е доста прилична, специално този беше с доста екстри ( Климатроник, халогени, темпомат, кожа, борд, мп3).
Има уред за температура на охладителната течност.
При моя е долу в дясно от оборотомера, до уреда за горивото.
При модела от 2011 година той е вграден в оборотомера:
Музиката е доста прилична за такъв кош наистина, доста съм изненадан и аз.
Поне като я усилиш не се чува хлопащата кора отзад
колегата вероятно има предвид за температурата на маслото. на мойто поло показва температурата и гледам сега зимата, че му трябват 15-16 километра (от които около 10 са ми магистрала..) за да стигне 90 градуса.
и според мен като цяло на по-новите VW-та най-обикновената музика им е добра.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Извинявам се за вероятно глупавият въпрос предварително. Та гледам обяви на голфове преди малко специално 1.4 турбо бензин и 2.0 бензин модели 2005-6 година ей така просто информативно. И гледам цените в България вървят около 8-10 бона лева. До тук добре, обаче отварям аутоскаут.хл да видя как вървят в Холандия и установявам че цените са от 9-10 бона обаче в ЕВРО
Къде е ключа от палатката за такава огромна разлика? То да са 2-3-4 хиляди лева разлика как да е, но 10 бона лева е огромна разлика. И още един въпрос - какви са отзивите за тия 1.4 турбо мотори на ваген груп? Проблемни ли са?

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Тук търговците от Авто къщите ги вземат по 10 парчета на куп и им правят големи отстъпки навън.
Отделно и почти всички имат някакви удари и проблеми по електрониката и още допълнителна отстъпка и тук замаазват положението като сложат някой датчик от морга който умира два месеца след покупка.
Страшна мафия са всички автокъщи. 90% удряни коли на 350 000 км. ти ги представят "като нова е"!
Отделно и почти всички имат някакви удари и проблеми по електрониката и още допълнителна отстъпка и тук замаазват положението като сложат някой датчик от морга който умира два месеца след покупка.
Страшна мафия са всички автокъщи. 90% удряни коли на 350 000 км. ти ги представят "като нова е"!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Честитo колега за новата кола.
PS. Само на 350 000 ли?
PS. Само на 350 000 ли?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Зависи от годината, но да повечето коли наистина са с въртян километраж - включително и тая която купих аз.
При сравнително нов автомобил като проверите сервизната история излизат лесно разликите в километрите. Моята няма сервизна история в VW за 1 година - след изтичането на гаранцията и тогава вероятно е върната.
Все пак километрите не са толкова важни колкото общото състояние на автомобила.
Има разлика и как са изминати тия километри. Ако е карана предимно извънградско на дълги разстояния интерира ще е по-запазен.
При сравнително нов автомобил като проверите сервизната история излизат лесно разликите в километрите. Моята няма сервизна история в VW за 1 година - след изтичането на гаранцията и тогава вероятно е върната.
Все пак километрите не са толкова важни колкото общото състояние на автомобила.
Има разлика и как са изминати тия километри. Ако е карана предимно извънградско на дълги разстояния интерира ще е по-запазен.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2