Fiat Bravo II

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Fiat Bravo II

Мнение от (bubsa) » 06 Авг 2016, 22:17

b0bituy написа:В завода имахме едно такова Браво рент-а кар... Когато го връщахме вече беше на 90к км и при всяка една неравност на пътя всичко вътре в купето скърцаше... Смятай как се усуква :mhihi:

Вдигал ли си фият на крик? :mhihi: Ако не си опитай,след като е повдигнат да му отвориш някоя врата :nono: Много са кашкавалени :mhihi:
За по-новите не съм много в час,но първото и второто пунто са си кучета,сравнени с повечето италянски тояги.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 06 Авг 2016, 23:40

То пък всичко правено след 2000-та са цветя и рози :mhihi: Нискобюджетният автомобил си е такъв, където и да е произведен! Не виждате ли, че съвременните автомобили са направени така, че със зор си изтикват и гаранцията! Коли за по 100 000 се трошат като за световно, вие очаквате от съвременен Фиат здравина и сигурност като за Е34 или 124-ка, е няма как да стане. А за протокола - имам Пунто 1,1 бензин първа генерация, което ми подариха преди 6 години, е няма такава здрава кола! Над 70 000 аз съм и направил и освен съединител и 2 предни амортисьора друго не съм и пипнал, а и предните носачи ги рециклирах преди 2 години за 40 лева двата и си държат. Да, просто и евтино е направено, но за такива пари /9000 евро нов навремето/, толкова кола!
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 08 Авг 2016, 13:41

Попитах Брат ми понеже караше такива в рент-а-кар-а преди години имаха бая екземпляри и бензинови и дизелови.
Каза че от към поддръжка Grande punto е по-добре.
ПО това което се е обаждало докато са ги експлоатирали те пунтото е доста по-здраво!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 08 Авг 2016, 22:06

Карам такова Bravo от септември 2011 година (фейслифтово) с точно 1.4 T-jet 120 к.с.
На кратко - не съм съгласен с всички критики, изказани до момента в темата (може би с една, ще я спомена надолу).
На по-дълго... възможно е мнението ми да е изкривено, тъй като за разлика от "карачите" до момента с фиати по 200к километра, карам моя от 0.00
За 5-те години до момента, освен сервизирането и едно пълнене на климатика, нищо друго не е правено.
Сменям си гумите сам пролет и есен и мога да ви уверя, че вратите, капака и багажника се отварят и затварят без проблем.
Качеството на материалите (поне при фейслифта) е прилично и отговаря в пълна степен на всички останали Focus/Megane/307 и т.н. Със сигурност не отстъпва на е46, примерно. За еднаква цена с останалите от класа обаче получаваш много повече оборудване.
Дизела не знам как е, но бензина не е претенциозен от към гориво. Кара се с обикновен А95.
Не е бегачка, но дърпа прилично, на извънградско няма да имаш проблем с изпреварвания, рядко ми се налага да връщам предавка.
Като казах бегачка, тук е момента да спомена косура от началото. Управлението не дава много много "респонс" и окачването е малко кашкавалено, като в същото време пък обаче возията/комфорта не е на ниво. При ежедневно каране, това до голяма степен не се усеща и отпада.
Тъй като съм от Плевен, най-често карам на къси разстояния и тогава разхода на бензина се вдига (особено зимата може да стигне до 11, за Плевен). На извънградско обаче, рекордът ми е 5.7 (без климатик), без пестене - 6.3 - 6.6.
Общо взето, за жена (повечето от недостатъците предполагам тя няма да ги усети) и за тия пари ще трябва да се постараеш да намериш нещо (много) по-добро.
Ако те интересува нещо друго конкретно, питай тук или на лично. Нахвърлях най-общо на база на казаното в темата до сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 10 Авг 2016, 9:06

Благодаря за изчерпателното мнение колега.
И аз клоня напоследък към 1.4 бензин 120 к.с. като колата ще я кара предимно градско.

