Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от © » 06 Яну 2017, 12:00

Ivo_Borisov написа:В Смолянска област има забрана за движение на товарни автомобили над 12 т. Ей сега гледам един тир мина, не стига това ами и без вериги и опашка от коли зад него. :ranting:

п.п. И сутринта един пловдивски бус се блъснал в снегопочистващ автомобил, забележете - без зимни гуми и без вериги през прохода Рожен. Павлова ли е виновна, ББ ли ... Всеки си кара както си иска. :dunno:

Ако някой сгреши - има глоби. Изобщо да не ги жалят. Обаче ако Павлова (държавата) не чисти ... не знам къде са глобите за нея, на изборите, но всеки народ си заслужава управляващите :mhihi:
Аз мога да дам примери с няколко местни пътища, където държавата е за глоба и общо взето се чакат да спре снега

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Яну 2017, 13:33

drago_pavlov написа:
Don_Diego написа:Как се чисти ремарке на тир дето е на 4 метра височина? :dunno:

Ще влизе вътре в ремаркето и отдолу с някоя от дъските и побутване оттук-оттам ще го изчисти. А ако има мозък за 5 стотинки още вечерта като спре ще избута водата от тавана, за да не замръзне през нощта.
Ако отиде да товари или разтоварва през тавана как ще го отвори?

А ако ремаркето е пълно? Ако вали цяла нощ - цяла нощ да седи и да бута вода защото някой не съобразява, че е възможно да хвръкне сняг и лед от покрива на ремаркето и кара прекалено близо до камиона?
И мен не ме кефи да пада сняг и лед от тях ама няма как. Аз съм целил с челнотостъкло хвръкнало парче лед от камион в обратната посока и трясъка беше доста сериозен, чак се изненадах, че оцеля стъклото
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Яну 2017, 13:55

Don_Diego написа:
drago_pavlov написа:
Don_Diego написа:Как се чисти ремарке на тир дето е на 4 метра височина? :dunno:

Ще влизе вътре в ремаркето и отдолу с някоя от дъските и побутване оттук-оттам ще го изчисти. А ако има мозък за 5 стотинки още вечерта като спре ще избута водата от тавана, за да не замръзне през нощта.
Ако отиде да товари или разтоварва през тавана как ще го отвори?

А ако ремаркето е пълно? Ако вали цяла нощ - цяла нощ да седи и да бута вода защото някой не съобразява, че е възможно да хвръкне сняг и лед от покрива на ремаркето и кара прекалено близо до камиона?
И мен не ме кефи да пада сняг и лед от тях ама няма как. Аз съм целил с челнотостъкло хвръкнало парче лед от камион в обратната посока и трясъка беше доста сериозен, чак се изненадах, че оцеля стъклото

Камиона както и да е, ама тия с леките коли не са по-малко опасни, а си перкат и не им дреме...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Яну 2017, 14:24

Don_Diego написа:Ако вали цяла нощ - цяла нощ да седи и да бута вода защото някой не съобразява, че е възможно да хвръкне сняг и лед от покрива на ремаркето и кара прекалено близо до камиона?

Ако вали цяла нощ значи не е достатъчно студено да замръзне водата.
В крайна сметка има закон и той трябва да се спазва:
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) Наказва се с глоба в размер 150 лв.:
...
2. който изхвърля, оставя или разпилява по пътя предмети или вещества, които създават опасност за движението;
Ако това, ако онова слабо ме вълнува.
По тая логика аз мога да си измисля милион оправдания да не плащам данъци примерно...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Яну 2017, 15:22

Да докладвам от Резградско-през нощта минаваха снегорини и хвърляха сол-мол,сега вървят по два един след друг постоянно,пътят е доста чист за такива условия,но коли няма въобще,явно хората са се замислили..
Ако го нямаше този вятър,щеше да е доста по-човешко,но не е
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 06 Яну 2017, 17:33

Направих си труда да прочета цялата тема и в обобщение на написаното до момента в главата ми изниква нещо такова:

1. Масово каране с летни гуми;
2. Техническата изправност на повечето коли е под въпрос;
3. Липса на елементарна култура на шофиране при зимни пътни условия.
4. Поддържаната от "водачите" скорост е близка до максимално разрешената - зер, купили са си винетка;
5. Превозвачите си гледат бизнеса и хич не ги интересуват разни пътни условия и ограничения;
5. Лоша и опасна пътна инфраструктура;

