Зимни неволи - палене на дизел?
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Зимни неволи - палене на дизел?
Кило спирт, кило вода, една капачка ароматизатор и готово. Хем мирише по-добре, хем не се тровите с тоя метанол 

Ubi dubium, ibi libertas
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
сипвайте бензин и не се занимавайте с глупости. 2 литра на цял резервоар и върви та пита за още. Моя тдс нема ядове така

ATR-42/72
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*
За пореден път се убеждавам, че е супер менте течността за чистачки от шел.
За пореден път се убеждавам, че е супер менте течността за чистачки от шел.
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Сутрин на студено при продължително въртене на стартер /около 7-10сек./ съпроводено от един по един събиране на цилиндрите и след като запали мени оборот около 4-5 минути докато се заглади симптоми на скована нафта или заминали свещи е?
Досега в студовете не съм имал никакви проблеми - пали от четвърт без грам да се замисля. Но откакто настанаха сегашните студове ~-10 че и повече пали по следният начин и си мисля ,че няма как да заминат от раз 6 свещи като до преди 2-3 седмици си палеше перфектно.Случвало ми се е и на студен мотор да пробвам да запаля без да подгрея и си върти доста повече но изгасне ли лампата - пали от четвърт.Сега не ще и не ще и ми остава само горивото. Според вашият опит могат ли минимум половината свещи да заминат за отрицателно време от 1 седмица заради студовете.
ПС. - нафтата е чиста ромпетролска без добавки от мен.
Досега в студовете не съм имал никакви проблеми - пали от четвърт без грам да се замисля. Но откакто настанаха сегашните студове ~-10 че и повече пали по следният начин и си мисля ,че няма как да заминат от раз 6 свещи като до преди 2-3 седмици си палеше перфектно.Случвало ми се е и на студен мотор да пробвам да запаля без да подгрея и си върти доста повече но изгасне ли лампата - пали от четвърт.Сега не ще и не ще и ми остава само горивото. Според вашият опит могат ли минимум половината свещи да заминат за отрицателно време от 1 седмица заради студовете.
ПС. - нафтата е чиста ромпетролска без добавки от мен.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
Един написа:Единствения проблем ми е че дистанционното на Webasto-то не лови от терасата.
ДАЛ си 2 бона за кюмбе

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*
Замръзва в казанчето или просто не иска да пръска?
Не вярвам да замръзва в казанчето.
Замръзват пръскалките, тъй като метанолът се изпарява по-бързо от водата. След известно време при пръскалките остава само вода и замръзва.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
///MBlitzz написа:..
Защо просто не пробваш да сложиш една добавка в резеорвара и да видиш дали е от горивото или не?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Защото тези добавки са малко нож с две остриета.
Открих в ютуб видео с друг тдс който пали по същият начин ,консултирах се с майстор и утре ще ходя да мерим свещите през релето.Дано е от тях.
Открих в ютуб видео с друг тдс който пали по същият начин ,консултирах се с майстор и утре ще ходя да мерим свещите през релето.Дано е от тях.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Ако не пали може да пробваш по тоя начин: https://www.youtube.com/watch?v=HgKAv9Kb2EU 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
///MBlitzz написа:Защото тези добавки са малко нож с две остриета.
Директно поръчвай...

- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Трябва ли някаква специалн грес за резбата и динамометричен ключ за стягането?
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*
Замръзват пръскалките, тъй като метанолът се изпарява по-бързо от водата. След известно време при пръскалките остава само вода и замръзва.
Няма как да видя какво става в казанчето, вероятно замръзва някъде по системата, но все пак не трябва да замръзва никъде, купуваш си течност за чистачки, на която пише -21* (мисля че толкова пишеше) и очакваш да пръска поне пи -10-12*. Пък то звонци.
Сещам се за еди случай преди доста години, имаше едни капанчета в Дианабат , срещу УГЪЗЪ (Управление за Гражданска Защита

Иначе, ще взема сам да си правя течността, купувам чист спирт (5 кинта литъра), разреждам го с вода и добавям веро и те ти 3-4 литра перфектна течност за чистачки.
Според мен тия стойности дето ги пишат "-20" "-30" са за целия обем течност, т.е. казанчето или тубата.
В тръбичките или на дюзата ще замръзне много по-бързо и лесно отколкото в казанчето. А като пръснеш на стъклото без да си го подгрял отдолу си замръзва като чиста вода - тъник филм течност, студено стъкло, студен вятър удрящ стъклото.
Аз лично преди да съм подгрял стъклото отдолу изобщо не пръскам, без значение колко минуси има на тубата.
В тръбичките или на дюзата ще замръзне много по-бързо и лесно отколкото в казанчето. А като пръснеш на стъклото без да си го подгрял отдолу си замръзва като чиста вода - тъник филм течност, студено стъкло, студен вятър удрящ стъклото.
Аз лично преди да съм подгрял стъклото отдолу изобщо не пръскам, без значение колко минуси има на тубата.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Като стана въпрос за шелската течност за чистачки- тази течност замръзва и при по-ниска температура от -10*
На Е39 казанчето не се вижда, че е на майната си, но пръскалките са със клапанче и отделно имат и подгряване. Едва ли замръзва само при тях, моторччето го чувам, че бръмчи, но не пръска.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз миналата седмица я проверих течността на Шел с рефрактометър и си показа -20, но въпреки това и при мен отвреме на време замръзва - в гаража и малко след като съм я изкарал пръска и не замръзва по стъклото или маркучите, ако покарам 20-30 минути и край, хубаво че имам интензивно миене и там съм налял само концентрат на -60 и отпушвам тръбите 

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4