А за кашкавалено окачване имаш предвид, че често се чупят шарнири и т.н. ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 10 Авг 2016, 11:17

MapkoB написа:Карам такова Bravo от септември 2011 година (фейслифтово) с точно 1.4 T-jet 120 к.с.
На кратко - не съм съгласен с всички критики, изказани до момента в темата (може би с една, ще я спомена надолу).
На по-дълго... възможно е мнението ми да е изкривено, тъй като за разлика от "карачите" до момента с фиати по 200к километра, карам моя от 0.00
За 5-те години до момента, освен сервизирането и едно пълнене на климатика, нищо друго не е правено.
Сменям си гумите сам пролет и есен и мога да ви уверя, че вратите, капака и багажника се отварят и затварят без проблем.
Качеството на материалите (поне при фейслифта) е прилично и отговаря в пълна степен на всички останали Focus/Megane/307 и т.н. Със сигурност не отстъпва на е46, примерно. За еднаква цена с останалите от класа обаче получаваш много повече оборудване.
Дизела не знам как е, но бензина не е претенциозен от към гориво. Кара се с обикновен А95.
Не е бегачка, но дърпа прилично, на извънградско няма да имаш проблем с изпреварвания, рядко ми се налага да връщам предавка.
Като казах бегачка, тук е момента да спомена косура от началото. Управлението не дава много много "респонс" и окачването е малко кашкавалено, като в същото време пък обаче возията/комфорта не е на ниво. При ежедневно каране, това до голяма степен не се усеща и отпада.
Тъй като съм от Плевен, най-често карам на къси разстояния и тогава разхода на бензина се вдига (особено зимата може да стигне до 11, за Плевен). На извънградско обаче, рекордът ми е 5.7 (без климатик), без пестене - 6.3 - 6.6.
Общо взето, за жена (повечето от недостатъците предполагам тя няма да ги усети) и за тия пари ще трябва да се постараеш да намериш нещо (много) по-добро.
Ако те интересува нещо друго конкретно, питай тук или на лично. Нахвърлях най-общо на база на казаното в темата до сега.

Дали да не го даваш по-лекинко?
Едното пунто го взехме на 20к км,а другото на 55к км и беше с наелоните по вътрешните задни прагове.Верно не са били от магазина както при теб,но не и бараки на по 200 000...
И да и на двете като вдигнеш на крик предна гума вратите не им се отварят!Каквото и да говориш ламарините и купетата са им в пъти по-меки от на БМВ примерно.За интериора всеки може да си прецени сам.
Другото което е,че лоша дума за двата фията не съм казал,защото съм доволен като цяло.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Авг 2016, 12:54

Вероятно визираше моята фиатка колега, аз съм написал, че съм я взел на 190к км. :mhihi:
Но както и да е, едно БМВ на истински 200к км. ще изкара три пъти повече от който и да е фиат :yes:
Дори и чисто нов, той е написал че е обслужвал климатика, е аз мога да ти дам пример с колата на един от най добрите ми приятели, колата е е90 320д, на 420к км. към момента, купена от него нова на 0км. от камор, еми климатика и не е пипан за вече 11 години нито веднъж :yes:
Това обаче че интериора е съпоставим като качество с този на Е46, аз не мисля, че изобщо дори се доближава, камоли да е същия ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Авг 2016, 18:50

^ Обаче БМВ колкото Фиат ли струва? Виж цените и тогава сравнявайте.
Фиата за цената си е ок, през годините съм имал няколко БМВ-ТА, Мерцедес-и, Фордове, Фиат...ами Форд и Фиат не са ме оставяли на път, докато Мерцедес и БМВ са ме оставяли.
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 10 Авг 2016, 19:41

