Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Ivo_Borisov написа:В Смолянска област има забрана за движение на товарни автомобили над 12 т. Ей сега гледам един тир мина, не стига това ами и без вериги и опашка от коли зад него.
п.п. И сутринта един пловдивски бус се блъснал в снегопочистващ автомобил, забележете - без зимни гуми и без вериги през прохода Рожен. Павлова ли е виновна, ББ ли ... Всеки си кара както си иска.
Ако някой сгреши - има глоби. Изобщо да не ги жалят. Обаче ако Павлова (държавата) не чисти ... не знам къде са глобите за нея, на изборите, но всеки народ си заслужава управляващите

Аз мога да дам примери с няколко местни пътища, където държавата е за глоба и общо взето се чакат да спре снега
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
drago_pavlov написа:Don_Diego написа:Как се чисти ремарке на тир дето е на 4 метра височина?![]()
Ще влизе вътре в ремаркето и отдолу с някоя от дъските и побутване оттук-оттам ще го изчисти. А ако има мозък за 5 стотинки още вечерта като спре ще избута водата от тавана, за да не замръзне през нощта.
Ако отиде да товари или разтоварва през тавана как ще го отвори?
А ако ремаркето е пълно? Ако вали цяла нощ - цяла нощ да седи и да бута вода защото някой не съобразява, че е възможно да хвръкне сняг и лед от покрива на ремаркето и кара прекалено близо до камиона?
И мен не ме кефи да пада сняг и лед от тях ама няма как. Аз съм целил с челнотостъкло хвръкнало парче лед от камион в обратната посока и трясъка беше доста сериозен, чак се изненадах, че оцеля стъклото
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Don_Diego написа:drago_pavlov написа:Don_Diego написа:Как се чисти ремарке на тир дето е на 4 метра височина?![]()
Ще влизе вътре в ремаркето и отдолу с някоя от дъските и побутване оттук-оттам ще го изчисти. А ако има мозък за 5 стотинки още вечерта като спре ще избута водата от тавана, за да не замръзне през нощта.
Ако отиде да товари или разтоварва през тавана как ще го отвори?
А ако ремаркето е пълно? Ако вали цяла нощ - цяла нощ да седи и да бута вода защото някой не съобразява, че е възможно да хвръкне сняг и лед от покрива на ремаркето и кара прекалено близо до камиона?
И мен не ме кефи да пада сняг и лед от тях ама няма как. Аз съм целил с челнотостъкло хвръкнало парче лед от камион в обратната посока и трясъка беше доста сериозен, чак се изненадах, че оцеля стъклото
Камиона както и да е, ама тия с леките коли не са по-малко опасни, а си перкат и не им дреме...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Don_Diego написа:Ако вали цяла нощ - цяла нощ да седи и да бута вода защото някой не съобразява, че е възможно да хвръкне сняг и лед от покрива на ремаркето и кара прекалено близо до камиона?
Ако вали цяла нощ значи не е достатъчно студено да замръзне водата.
В крайна сметка има закон и той трябва да се спазва:
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) Наказва се с глоба в размер 150 лв.:
...
2. който изхвърля, оставя или разпилява по пътя предмети или вещества, които създават опасност за движението;
Ако това, ако онова слабо ме вълнува.
По тая логика аз мога да си измисля милион оправдания да не плащам данъци примерно...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Да докладвам от Резградско-през нощта минаваха снегорини и хвърляха сол-мол,сега вървят по два един след друг постоянно,пътят е доста чист за такива условия,но коли няма въобще,явно хората са се замислили..
Ако го нямаше този вятър,щеше да е доста по-човешко,но не е
Ако го нямаше този вятър,щеше да е доста по-човешко,но не е
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Направих си труда да прочета цялата тема и в обобщение на написаното до момента в главата ми изниква нещо такова:
1. Масово каране с летни гуми;
2. Техническата изправност на повечето коли е под въпрос;
3. Липса на елементарна култура на шофиране при зимни пътни условия.
4. Поддържаната от "водачите" скорост е близка до максимално разрешената - зер, купили са си винетка;
5. Превозвачите си гледат бизнеса и хич не ги интересуват разни пътни условия и ограничения;
5. Лоша и опасна пътна инфраструктура;
PS: Червените тролчета нямат почивка! Не съм герберче ама това тяхното е...
4. Поддържаната от "водачите" скорост е близка до максимално разрешената - зер, купили са си винетка;
5. Превозвачите си гледат бизнеса и хич не ги интересуват разни пътни условия и ограничения;

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
fancooler написа:Направих си труда да прочета цялата тема и в обобщение на написаното до момента в главата ми изниква нещо такова:

П.П. Ако някой иска да плюе политици си има определена тема и да не ме изкарате и мен платен трол гербер,че няма да го понеса

Това кога го е имало - Бургас откъснат от света
Ами кажете, че не може да се справяте зимата и толкова. Да ползват пътя през Елхово и не събирайте винетки. И магистралата може да е ползвате само лятото. Превозвачите си гледали бизнеса - ами точно това трябва да правят - това им е работата, гледат си бизнеса, плащат данъци, държавата да си събира данъците и да си почиства пътищата. Но тя предпочита да ги затвори и то защото е преди избори, иначе можеше и да опитат поне да направят нещо. Последната седмица всички медии предрекоха края на света при - 20 градуса. А то си е нормална зима.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
В севезападнаЛА България обстановката е нормална за сезона - има сняг, духа вятър, студено е. Имаше и доста скъсани жици от тежестта на снега. Днес не видях коли с летни гуми, но снегът беше мокър и боксуваха даже и със зимните. Минаваха снегорини, хвърляха и пясък от камиони. Е, няма как пътищата в най-бедната част на България да бъдат като в Германия и Швейцария...
Утре мисля да изкарам Баварчо да повърви малко в снега и ще докладвам каква е ситуацията...
Утре мисля да изкарам Баварчо да повърви малко в снега и ще докладвам каква е ситуацията...
Excellent! Steven is my name!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ще съм благодарен ако го направиш! Ще пътувам в неделя вечерта към Видин и ще е хубаво от рано да знам каква е ситуацията натам 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Точно натам ще пътуваме, та информацията ще бъде актуална. По принцип шосетата ги чистят и са проходими. Проблемни са малките улички по крайните квартали, но ти там няма какво да правиш...
Excellent! Steven is my name!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
За какво са ни зимни гуми за летните пътища?
40 и няколко сантиметра максимална покривка, май във Враца го казаха ... гоолям сняг, бай хой

40 и няколко сантиметра максимална покривка, май във Враца го казаха ... гоолям сняг, бай хой

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ей сега четох друг поглед над нещата,накратко един се оплакваше,че по вече почистените улици на Габрово снегорините продължавали да се разкарват със СПУСНАТИ гребла
Е няма угодия... А тия по новините говорят страхотни глупости,снощи ги слушах и специално за моя регион нищо не казаха,по едно време някъде споменаха,че снега бил между 15 и 20 см...а точно при мен е поне 70,може и 80 см ще направя снимка по някой време 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Кво да кажем тия в Русе... няма и 30см сняг и града блокиран. От 3-лентов в едната посока булевард има само една лента... А отдолу е лед. Предната нощ валя лек дъжд - толкова ли не можаха да обработят поне булевардите? Извън града никой не спори, че е по-трудно. Затворен път за 1 ден не е фатално с оглед на сигурността.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Червен трол, аре млъквай !!! 

Ubi dubium, ibi libertas