PS: Червените тролчета нямат почивка! Не съм герберче ама това тяхното е... :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 06 Яну 2017, 18:43

fancooler написа:Направих си труда да прочета цялата тема и в обобщение на написаното до момента в главата ми изниква нещо такова:

1. Масово каране с летни гуми;
2. Техническата изправност на повечето коли е под въпрос;
3. Липса на елементарна култура на шофиране при зимни пътни условия.
4. Поддържаната от "водачите" скорост е близка до максимално разрешената - зер, купили са си винетка;
5. Превозвачите си гледат бизнеса и хич не ги интересуват разни пътни условия и ограничения;
5. Лоша и опасна пътна инфраструктура;

PS: Червените тролчета нямат почивка! Не съм герберче ама това тяхното е... :bang:

:OT: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Изпревари ме колега. Точно това щях да напиша и аз, че в момента забелязвам не само тук в БМВ форума, но и на много други места за активизиране особено на червените тролчета :mhihi: Преди избори са винаги така активни. Но и тях трябва да ги разбираме все пак за пари го правят не от симпатии :ok:
П.П. Ако някой иска да плюе политици си има определена тема и да не ме изкарате и мен платен трол гербер,че няма да го понеса :paranoid:

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2017, 21:07

Това кога го е имало - Бургас откъснат от света :mhihi: Ами кажете, че не може да се справяте зимата и толкова. Да ползват пътя през Елхово и не събирайте винетки. И магистралата може да е ползвате само лятото. Превозвачите си гледали бизнеса - ами точно това трябва да правят - това им е работата, гледат си бизнеса, плащат данъци, държавата да си събира данъците и да си почиства пътищата. Но тя предпочита да ги затвори и то защото е преди избори, иначе можеше и да опитат поне да направят нещо. Последната седмица всички медии предрекоха края на света при - 20 градуса. А то си е нормална зима.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 06 Яну 2017, 21:29

В севезападнаЛА България обстановката е нормална за сезона - има сняг, духа вятър, студено е. Имаше и доста скъсани жици от тежестта на снега. Днес не видях коли с летни гуми, но снегът беше мокър и боксуваха даже и със зимните. Минаваха снегорини, хвърляха и пясък от камиони. Е, няма как пътищата в най-бедната част на България да бъдат като в Германия и Швейцария...

Утре мисля да изкарам Баварчо да повърви малко в снега и ще докладвам каква е ситуацията...
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Яну 2017, 22:45

Ще съм благодарен ако го направиш! Ще пътувам в неделя вечерта към Видин и ще е хубаво от рано да знам каква е ситуацията натам :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 06 Яну 2017, 23:23

Точно натам ще пътуваме, та информацията ще бъде актуална. По принцип шосетата ги чистят и са проходими. Проблемни са малките улички по крайните квартали, но ти там няма какво да правиш...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 07 Яну 2017, 1:38

За какво са ни зимни гуми за летните пътища? :lol:
40 и няколко сантиметра максимална покривка, май във Враца го казаха ... гоолям сняг, бай хой :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 07 Яну 2017, 10:55

Ей сега четох друг поглед над нещата,накратко един се оплакваше,че по вече почистените улици на Габрово снегорините продължавали да се разкарват със СПУСНАТИ гребла :mhihi: Е няма угодия... А тия по новините говорят страхотни глупости,снощи ги слушах и специално за моя регион нищо не казаха,по едно време някъде споменаха,че снега бил между 15 и 20 см...а точно при мен е поне 70,може и 80 см ще направя снимка по някой време :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 07 Яну 2017, 11:06

Кво да кажем тия в Русе... няма и 30см сняг и града блокиран. От 3-лентов в едната посока булевард има само една лента... А отдолу е лед. Предната нощ валя лек дъжд - толкова ли не можаха да обработят поне булевардите? Извън града никой не спори, че е по-трудно. Затворен път за 1 ден не е фатално с оглед на сигурността.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 07 Яну 2017, 12:07

Червен трол, аре млъквай !!! :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата