По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Е кое е полвинчато интерпретирано? Аз не интерпретирам нищо. Просто питам какво яде ти за 4лв днес колкото ти е отделила статистиката.
А ето ти интерпретация на резултатите, ако искаш- понеже стойността е осреднена ако ти днес си ял за 8лв, то някой трябва да е ял за 2. Ако Дилян Пеевски днес изяде едно прасенце сукалче в реномиран ресторант за 1000лв, то 250 други човека днес не трябва да ядат нищо. Е това е интерпретация!!!
И понеже много вярваш на статистиката вземи разгледай публикуваните тия дни доходи на депутатите и министрите от Сметната палата. Там контрола също е ужасно строг и всичко декларирано е на 100% вярно.
А ето ти интерпретация на резултатите, ако искаш- понеже стойността е осреднена ако ти днес си ял за 8лв, то някой трябва да е ял за 2. Ако Дилян Пеевски днес изяде едно прасенце сукалче в реномиран ресторант за 1000лв, то 250 други човека днес не трябва да ядат нищо. Е това е интерпретация!!!
И понеже много вярваш на статистиката вземи разгледай публикуваните тия дни доходи на депутатите и министрите от Сметната палата. Там контрола също е ужасно строг и всичко декларирано е на 100% вярно.

- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Borymeckata написа:Пичове, напълнихте хубавата тема със статистика... Разберете, не всичко в тоя живот е материално, не всичко се измерва в цифри и не всичко може да се сложи на масата за сравнение. Минимална заплата, килограми месо и хляб, дни отпуска и месечни вноски по кредита... Всичко е вярно, това наистина са фактори за качеството на живот, но не го предопределят сами по себе си. По тази логика, аз би трябвало да съм бил най-щастлив през тези години и месеци от живота си, когато съм взимал най-голяма заплата. Така ли е? Ами не - живеех на квартира в друг град, далеч от семейството и приятелите си, бачках на ново място с непознати и често - враждебни хора, пътувах много и имах всекидневни въпроси за решване. После бях една година безработен и да ви кажа - това беше най-безгрижната и спокойна година през целия ми живот. Направо ми се плачеше, когато свърши, защото знаех, че е минала и никога няма да се повтори, никога вече...
Извод - не е размерът на заплатата ми е това, което ме прави щастлив или нещастен. Има и други фактори, разберете го...
Съгласен съм, че състоянието "добре" не може да бъде изчислено единствено с материалното. Самото понятие е твърде субективно, за да може да бъде даден еднозначен отговор, но не това беше опита ми. По-скоро бях провокиран от твърденията, че с доходите от преди 1989 г., е било възможно да се купят повече неща. Може би е бил в сферата на оф-топика...
Всеки сам определя, кое за него е по-добре и аз дълбоко уважавам това.
Все пак не мога да бъда съгласен тогава, когато се изговарят неистини, които лесно могат да бъдат верифицирани от официалните данни.
Live forever or die trying
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Страшни специалисти...
80% от обсъждащите тук са били в първи клас когато си отиде "соца", ама са експерти по заплатите, хлаба, салама, жигулите...
Още по-смешни са пък тия дето реват за соца и съюза, а карат западни коли, изкарват си хляба в/от западни фирми...
80% от обсъждащите тук са били в първи клас когато си отиде "соца", ама са експерти по заплатите, хлаба, салама, жигулите...
Още по-смешни са пък тия дето реват за соца и съюза, а карат западни коли, изкарват си хляба в/от западни фирми...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:Страшни специалисти...
да, 89-та бях първи клас, това не ми пречи да помня как сме живели до тоя момент
да, живота между 89-та и 97-ма не се промени коренно, даже обедняхме и живеехме на това, коеот беше натрупано през социализма
ще отречеш ли че е така за средностатистическия българин?
работя в български компании, първата ми работа беше в БГ компания със 600 служителя, сегашната е в БГ компания със 200 човека
ако имах възможност да избирам щях да уча и работя НА ИЗТОК, във военния сектор най-вероятно. Исках в Бауманката ракетостроене, ама не било писано
защо там - ами защото дори днес Пентагона защитава пред Конгреса руските ракети-носители като стратегическа инвестиция за космическата им програма, по-икономически изгодна и стратегически печеливша от разработването на собствени ракети!!!, ти сметни кой е по-напред в тая област
С-400 комплекса е със характеристики, от които на всеки военен му се свива ануса, а вече е заменен със С-500 и се разработва С-600. Иран си купува С-400 на цена 1 милиард за бройка. Стелтове/мелтове при С-400 не важат, при С-500 пък МБР - междуконтинентални балистични ракети също не важат. А там скоростите се измерват с километри в секунда...
Да споменавам ли комплексите за радиоелектронна борба, където един самолет прелитащ на американски кораб в Черно море предизвика паника сред екипажа и настроения за дезертиране... Сигурно им е било комфортно един самолет да се подиграе с цял кораб
Армата-та е най-съвършения танк, който още поне 5 години няма да има аналог
Затова и генсека на НАТО казва, че е не просто впечатлен, а ИЗНЕНАДАН от бързината на предислоциране на руски войски, там където е нужно
за военната кампания в Сирия, където се извършваха стотици бойни полети на ден и бяха поразявани стотици и стотици обекти с обезкуражаваща точност, там НАТО видя, че руската армия не е античната мечка от ВСВ 2, а армия, която може да прегази каквото е нужно да се прегази
па ти ми рекламирай ГЕЙропата, ислямизацията, je suis #тамКвотоЕАктуално и разбира се политическия гъзоблиз наречен "външна политика на РБ"
към сегашния момент в Русия е забранен явния показ на хомосексуална ориентация със закон. А и ще има жесток бой от обикновените мужици, които така презираш
Богохулството също е забранено, християнството също е защитено със закон
а Кадиров се кълне във вярност на Путин, нищо, че е лидер и силно религиозен човек в мюсюлманска страна
за такива като теб беше боядисан паметника на съветската армия - за поколението, което замени истинските си герои с измислени!!!!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Българската бедност е доста раздут мит, по мое скромно мнение. И това е защото делът на т.нар. сива икономика е достатъчно голям, за да обърка всякаква статистика. Само размера на парите, които влизат отвън някой скоро ги смята на 2 млрд. евро. Масово по нашия край от почти от всяко семейство има поне един навън. Къде се декларират тези пари? Никъде. Като стана въпрос за провинцията, аз живея в дълбоката такава с висока безработица. И всеки ден гледам лъскави коли по улиците, трафик и това въобще не някакви единици. Виждам и как автопарка се подновява, понеже по автомобилите на село всички се знаем. Всякакви кафенета и барчета са пълни. На паркингите пред големите вериги, които имат магазини тука, винаги колите са заели поне 2/3 от всички места. Това всичкото става с пари и то с много пари. И поне 50% от тези пари не са в обхвата на официални данни. Това са моите наблюдения.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
hell's angel написа:Bogat-Beden написа:Ти му говориш,оно си рупа..![]()
Ти нали ходи и видя, що не остана ?![]()
Другото е манталитет ли, ген ли, не знам , ама грам не зависи от строя - и сега масово се козирува, навежда и докладва, и то от тези които не са живели по онова време. И смелостта идва главно из форумите, фейса и на маса...
На въпроса с въпрос не се отговаря,това е избягване,неумело при това.Нямам никакъв проблем да отговоря(а и съм го правил неведнъж тук) ,но при мен въпросът е почти изцяло ирелевантен с темата.
Че и сега много хора се държат недостойно ,е неоспоримо.Но напротив,много по-малко са от онова време-най-простата логика е,че иначе нямаше да просъществува такава античовешка система 45 години,няма на какво да се крепи..Колко митинга и демонстрации е имало тип "Пражка пролет" -Едни набедени за турци само дето се опитаха..
Забелязвам как постоянно се избягват неудобните въпроси или констатации и се цитира избирателно или направо с контравъпроси.В най-добрият случай някакви оправдания..
За форумната и виртуалната "смелост" и да се подхвърля и да не се подхвърля,по онова време и на "маса" даже нямаше такава

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Хаос написа:...
За средностастистическия българин ще отрека. Преди 89-та нашите бяха средностатистически - изплащат панелка, карат москвич и т.н. След 89-та рЕзко забогатяха до към 95-та, след това дойде 97-ма и още по-резко обедняха... Та нали знаеш всеки си гледа от неговата камбанария.
Да, за обикновения бачкатор соца е рай. Работиш, не работиш все тая - накрая за всички поравно... Освен за нашите хора разбира се

Относно българските ти работодатели - пазара ви е само и едиствено България? Произвеждате в България и продавате в България? Че нещо друго ми се върти в главата - хвалеше се тук къде какви машинки си сглобил, едва ли са български...
И последен въпрос - на колко военни си виждал как им се свива ануса?
И последно за героите - ако си мислиш, че съветската армия са ни героите, тежко и на тая държава...
А колкото до боядисването на паметника - някакси не си разбрал какво точно се случва. Нищо, следващия път

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:...Хаос написа:...
Прав си, не съм разбрал какво точно се случва. Следващия път ще се допитам до теб за интерпретация на случващото се. Все пак ти си законодателя в тея ширини.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Всъщност колко пъти си ходил в Русия? Ходил ли си на изток от Москва? А извън Москва и Петербург, в така наречената провинция?
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
Хаос написа:drago_pavlov написа:Страшни специалисти...
да, 89-та бях първи клас, това не ми пречи да помня как сме живели до тоя момент
да, живота между 89-та и 97-ма не се промени коренно, даже обедняхме и живеехме на това, коеот беше натрупано през социализма
работя в български компании, първата ми работа беше в БГ компания със 600 служителя, сегашната е в БГ компания със 200 човека
ако имах възможност да избирам щях да уча и работя НА ИЗТОК, във военния сектор най-вероятно. Исках в Бауманката ракетостроене, ама не било писано
защо там - ами защото дори днес Пентагона защитава пред Конгреса руските ракети-носители като стратегическа инвестиция за космическата им програма, по-икономически изгодна и стратегически печеливша от разработването на собствени ракети!!!, ти сметни кой е по-напред в тая област
С-400 комплекса е със характеристики, от които на всеки военен му се свива ануса, а вече е заменен със С-500 и се разработва С-600. Иран си купува С-400 на цена 1 милиард за бройка. Стелтове/мелтове при С-400 не важат, при С-500 пък МБР - междуконтинентални балистични ракети също не важат. А там скоростите се измерват с километри в секунда...
Да споменавам ли комплексите за радиоелектронна борба, където един самолет прелитащ на американски кораб в Черно море предизвика паника сред екипажа и настроения за дезертиране... Сигурно им е било комфортно един самолет да се подиграе с цял кораб
Затова и генсека на НАТО казва, че е не просто впечатлен, а ИЗНЕНАДАН от бързината на предислоциране на руски войски, там където е нужно
за военната кампания в Сирия, където се извършваха стотици бойни полети на ден и бяха поразявани стотици и стотици обекти с обезкуражаваща точност, там НАТО видя, че руската армия не е античната мечка от ВСВ 2, а армия, която може да прегази каквото е нужно да се прегази
па ти ми рекламирай ГЕЙропата, ислямизацията, je suis #тамКвотоЕАктуално и разбира се политическия гъзоблиз наречен "външна политика на РБ"
към сегашния момент в Русия е забранен явния показ на хомосексуална ориентация със закон. А и ще има жесток бой от обикновените мужици, които така презираш
а Кадиров се кълне във вярност на Путин, нищо, че е лидер и силно религиозен човек в мюсюлманска страна
за такива като теб беше боядисан паметника на съветската армия - за поколението, което замени истинските си герои с измислени!!!!
Хаа на 7г. си бил и си спомняш точно-нищо, чул недочул. Eй такива промити мозъци, са искали Б-я да стане 16 съветска република....
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
savo_ написа:Хаос написа:drago_pavlov написа:Страшни специалисти...
Хаа на 7г. си бил и си спомняш точно-нищо, чул недочул. Eй такива промити мозъци, са искали Б-я да стане 16 съветска република....
Точно и има виждане как се е живеело, помнел! То има и други, дето на 7 години мислили за гаджета, много се кефя на такива хора.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
16та република не знам дали щяхме да станем , ама 28ия та6ак на едни други станахме със сигурност .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...