Качеството на интериора за мен наистина не отстъпва, особено в горната част на таблото/вратите и волана. Не вярвам на някой да му прави впечатление пластмасата в основата на седалките примерно.
Под кашкавалено окачване нямах предвид, че се чупи. Както казах, за 5 години нищо не е правено. По-скоро, при "спортно" шофиране може да го усетиш леко нестабилно и... сякаш високо (не стряскащо, при всички положения), а в същото време возията не е мека или "френска".
Това може и да е от малко по-височките гуми, тъй като карам с 16" 205/55. Sport нивото също съм чел, че е малко по-кораво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 11 Авг 2016, 3:12

barty написа:^ Обаче БМВ колкото Фиат ли струва? Виж цените и тогава сравнявайте.
Фиата за цената си е ок, през годините съм имал няколко БМВ-ТА, Мерцедес-и, Фордове, Фиат...ами Форд и Фиат не са ме оставяли на път, докато Мерцедес и БМВ са ме оставяли.

Фиат?
https://www.youtube.com/watch?v=T4knZA7Uxx4

Ко? Не!!!

e46
https://www.youtube.com/watch?v=9ZVkygMSsQA
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 11 Авг 2016, 7:50

Само на Фят Браво съм виждал дръжките на вратите да се разпадат и ронят. :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 11 Авг 2016, 12:52

(bubsa) написа:
b0bituy написа:В завода имахме едно такова Браво рент-а кар... Когато го връщахме вече беше на 90к км и при всяка една неравност на пътя всичко вътре в купето скърцаше... Смятай как се усуква :mhihi:

Вдигал ли си фият на крик? :mhihi: Ако не си опитай,след като е повдигнат да му отвориш някоя врата :nono: Много са кашкавалени :mhihi:
За по-новите не съм много в час,но първото и второто пунто са си кучета,сравнени с повечето италянски тояги.
За модела след 2010-11 говоря :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Авг 2016, 14:24

nickstorm написа:
barty написа:^ Обаче БМВ колкото Фиат ли струва? Виж цените и тогава сравнявайте.

Фиат?

Ко? Не!!!

e46

Не мисля, че сравнението е коректно, Бравата е разработвана няколко години преди 46-цата, при различни критерии за безопасност. Да не говорим, че БМВ-то е 2 пъти по-скъп автомобил, а и по съвремените стандарти за краш тестове и 46-цата е в кереча, ама никой не си изхвърла колата заради това. А и в крайна сметка, в темата става въпрос за съвсем друг модел Фиат.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 11 Авг 2016, 23:18

nickstorm написа:

Фиат?

Ко? Не!!!

e46

Айде да сравняваме коли разработвани що годе в едни години а! Брава и Браво са модели от 90-те години съпоставими с е36, а на е36 краш теста е още по разочароващ...
Ето краш тест на стило разработено в годините на е46 да кажеш нещо? https://www.youtube.com/watch?v=bKjkh1lemrE
И сравнявате браво с е46, които дори не са в един клас. Бравото е от класата на 1-ва серия. Предпочитам да карам по нов като година автомобил с глезотийки от колкото дърто бмв с базови екстри за двойна цена. Не ги хвалете толкоз тез бмв-та защото майстори, които са ми колеги като дойде бмв за ремонт и им призлява.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Авг 2016, 11:01

KUM4o написа:
nickstorm написа:

Фиат?

Ко? Не!!!

e46

Айде да сравняваме коли разработвани що годе в едни години а! Брава и Браво са модели от 90-те години съпоставими с е36, а на е36 краш теста е още по разочароващ...
Ето краш тест на стило разработено в годините на е46 да кажеш нещо? https://www.youtube.com/watch?v=bKjkh1lemrE
И сравнявате браво с е46, които дори не са в един клас. Бравото е от класата на 1-ва серия. Предпочитам да карам по нов като година автомобил с глезотийки от колкото дърто бмв с базови екстри за двойна цена. Не ги хвалете толкоз тез бмв-та защото майстори, които са ми колеги като дойде бмв за ремонт и им призлява.

Нормално е да им призлява, чудят се как да си изсмучат от пръстите някой наложителен ремонт :mhihi:
Щото не като да влезне фиатка някоя или някое пижо/рино/сутиен, там вечно половината кола е за ремонт :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата