По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от bum_bum » 22 Юни 2016, 13:57

Е кое е полвинчато интерпретирано? Аз не интерпретирам нищо. Просто питам какво яде ти за 4лв днес колкото ти е отделила статистиката.

А ето ти интерпретация на резултатите, ако искаш- понеже стойността е осреднена ако ти днес си ял за 8лв, то някой трябва да е ял за 2. Ако Дилян Пеевски днес изяде едно прасенце сукалче в реномиран ресторант за 1000лв, то 250 други човека днес не трябва да ядат нищо. Е това е интерпретация!!!

И понеже много вярваш на статистиката вземи разгледай публикуваните тия дни доходи на депутатите и министрите от Сметната палата. Там контрола също е ужасно строг и всичко декларирано е на 100% вярно. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Centurione » 22 Юни 2016, 14:03

Borymeckata написа:Пичове, напълнихте хубавата тема със статистика... Разберете, не всичко в тоя живот е материално, не всичко се измерва в цифри и не всичко може да се сложи на масата за сравнение. Минимална заплата, килограми месо и хляб, дни отпуска и месечни вноски по кредита... Всичко е вярно, това наистина са фактори за качеството на живот, но не го предопределят сами по себе си. По тази логика, аз би трябвало да съм бил най-щастлив през тези години и месеци от живота си, когато съм взимал най-голяма заплата. Така ли е? Ами не - живеех на квартира в друг град, далеч от семейството и приятелите си, бачках на ново място с непознати и често - враждебни хора, пътувах много и имах всекидневни въпроси за решване. После бях една година безработен и да ви кажа - това беше най-безгрижната и спокойна година през целия ми живот. Направо ми се плачеше, когато свърши, защото знаех, че е минала и никога няма да се повтори, никога вече...

Извод - не е размерът на заплатата ми е това, което ме прави щастлив или нещастен. Има и други фактори, разберете го...

Съгласен съм, че състоянието "добре" не може да бъде изчислено единствено с материалното. Самото понятие е твърде субективно, за да може да бъде даден еднозначен отговор, но не това беше опита ми. По-скоро бях провокиран от твърденията, че с доходите от преди 1989 г., е било възможно да се купят повече неща. Може би е бил в сферата на оф-топика...

Всеки сам определя, кое за него е по-добре и аз дълбоко уважавам това.

Все пак не мога да бъда съгласен тогава, когато се изговарят неистини, които лесно могат да бъдат верифицирани от официалните данни.
Live forever or die trying

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Юни 2016, 14:17

Страшни специалисти...
80% от обсъждащите тук са били в първи клас когато си отиде "соца", ама са експерти по заплатите, хлаба, салама, жигулите...

Още по-смешни са пък тия дето реват за соца и съюза, а карат западни коли, изкарват си хляба в/от западни фирми...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Юни 2016, 14:42

drago_pavlov написа:Страшни специалисти...
80% от обсъждащите тук са били в първи клас когато си отиде "соца", ама са експерти по заплатите, хлаба, салама, жигулите...

Още по-смешни са пък тия дето реват за соца и съюза, а карат западни коли, изкарват си хляба в/от западни фирми...

да, 89-та бях първи клас, това не ми пречи да помня как сме живели до тоя момент
да, живота между 89-та и 97-ма не се промени коренно, даже обедняхме и живеехме на това, коеот беше натрупано през социализма

ще отречеш ли че е така за средностатистическия българин?

работя в български компании, първата ми работа беше в БГ компания със 600 служителя, сегашната е в БГ компания със 200 човека
ако имах възможност да избирам щях да уча и работя НА ИЗТОК, във военния сектор най-вероятно. Исках в Бауманката ракетостроене, ама не било писано
защо там - ами защото дори днес Пентагона защитава пред Конгреса руските ракети-носители като стратегическа инвестиция за космическата им програма, по-икономически изгодна и стратегически печеливша от разработването на собствени ракети!!!, ти сметни кой е по-напред в тая област
С-400 комплекса е със характеристики, от които на всеки военен му се свива ануса, а вече е заменен със С-500 и се разработва С-600. Иран си купува С-400 на цена 1 милиард за бройка. Стелтове/мелтове при С-400 не важат, при С-500 пък МБР - междуконтинентални балистични ракети също не важат. А там скоростите се измерват с километри в секунда...
Да споменавам ли комплексите за радиоелектронна борба, където един самолет прелитащ на американски кораб в Черно море предизвика паника сред екипажа и настроения за дезертиране... Сигурно им е било комфортно един самолет да се подиграе с цял кораб
Армата-та е най-съвършения танк, който още поне 5 години няма да има аналог
Затова и генсека на НАТО казва, че е не просто впечатлен, а ИЗНЕНАДАН от бързината на предислоциране на руски войски, там където е нужно

за военната кампания в Сирия, където се извършваха стотици бойни полети на ден и бяха поразявани стотици и стотици обекти с обезкуражаваща точност, там НАТО видя, че руската армия не е античната мечка от ВСВ 2, а армия, която може да прегази каквото е нужно да се прегази

па ти ми рекламирай ГЕЙропата, ислямизацията, je suis #тамКвотоЕАктуално и разбира се политическия гъзоблиз наречен "външна политика на РБ"

към сегашния момент в Русия е забранен явния показ на хомосексуална ориентация със закон. А и ще има жесток бой от обикновените мужици, които така презираш
Богохулството също е забранено, християнството също е защитено със закон
а Кадиров се кълне във вярност на Путин, нищо, че е лидер и силно религиозен човек в мюсюлманска страна

за такива като теб беше боядисан паметника на съветската армия - за поколението, което замени истинските си герои с измислени!!!!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Юни 2016, 15:39

Леле....
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 22 Юни 2016, 16:10

Българската бедност е доста раздут мит, по мое скромно мнение. И това е защото делът на т.нар. сива икономика е достатъчно голям, за да обърка всякаква статистика. Само размера на парите, които влизат отвън някой скоро ги смята на 2 млрд. евро. Масово по нашия край от почти от всяко семейство има поне един навън. Къде се декларират тези пари? Никъде. Като стана въпрос за провинцията, аз живея в дълбоката такава с висока безработица. И всеки ден гледам лъскави коли по улиците, трафик и това въобще не някакви единици. Виждам и как автопарка се подновява, понеже по автомобилите на село всички се знаем. Всякакви кафенета и барчета са пълни. На паркингите пред големите вериги, които имат магазини тука, винаги колите са заели поне 2/3 от всички места. Това всичкото става с пари и то с много пари. И поне 50% от тези пари не са в обхвата на официални данни. Това са моите наблюдения.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Юни 2016, 18:13

hell's angel написа:
Bogat-Beden написа:Ти му говориш,оно си рупа.. :mhihi:

Ти нали ходи и видя, що не остана ? :dunno:
Другото е манталитет ли, ген ли, не знам , ама грам не зависи от строя - и сега масово се козирува, навежда и докладва, и то от тези които не са живели по онова време. И смелостта идва главно из форумите, фейса и на маса...

На въпроса с въпрос не се отговаря,това е избягване,неумело при това.Нямам никакъв проблем да отговоря(а и съм го правил неведнъж тук) ,но при мен въпросът е почти изцяло ирелевантен с темата.
Че и сега много хора се държат недостойно ,е неоспоримо.Но напротив,много по-малко са от онова време-най-простата логика е,че иначе нямаше да просъществува такава античовешка система 45 години,няма на какво да се крепи..Колко митинга и демонстрации е имало тип "Пражка пролет" -Едни набедени за турци само дето се опитаха..
Забелязвам как постоянно се избягват неудобните въпроси или констатации и се цитира избирателно или направо с контравъпроси.В най-добрият случай някакви оправдания..
За форумната и виртуалната "смелост" и да се подхвърля и да не се подхвърля,по онова време и на "маса" даже нямаше такава ;) Но всеки търси начини да се успокои,естествен защитен механизъм.Ама ако е истина,от форума можеш да излезнеш,но в главата си стои :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 22 Юни 2016, 18:39

Хаос написа:...

За средностастистическия българин ще отрека. Преди 89-та нашите бяха средностатистически - изплащат панелка, карат москвич и т.н. След 89-та рЕзко забогатяха до към 95-та, след това дойде 97-ма и още по-резко обедняха... Та нали знаеш всеки си гледа от неговата камбанария.
Да, за обикновения бачкатор соца е рай. Работиш, не работиш все тая - накрая за всички поравно... Освен за нашите хора разбира се :mhihi:

Относно българските ти работодатели - пазара ви е само и едиствено България? Произвеждате в България и продавате в България? Че нещо друго ми се върти в главата - хвалеше се тук къде какви машинки си сглобил, едва ли са български...

И последен въпрос - на колко военни си виждал как им се свива ануса?

И последно за героите - ако си мислиш, че съветската армия са ни героите, тежко и на тая държава...
А колкото до боядисването на паметника - някакси не си разбрал какво точно се случва. Нищо, следващия път :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Юни 2016, 18:53

drago_pavlov написа:
Хаос написа:...
...

Прав си, не съм разбрал какво точно се случва. Следващия път ще се допитам до теб за интерпретация на случващото се. Все пак ти си законодателя в тея ширини.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 22 Юни 2016, 21:29

Всъщност колко пъти си ходил в Русия? Ходил ли си на изток от Москва? А извън Москва и Петербург, в така наречената провинция?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Мнение от savo_ » 22 Юни 2016, 21:30

Хаос написа:

да, 89-та бях първи клас, това не ми пречи да помня как сме живели до тоя момент
да, живота между 89-та и 97-ма не се промени коренно, даже обедняхме и живеехме на това, коеот беше натрупано през социализма

работя в български компании, първата ми работа беше в БГ компания със 600 служителя, сегашната е в БГ компания със 200 човека
ако имах възможност да избирам щях да уча и работя НА ИЗТОК, във военния сектор най-вероятно. Исках в Бауманката ракетостроене, ама не било писано
защо там - ами защото дори днес Пентагона защитава пред Конгреса руските ракети-носители като стратегическа инвестиция за космическата им програма, по-икономически изгодна и стратегически печеливша от разработването на собствени ракети!!!, ти сметни кой е по-напред в тая област
С-400 комплекса е със характеристики, от които на всеки военен му се свива ануса, а вече е заменен със С-500 и се разработва С-600. Иран си купува С-400 на цена 1 милиард за бройка. Стелтове/мелтове при С-400 не важат, при С-500 пък МБР - междуконтинентални балистични ракети също не важат. А там скоростите се измерват с километри в секунда...
Да споменавам ли комплексите за радиоелектронна борба, където един самолет прелитащ на американски кораб в Черно море предизвика паника сред екипажа и настроения за дезертиране... Сигурно им е било комфортно един самолет да се подиграе с цял кораб
Затова и генсека на НАТО казва, че е не просто впечатлен, а ИЗНЕНАДАН от бързината на предислоциране на руски войски, там където е нужно

за военната кампания в Сирия, където се извършваха стотици бойни полети на ден и бяха поразявани стотици и стотици обекти с обезкуражаваща точност, там НАТО видя, че руската армия не е античната мечка от ВСВ 2, а армия, която може да прегази каквото е нужно да се прегази

па ти ми рекламирай ГЕЙропата, ислямизацията, je suis #тамКвотоЕАктуално и разбира се политическия гъзоблиз наречен "външна политика на РБ"

към сегашния момент в Русия е забранен явния показ на хомосексуална ориентация със закон. А и ще има жесток бой от обикновените мужици, които така презираш
а Кадиров се кълне във вярност на Путин, нищо, че е лидер и силно религиозен човек в мюсюлманска страна

за такива като теб беше боядисан паметника на съветската армия - за поколението, което замени истинските си герои с измислени!!!!

Хаа на 7г. си бил и си спомняш точно-нищо, чул недочул. Eй такива промити мозъци, са искали Б-я да стане 16 съветска република....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Юни 2016, 21:46

ИзображениеИзображение
Изображение :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Юни 2016, 22:15

savo_ написа:
Хаос написа:

Хаа на 7г. си бил и си спомняш точно-нищо, чул недочул. Eй такива промити мозъци, са искали Б-я да стане 16 съветска република....

Точно и има виждане как се е живеело, помнел! То има и други, дето на 7 години мислили за гаджета, много се кефя на такива хора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Юни 2016, 22:24

16та република не знам дали щяхме да станем , ама 28ия та6ак на едни други станахме със сигурност .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 22 Юни 2016, 23:00

Че им и го лижем :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата